Mówią ze sobie to wymyśliłem. Ale JA PAMIĘTAM!!!! że to oglądałem!
Serial angielski ale polski tytuł był "Smokodanek" Akcja toczyła się gdzieś na angielskiej wsi/farmie.
A smok był taki nie za wielki i był w takiej bańce około 3m średnicy.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
Jak ktos bedzie przejazdem, to w Rzeszowie jest “Muzeum Dobranocek”. Dla mnie to wspomnienia... mlodsze pokolenie nie bylo zainterestowane.
Male to muzeum, ale zawsze cos.
2020-10-16 21:09:20, Misia13 napisał(a): Jak ktos bedzie przejazdem, to w Rzeszowie jest “Muzeum Dobranocek”. Dla mnie to wspomnienia... mlodsze pokolenie nie bylo zainterestowane.
Male to muzeum, ale zawsze cos.
Bylam Misia, super jest ale faktycznie to dla nas "starych"
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
My często jeździliśmy na odpusty do rodziny i tam zawsze były te zabawki. A do tego lody śmietankowe na patyku w bialym papierku i oranżada we woreczku . Boże jakie one były pyszne.
Tak sobie myślę, że dzieciństwo nasze było inne, beztroskie , ale rodzice to już tak fajnie nie mieli. Za telewizorem pamiętam mama z tatą stali na zmianę dzień i noc, ale jak przynieśli kolorowym to był szał. Dużo rzeczy i jedzenia mama dostawała po znajomosci, spod lady, a inni co takiego szczęściarz nie mieli, to musieli się natrudzić żeby dzieciom jeść kupić. Plusy i minusy, jak w każdym etapie życia
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
Naprawde nikt ale to NIKT nie słyszał o SMOKODANKU???
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie