MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chciałem/am powiedzieć że...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3291 z 5271 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3290 | 3291 | 3292 ... 5269 | 5270 | 5271 ] - Skocz do strony

Str 3291 z 5271

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikana36

Post #1 Ocena: 0

2020-10-20 20:30:32 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Mam tribiotic, zapas , moge ci jutro wyslac jesli chcesz , na pojutrze dojdzie. I

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2020-10-20 20:37:26 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Piekne, stokrotne dzieki, ale Polowek sie wkurzyl, polecial po sklepach i juz przywiozl.
A ja tak naiwnie, chcialam z przyslugujacego mi NHS po ludzku skorzystac hehehe.

Jako ciekawostka, dezynfekujaco, doraznie fajnie dziala domowy ocet 7 zlodziei.
Antybiotyk po prostu wygodny i szybko zalatwia sprawe.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2020-10-20 20:42:17 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

To super. Ja sie zazwyczaj zaopatruje w PL tylko z tym I mocniejszymi masciami na recepte to taki problem, ze sie przeterminowuja szybko.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #4 Ocena: 0

2020-10-20 21:01:09 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-20 20:42:17, dominikana36 napisał(a):
To super. Ja sie zazwyczaj zaopatruje w PL tylko z tym I mocniejszymi masciami na recepte to taki problem, ze sie przeterminowuja szybko.

Nie boj sie przeterminowanych rzeczy.... nie takie leki sie bralo. Nie zaszkodzi, tylko traci na wartosci... 90,80,70%.:-)

Dostac tu cokolwiek graniczy z cudem. Ja wszystko zbieram. :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 20-10-2020 21:02 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2020-10-20 21:12:44 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Akurat lekow przeterminowanych nalezy sie obawiac, to nie tylko niewielka utrata skutecznosci, ale przede wszystkim z czasem zmiany dzialania, reakcje chemiczne skladnikow.
A stosowanie opakowania kropli do oczu przez kilkanascie lat, to duza przesada, chocby ze wzgledu na reakcje utleniania, dostep i rozwoj mikroorganizmow itd.
Natomiast faktycznie mam wrazenie, ze dostanie wielu preparatow graniczy z cudem, nie ma np. masci/tabletek na obrzeki nog, problemy krazeniowe, wiele preparatow tylko i wylacznie w ramach recept, jesli lekarz nie uzna tego za zbedna fanaberie.
Podobnie w temacie preparatow dla zwierzakow.
Latwiej wyskoczyc na kontynent i cos kupic.
Jakby UK mialo bardzo specyficzny profil istniejacych/braku pewnych problemow zdrowotnych.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2020-10-20 21:13:37 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

ama ktos cholorochinaldin przypadkowo? : D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2020-10-20 21:18:41 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Niestety, malo skuteczny i niesmaczny dla nas.
Wiec predzej wode z sola czy miod z mlekiem i maslem moge serwowac :)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2020-10-20 21:21:25 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

a ja wlasnie lubie ten smak; )

i jeszcze jedno zauwqazylam, ze tabletki na repeat ostatnio zmienili firme. Chyba w ramach brexitu juz sie przestawiaja na amerykanskich producentow...

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 20-10-2020 21:24 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #9 Ocena: 0

2020-10-20 21:21:50 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-20 21:13:37, galadriel napisał(a):
ama ktos cholorochinaldin przypadkowo? : D
.

Jest na ebay. :-)

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2020-10-20 21:22:07 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Służba zdrowia, w tym podstawowa opieka lekarza GP, to temat tak rozległy, że opisywanie zapaści systemu NHS pochłonęłoby niejeden wątek. Zresztą owa zapaść nie jest specjalizacją wyłącznie brytyjską czy angielską. Jestem już po kolejnej zmianie lekarza GP, gdzie wyjątkowo udało się mi zarejestrować poza rejonem zamieszkania. Ot, taki relikt przypisywania mieszkańców do określonej przychodni GP.

A tymczasem konstytucja NHS England stawia pacjenta w centrum wszystkich procedur, leczeń, wyborów lekarzy czy szpitali. Gdzież zatem te swobody i prawa, gdy w mojej dzielnicy mam do wyboru dwie przychodnie lekarskie? Pozostałe są dla mnie nieosiągalne, bo mieszkam kilkadziesiąt jardów poza nakreśloną na mapie miasta linią rejonizacji?

The NHS Constitution for England

Piękna, akademicka teoria, a codzienność są równoległymi światami. Niestety, rzeczywistość przeciętnego śmiertelnika nie ma żadnego związku z przynależnymi mu podstawowymi prawami. Wydaje się, że wszyscy zaczynamy żyć w niekończącym się 'reality show'. Człowiek jest tylko jednostką, anonimowym numerem. Bez znaczenia.

Co do szaleństwa, które wylęga się razem z pandemią Covid19, to w ogóle zaczynam mieć skojarzenia z apokaliptycznym światem. Nocnym koszmarem, z którego wolałbym się wybudzić. Miernoty robią zawrotne kariery w polityce, w biznesie, w kulturze masowej. Francja po raz kolejny ogłasza wewnętrzną wojnę w obronie Republiki i wartości, które już dawno zostały zapomniane i są jedynie spisane na papierze. Dlatego też tych wartości Francji obronić nie można, to zadanie niewykonalne. Francja pozostaje już jedynie na kartach historii.
Ani Front Narodowy, ani Francja Nieujarzmiona, ani Prezydent Macron nie zmienią już procesu upadku, który nastąpił pod koniec ubiegłego wieku.

Obrazek

Z kolei w Wielkiej Brytanii były burmistrz Londynu, który został szefem rządu UK, obwieszcza australijski styl przyszłych kontaktów z Unią Europejską. Przy fakcie, że Australia nie ma żadnej umowy o handlu z Europą, to dobrze brzmi w programach BBC. W rzeczywistości oznacza marginalizację Wielkiej Brytanii, kolejki na granicach, rozrost biurokracji celnej i skarbowej, szalony wzrost kosztów życia przeciętnych obywateli. Kolejny upadek wielkiego kraju, Imperium nad którym nigdy nie zachodzi słońce... .

Wszystko w świetle kamer i błysków fleszy. Szaraczki wyładowują frustracje w mediach społecznościowych. Tam toczy się prawdziwe życie...na stronach Facebook, Instagram, Twitter. Zresztą i wielcy świata również tam uprawiają tzw politykę. Ktokolwiek może cokolwiek sklecić w swoim języku pisze komentarze, argumentuje, analizuje. Nieważne jak bardzo nędzny jest poziom języka i intelektu. Ważne, że się istnieje. Do tego czym głupsze i wulgarne wywody, tym większa popularność i pieniądze.Powiedzmy, że Zbigniew S. jest - przez rekordy w liczbie prokuratorskich zarzutów - osobą medialną, o której rozpisują się serwisy tvp, tvn, to chyba wyraźnie pokazuje upadek moralny, intelektualny. Upadek myślenia, rozumienia, odczuwania uczuć wyższych.

W Stanach Zjednoczonych, największym i jedynym supermocarstwie wybory prezydenta - przeciwko Prezydentowi Trumpowi, staje starzec mający problem z odróżnieniem Węgier i Polski od Białorusi i nierozumiejący pojęcia totalitaryzmu. Całkiem być może zostanie kolejnym Prezydentem US.
Kiedyś mówiono potocznie, że 'świat schodzi na psy'. Myślę, że 21 wiek dawno przekroczył tę barierę. Skądinąd psiaki to bardzo sympatyczne, inteligentne zwierzęta. Mające odczucia i odruchy bardziej ludzkie od niejednego, rzekomego człowieka... . Raczej świat już wszedł do szczurzych kanałów. Do zamiłowania w babraniu się w smrodku i wszelakich fekaliach.
Aż strach myśleć, co przyniesie ze sobą kolejna dekada. Pozdrawiam, K.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 20-10-2020 21:40 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3291 z 5271 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 3290 | 3291 | 3292 ... 5269 | 5270 | 5271 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,