MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4076 z 5259 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4075 | 4076 | 4077 ... 5257 | 5258 | 5259 ] - Skocz do strony

Str 4076 z 5259

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2022-06-02 22:00:17 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Fakty, dobra. Mama była świadkiem, że kobieta płaciła bonem. Jak napisałam, że bony mogą być różne np podarunkowe to okazało się, że sprzedawca jest sąsiadem. Boję się zapytać o koneksje ochroniarza, pani sprzątającej i pozostałych klientów sklepu.

Jeśli bon jest na pieluchy i mleko to można za niego nabyć pieluchy i mleko. Jeśli bon jest turystyczny to nie można go wykorzystać na remont domu itd. Jeśli się mylę to nie jest to wina ludzi tylko i wyłącznie rządu, że nie wziął pod uwagę takich sytuacji.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2022-06-02 22:08:01 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tez nam w pracy takie bony daja. Chyba na rok jest przydzial 25 funi, bo w zeszlym roku taki dostalam i w tym tez. Niby nic a jak cieszy: )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2022-06-02 22:08:37 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

O ile sie orientuje, bon pokrywa calosc kosztow lekow recepturowych i bodajze 85% kosztow pozostalych zakupow dokonanych w aptece.

Co do handlu bronia i roznymi, niekoniecznie legalnymi towarami, nic nowego pod sloncem, dzialo sie i dzieje, szczegolnie na terenach bliskich zawirowaniom politycznym.
Jak sie dobrze przyjrzec, mozna wylapac w pewnych okolicach UK handlarzy uzywkami, ludzkim towarem, nieprawdaz?
I wcale nie trzeba byc policjantem w cywilu, wyslanym na akcje.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2022-06-02 22:45:06 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2022-06-02 16:36:36, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2022-06-02 14:56:08, Richmond napisał(a):
Ale to masło maślane. Nie da się czekać dwoch godzin odległości, ani dwoch godzin głębokości.

Ale tego jest cała masa, a czepiamy się tylko niektórych. Akwen wodny, sprzedaż za pieniądze, ciemny mrok można mnożyć przykłady.

Zgadza sie, jest mnostwo takich zwrotow. Cofanie sie do tylu, itp. Internet ma to do siebie, ze powiela takie kwiatki.

Co do Ukrainy, to w Warszawie nie zauwazylam, zeby bylo wiecej Ukraincow niz w poprzednich latach. Na osiedlu, gdzie mam mieszkanie, widzialam tylko jeden samochod na ukrainskich tablicach, pare na ulicach. Rozmawialam z ochroniarzem i powiedzial, ze zostala juz tylko jedna rodzina, ktora ktos przyjal, reszta wyprowadzila sie. Nie wiem czy wrocili do siebie czy wynajeli cos.

Natomiast wszedzie widac dodatkowe napisy po ukrainsku, na stronach urzedow, przy roznych instytucjach, nawet widzialam w hotelu Marriott centrum medyczne Luxmed dla uchodzcow. Sa tez w TV napisy po ukrainsku w czasie programow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2022-06-02 23:10:57 (3 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Mlody na biwaku z mlodzieza, swietnie. Jutro normalny dzien pracy a pojutrze wolne.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2022-06-02 23:27:12 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Ja wlasnie pracuje, nadrabiam obijanie sie od poczatku tygodnia. A jak juz nadrobie, to jeszcze popracuje na zapas na kolejny tydzien. W niedziele wybieram sie na Mazury i nie wiem czy bedzie chcialo mi sie tam siedziec i dziobac cos na komputerze.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #7 Ocena: 0

2022-06-03 07:14:11 (3 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2022-06-02 22:45:06, Richmond napisał(a):[.

Co do Ukrainy, to w Warszawie nie zauwazylam, zeby bylo wiecej Ukraincow niz w poprzednich latach. ...

Z moich obserwacji wynika zupełnie inny obraz.
Zwłaszcza w obsłudze sklepów.
Coraz częściej na pytanie o jakiś towar można usłyszeć ja nipanimaju
Ci których mogłem obserwować w sklepach wcale nie wyglądali na zalęknionych/zmartwionych uciekinierów z wojennych terenów.
Wózki sklepowe wyglądały raczej tak "na bogato".

Edyta:

Co prawda nie na własne oczy tylko usłyszane ale z pierwszej ręki.
Do salonu kosmetycznego przyszły dwie Ukrainki piękne młode zadbane z długimi czarnymi włosami widać że to bida raczej nie jest.
Zamówiły full pakiet serwis od a do z.
Ja się na tym za bardzo nie znam ale generalnie chodziło o to że od pedicure się zaczynało przedłużanie paznokci (czy to tam sobie by naklejacie :-8 ) aż po kompleksową pielęgnację włosów i makijaż.
Generalnie podobno tak mniej więcej parę ładnych setek na osobę.
Panie w salonie kosmetycznym zadowolone no bo raczej rzadko zdarzają się takie klientki, one też zadowolone bo dostały to co chciały.

Zebrały się i wychodzą a na pytanie o zapłatę odpowiedziały:

[B]Polska dostaje z unii pieniędzy na utrzymanie Ukraińców więc one nie czują się zobowiązany do płacenia za cokolwiek

Wszystkich w salonie tak zamurowało że po prostu nikt nie zareagował nie wezwał policji nie zamknął drzwi nie zatrzymał ich po prostu wyszły już.

Jeszcze raz zaznaczam nie widziałem tego osobiście no bo niby dlaczego miałbym siedzieć w tym salonie, ale nie mam powodów żeby nie wierzyć.:-8

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 03-06-2022 07:37 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2022-06-03 07:22:51 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Ale Ukraincy pracowali w sklepach od lat i zwykle z czasem poprawial im sie jezyk. Teraz pewnie troche swiezynek jest, ale za jakis czas wtopia sie. Widzialam, ze Zabka prowadzi ostra rekrutacje.

Nie korzystalam z transportu publicznego, moze jest ich wielu w autobusach i tramwajach, nie wiem. Stad moje wrazenia. Przemieszczam sie tylko samochodem miedzy punktami.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #9 Ocena: 0

2022-06-03 07:38:50 (3 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2022-06-03 07:22:51, Richmond napisał(a):
Ale Ukraincy pracowali w sklepach od lat i zwykle z czasem poprawial im sie jezyk. Teraz pewnie troche swiezynek jest, ale za jakis czas wtopia sie. Widzialam, ze Zabka prowadzi ostra rekrutacje.

Nie korzystalam z transportu publicznego, moze jest ich wielu w autobusach i tramwajach, nie wiem. Stad moje wrazenia. Przemieszczam sie tylko samochodem miedzy punktami.

Te bardziej speak-ate siedzą na kasie reszta wykłada towar a co do transportu publicznego to nawet ukraińscy standuperzy nabijają się że Polska to taki nowoczesny kraj że można zapłacić kartą gotówką albo wystarczy powiedzieć jestem z Ukrainy i wtedy jest przejazd za darmo.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOnline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2022-06-03 07:43:33 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no o to chodzi ze ukraincow podobno bylo w Polsce przed wojna od 1mln do 2 nawet czy ci maja jeszcze prawo skorzystac z kosmetyczki czy wszystkim naklejamy latke uchodzcow ktorzy maja przesiadywac w kuchni u brata alberta? *ROFL*

sorry moja wina nie doczytalem koncowki no faktycznie niewiarygodna historia : ) duzo teraz takich... myslac o tych wszystkich labedziach ktore wyjadalismy prosto z angielskich jezior na lamach daily mail pdchodze do takich rewelacji ze sporym dystansem

mam nadzieje ze w tamtym czasie byly jakies angielski jednostki ktore zamiast przekazywac info dalej droga pantoflawa mowili "to sa jakies glupoty" hehe

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 03-06-2022 07:57 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4076 z 5259 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4075 | 4076 | 4077 ... 5257 | 5258 | 5259 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,