Cytat:
2022-06-02 22:45:06, Richmond napisał(a)
.
Co do Ukrainy, to w Warszawie nie zauwazylam, zeby bylo wiecej Ukraincow niz w poprzednich latach. ...
Z moich obserwacji wynika zupełnie inny obraz.
Zwłaszcza w obsłudze sklepów.
Coraz częściej na pytanie o jakiś towar można usłyszeć
ja nipanimaju
Ci których mogłem obserwować w sklepach wcale nie wyglądali na zalęknionych/zmartwionych uciekinierów z wojennych terenów.
Wózki sklepowe wyglądały raczej tak "na bogato".
Edyta:
Co prawda nie na własne oczy tylko usłyszane ale z pierwszej ręki.
Do salonu kosmetycznego przyszły dwie Ukrainki piękne młode zadbane z długimi czarnymi włosami widać że to bida raczej nie jest.
Zamówiły full pakiet serwis od a do z.
Ja się na tym za bardzo nie znam ale generalnie chodziło o to że od pedicure się zaczynało przedłużanie paznokci (czy to tam sobie by naklejacie

) aż po kompleksową pielęgnację włosów i makijaż.
Generalnie podobno tak mniej więcej parę ładnych setek na osobę.
Panie w salonie kosmetycznym zadowolone no bo raczej rzadko zdarzają się takie klientki, one też zadowolone bo dostały to co chciały.
Zebrały się i wychodzą a na pytanie o zapłatę odpowiedziały:
[B]Polska dostaje z unii pieniędzy na utrzymanie Ukraińców więc one nie czują się zobowiązany do płacenia za cokolwiek
Wszystkich w salonie tak zamurowało że po prostu nikt nie zareagował nie wezwał policji nie zamknął drzwi nie zatrzymał ich po prostu wyszły już.
Jeszcze raz zaznaczam nie widziałem tego osobiście no bo niby dlaczego miałbym siedzieć w tym salonie, ale nie mam powodów żeby nie wierzyć.

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 03-06-2022 07:37 ]
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie