2020-10-16 21:22:57, tesstickle napisał(a): Naprawde nikt ale to NIKT nie słyszał o SMOKODANKU???
ja nie pamietam takej nazwy smokodanek, ale jakis film o malym smoku z twojego opisu pamietam, tylko nie potrafie umeijscowic w czasie, w jakich latach i na jakim programie, ani jakiej produkcji
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
2020-10-16 21:26:40, Misia13 napisał(a): Jeszcze byl delfin Um... czy cos takiego...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
We wspomnianym serialu "Goscie" jest pokazanych wiele futurystycznych gadzetow, ktore mialy istniec w XXV wieku. Niesamowite ile z nich juz istnieje. Interaktywne programy telewizyjne, male kamerki, ktore mozna zainstalowac wszedzie, malutkie, przenosne telewizorki, drzwi otwierane na dotyk, transplanty wlosow i ...ochrona danych osobowych.
2020-10-16 20:20:08, tesstickle napisał(a): Mówią ze sobie to wymyśliłem. Ale JA PAMIĘTAM!!!! że to oglądałem!
Serial angielski ale polski tytuł był "Smokodanek" Akcja toczyła się gdzieś na angielskiej wsi/farmie.
A smok był taki nie za wielki i był w takiej bańce około 3m średnicy.
Czy now tv ma seriale ze sky? Chodzi mi o adaptacje brave new world huxley’a, teraz Na sky sie zaczela w pazdzierniku.
2020-10-16 20:20:08, tesstickle napisał(a): Mówią ze sobie to wymyśliłem. Ale JA PAMIĘTAM!!!! że to oglądałem!
Serial angielski ale polski tytuł był "Smokodanek" Akcja toczyła się gdzieś na angielskiej wsi/farmie.
A smok był taki nie za wielki i był w takiej bańce około 3m średnicy.
Synopsis A 10 part children's film serial about three children who find a space bubble containing a dragon who has lost his way. They save him from the police and help him on his way. 1. The Invisible Space Bubble. 2. Stranger from Dragonara. 3. Dannicaforilithermidor. 4. Tent with Four Legs. 5. Dragon Hunt. 6. Danny gets jet-propelled. 7. Runaway Bubble. 8. Potter in pursuit. 9. In Search of Zoomite. 10. Dragon Trail.
Pasuje jak ulał Dzięki wielkie, uratowałaś moją pamięc. Bo już zaczynałem myśleć że faktycznie sobie uroiłem
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie