Str 3290 z 5271 |
|
---|---|
andypolo | Post #1 Ocena: 0 2020-10-20 08:50:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
U mnie podobna sytuacja z Energą w Polsce. Ponoć zmieniłem telefonicznie ofertę dostawu prądu i gazu.
|
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2020-10-20 08:56:43 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-20 07:02:11, Wembley27 napisał(a): Wczoraj dowiedzialam się ze do mojego pakietu cyfry zostal dodany jedna oferta ktora została złożona wczoraj telefonicznie Pisze do nich Przepraszam ale ja niczego nie zmieniałam w moim pakiecie proszę usunąć ta ofertę. Nawet nie dzwoniłam do was Masakra Oni tak już mają - kupujesz pakiet w promocji, ma powłączane niektóre usługi i trzeba tego pilnować na swoim koncie, żeby z automatu nie wskoczyły. Ja już od prawie roku na internetowej - wszyskie możliwe kanały, £80 na rok. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Wembley27 | Post #3 Ocena: 0 2020-10-20 09:04:28 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-20 08:50:41, andypolo napisał(a): U mnie podobna sytuacja z Energą w Polsce. Ponoć zmieniłem telefonicznie ofertę dostawu prądu i gazu. Masakra naciągają ludzi Dobrze ze przyszedł email informujący ze mam jakis nowy pakiet. Ze sie zgodziłam dodać nowa ofertę wczoraj przez telefon . To mam 14 dni na odstąpienie z umowy Zrobilam to w jeden dzień |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2020-10-20 10:11:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Wracajac wczoraj z pracy myslalam o tym, ze mam o wiele wieksza szanse ucierpiec od ciezarowki na M25 niz od covida, ktory niszczy gospodarke, kraj i ktorym strasza spoleczenstwo.
Dzisiaj rano mialam widoczne potwierdzenie. M25 zamknieta w przeciwna strone i na srodku cos co bylo kiedys samochodem, poobijane z kazdej strony i siedzi przed ciezarowka. Przod nierozpoznawalny, ale tylne kola wygladaly jak od BMW Z4. Wedlug gazety faktycznie bylo to BMW. Od razu sobie pomyslalam, ze moze lepiej bylo wziac w leasing czolga Touarega, niz przebijac sie cala zime w gokarcie Fiata. A mnie tu Covidem strasza i zabieraja mozliwosci zarobkowania ... A po przyjezdzie do pracy zastalam straz pozarna na parkingu, bo maszyna do gier zaczela smierdziec elektryka i zrobili alarm przeciwpozarowy. Tyle zagrozen dookola nas ... Carpe diem.
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2020-10-20 15:53:22 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dzis faktycznie jakis dzien swira. Wrzeszcza, pluja, i co jeszcze.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
Misia13 | Post #6 Ocena: 0 2020-10-20 16:08:07 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-20 15:53:22, galadriel napisał(a): Dzis faktycznie jakis dzien swira. Wrzeszcza, pluja, i co jeszcze. Popatrz na date. ![]() |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2020-10-20 16:12:46 (5 lat temu) |
To jak stwierdzenie, ze rano przebiegl przede mna czarny kot. Co ma miejsce codziennie. Data jak kazda inna, jakby nie wygladala.
Jade lawirowac miedzy ciezarowkami. Carpe diem.
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2020-10-20 20:05:57 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cos jest na rzeczy, mlodziez dostala fisia i rozrabiala jak dzika dzis.
A mnie sie zachcialo skorzystac ze sluzby zdrowia w warunkach pandemii ![]() Wczoraj dziabnelam sie w palca u nogi, opuchlizna, czerwone, bolace, ledwie kustykam, typowa infekcja poszla. Jak nic, antybiotyk w masci miejscowo potrzebny, domowe sposoby dzialaja troche wolno. No to dzis wizyta w aptece, farmaceutka potwierdzila, ze wlasciwie ten antybiotyk by sie przydal, ale moze jednak miejsce skaleczenia swedzi, moze to tylko grzybica, wtedy moga pomoc ![]() Ale odsyla do gp, no to telefon, logowanie sie, opis i zdjecie wyslane portalem. Najpierw dochodzi info, ze calosc dokumentacji bedzie w bazie danych, do roznych potrzeb, w tym prezentacji roznym podmiotom, do celow szkoleniowych. Zapytania o zgode nie ma, po prostu. Po godzinie dzwoni lekarz, ktory stwierdza, ze na poczatek moze by jakis zastrzyk by sie przydal. Po odmowie i zasugerowaniu rozwiazania oburzenie, ze masci antybiotykowe to bywaja moze i dostepne w leczeniu szpitalnym. A skoro jest infekcja, niewazne gdzie, jaka i jak zaawansowana, przeciwwskazan brak, to 2 tygodnie penicyliny. Po prostu cudnie, rozjechac sobie organizm chyba najtansza i najstarsza forma antybiotyku, zamiast krotkiej, miejscowej kuracji i dobrze bedzie... Jedyne dobre, ze lekarz wyslal zlecenie do apteki, wiec (zbedny i wiecej szkody niz pozytku dajacy) lek zostal przygotowany. Pozostaje sie dziwic, jak ludzie daja rade przetrwac w takich warunkach 'opieki'. Oczywiscie, brak jakiejkolwiek opcji wyboru lekarza. |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2020-10-20 20:15:52 (5 lat temu) |
Niektórzy nie dają rady przetrwać.
Carpe diem.
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2020-10-20 20:18:50 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
i to jest dobijajace...
Szczegolnie, ze czesto tak niewiele potrzeba, by sie udalo... |