MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4073 z 5259 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4072 | 4073 | 4074 ... 5257 | 5258 | 5259 ] - Skocz do strony

Str 4073 z 5259

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jola1972

Post #1 Ocena: 0

2022-05-29 20:03:07 (3 lata temu)

jola1972

Kobieta

Z nami od: 10-03-2007

Cytat:

2022-05-28 23:23:39, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:

2022-05-25 22:24:20, galadriel napisał(a):
Kolega doczekal sie wymiany kolan na tytanowe na NHS. Cieszy sie jak dziecko, mowi ze nic go wreszcie nie boli, moze klekac, chodzic na czworaka jak dziecko.

Znam piec osob z wymienionymi kolanami i zadna z tych osob nie potrafi klekac. Sa mniej sprawni lub bardziej sprawni, sa tacy ktorzy regularnie cwicza, ale wszyscy sa zgodni ze klekanie jest bolesne. Znasz wyjatkowego szczesciarza.

Tez mam sasiadke, ktora wymienila sobie kolana i biodro (jakies 3 lata temu) i mialo byc super....a wyszlo, ze kupila sobie mobility scooter bo nie daje rady chodzic, a ma nie wiecej jak 55 lat....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikana36

Post #2 Ocena: 0

2022-06-01 16:18:44 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Dawno nie mialam takiego dluuugiego i nuuuudnego dnia pracy. Chyba nigdy sie nie skonczy a jeszcze 40 minut. Tzn roboty mam od groma ale za nic sie zabrac nie moglam. Chociaz obiad ugotowany i pranie zrobione, tyle mojej produktywnosci dzis.
Bede zalowac w poniedzialek.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2022-06-01 20:32:00 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A u mnie luzy. Wczoraj psycholka klientka zostala "zbanowana" i w zwiazku z tym zazyczyla sobie wniesc skarge. Oczywiscie nie miala zamiaru zrobic tego porpawnie, tylko myslala, ze jak pogada z managerem, to bedzie na jej. No to pogadala, tzn jak sie okazalo, ze manager jej tlumaczy po tej samej linii co ja zaczelo jej odwalac (darla pape i skonczyla wrzeszczac, ze chce zebysmy umarly- tzn moja managerka i ja, i nasze dzieci tez: ) Ostrzegalam, ze psycholka, ale zwykle i tak nigdy nikt nie jest przygotowany na takie zachowanie. A to juz druga z takimi odchylami, ktora niby dla NHS racuje i studiuje MH nursing. No, juz to widze. Kiedys jak w psychiatryku pracowalam, to tak sie pacjenci zachowywali, nie pielegniarki, no ale niech jej bedzie.

Kolejny psychol pisze jakies tresci w stylu: walcie sie "ya fukin cunts". Nie wiem, czy ci ludzie nie trybia, ze to nie fejsbuk ani nie soszjal media, tylko na agentura rzadu? A wystrczyloby, zeby poszli do pracy i tyle nerwow by sobie zaoszczedzili. No, ale przynajmniej jest rozrywka. Mozna by scenariusz napisac, do takiego black humor sitcomu.

Ogolnie swietny nastroj pod ten jubieluszowy weekendzik. Tylko perspektywa jazdy w tych korkach jutro nie teges. Chyba, ze kto mial pojechac juz pojechal i moze nei bedzie takich tlumow na trasie? Jak przewidujecie?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2022-06-01 22:14:06 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jak mozna byc tak nietolerancyjnym ;)?
Przeciez to same osobniki, co pod prad i w potrzebie i w ogole?
Tak niemilo o specjalnych klientach sie wypowiadac, jak mozna :)?

W ramach dlugiego weekendu polowanie na slonce.
Wycieczka od Portmeirion, przez Holyhead do Conwy.
Zielska piekne, klify i plaze odwiedzone, mewa sztuczki niemozliwe robila pod proby wyrwania kawalka ryby, nie ma mowy o 'ptasim' mozdzku.
Cieplo, slonecznie i wreszcie ladnie dookola.

W ramach wypadu Asda zrobila chyba skok na kase tuz przed weekendem.
Diesel prawie 1.83, indyk z £7 i £5 skoczyl na prawie 10 i 9, wiekszosc spozywki podobne zmiany zaliczyla, kotom chyba rachunki zaczne wystawiac.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2022-06-02 02:57:18 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2022-06-01 22:14:06, karjo1 napisał(a):
W ramach wypadu Asda zrobila chyba skok na kase tuz przed weekendem.
Diesel prawie 1.83, indyk z £7 i £5 skoczyl na prawie 10 i 9, wiekszosc spozywki podobne zmiany zaliczyla, kotom chyba rachunki zaczne wystawiac.

Taa....
Ja bylam w Asda w poniedzialek, nic nie bylo na przecenie. Wszystko ludzie wykupili wczesniej.
Cos trzeba bylo przyniesc do domu. Jajka podrozaly od tamtego tygodnia o 10p. Machnelam dwa litry oleju slonecznikowego (limit dwa, tydzien temu bylo trzy) drozej o 30p na butelce. Zgrzewke kapusty kiszonej I zgrzewke ogorkow kiszonych - taniej niz w polskim sklepie. Posuwalam sie okolo miesa I nabralam 8 kg miesa wolowego. Jak zjem te kiszonki, to bede pchac to mieso. Tyle, do kasy. Ja nigdy takich zakupow nie robilam. Pan przy kasie poinformowal mnie, ze jesli kupuje dla biznesu, to musze sie zaopatrzec gdzies indziej. 😱😱😱NIE ja klient indywidualny.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 02-06-2022 03:10 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2022-06-02 09:22:05 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Benzyna tez wczoraj tez do gory. Moze dlatego nie bylo jednak ruchu dzis rano na trasie:8

Niee, kto mial pojechac wybral sie juz wczoraj dlatego spokoj. Chyba niedziela potem bedzie najgorsza bo powroty.

Mialam do koelzanki jechac, ale to kierunek nad morze i po drodze lotnisko, wiec chyba w ten dluuugi weekend sobie dam spokoj. Nie znosze jezdzic w tloku.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 02-06-2022 09:22 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2022-06-02 10:12:19 (3 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Przytloczona ciaglymi opowiesciami o podwyzkach robie co moge, zeby zarabiac wiecej. Biore nadgodziny i daja mi je chetnie, jest busy. Aplikuje o inne stanowisko w firmie, dajace wieksze mozliwosci. Poniewaz pracuje z domu, oszczedzam na paliwie.
Mlody jedzie dzisiaj na biwak z Cubs. Bardzo sie cieszy :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2022-06-02 11:21:43 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

U mnie nie ma nadgodzin, wiec mam druga prace (luzna, taka w czasie ktorej moge przeraiac material). Na inne stanowisko dopiero bede mogla aplikowac jak skoncze te studia, czyli idealnie rok czasu od dzis. Nie tyle ze jest potrzebny dyplom do tego (choc sie przyda) ale godziny beda inne, a poki sie ucze pasuje mi 9-5 i weekendy wolne. Szczesliwie skonczy mi sie niedlugo finance i loan, wiec jakos przezyje te ciagle podwyzki wszystkiego. Do pracy jak tylko pogoda pozwala na rowerze; )

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2022-06-02 12:04:20 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W Polsce to dopiero ludzie odczuwaja kryzys, wiekszosc kredytow hipotecznych i pozyczek ma zmienne oprocentowanie, wiec slyszalam mrazace krew w zylach historie ile komu poszly raty kredytu do gory. Cena paliwa tez zmienia sie codziennie.

Jak przyjechalam poltora tygodnia temu, to ropa byla drozsza niz benzyna, teraz ropa staniala, a benzyna idzie do gory. I Auchan na Modlinskiej (Wawa) nie ma juz najtanszego paliwa w okolicy.

Do tego opowiesci o wzroscie kosztow ogrzewania, w stylu: "poprzednio placilem za rok 2500zl, teraz wyszloby mi 10tys zl."

Inflacja w PL 13.9%, tak pokazywali w TV, akurat bylam u kogos w odzwiedzinach.

P.S. Rok i miesiace sa miara czasu, wiec nie trzeba mowic miesiac czasu, rok czasu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #10 Ocena: 0

2022-06-02 13:22:41 (3 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

A ja właśnie obejrzałem w tv live obchody jubileuszowe.*THUMBS UP*
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Strona 4073 z 5259 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 4072 | 4073 | 4074 ... 5257 | 5258 | 5259 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,