MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prawa ochroniarza w uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-01-12 22:09:12 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #2 Ocena: 0

2011-01-12 22:22:35 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

No to lepiej dac soba pomiatac w imie posiadania pracy, czy tak?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-01-12 22:27:30 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2011-01-12 22:44:46 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Sprawdzanie moich kieszeni (jakakolwiek metoda) uwazam za traktowanie mnie jak potencjalnego zlodzieja. To z kolei jest dla mnie uwlaczajace. A jesli jeszcze robi to osoba, ktora nie ma do tego prawa, o czym przelozony doskonale wie a mimo wszystko zleca mu takie postepowanie, jest bezczelnoscia ponad miare. Ja nie przejmowalabym sie utrata pracy w takim miejscu. Ale ja to ja. Zawsze zyje zgodnie z wlasnymi przekonaniami.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-01-12 23:14:33 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A co ze sprawdzaniem na lotniskach? Czy rezygnujesz z lotu jak podczas kontroli zapiszczy skaner i poprosza o oproznienie kieszeni? Czy mowisz im, ze nie zyczysz sobie byc traktowanym jak terrorysta?
Ada

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-01-12 23:30:04 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Ada oczywiscie, ze nie. Sytuacja na lotnisku jest inna. Straz graniczna oraz urzad celny ma prawo do przeszukania i rozebrania i wywrocenia moich rzeczy na 10 strone.
Aczkolwiek raz zrobila to bez mojej wiedzy (pisze o bagazu) i niestety - zaplacila odszkodowanie. Postapila bezprawnie.

My piszemy o uprawnieniach (ich braku wlasciwie) pracownikow. Powtorze: hdyby ochroniarz zawolal policjanta - nie pisnelabym slowkiem.

Opisze Ci sytuacje z mojej dzialki w Polsce. Szef kazal nam legitymowac petentow. Nie mielismy do tego prawa, wiec tego nie robilismy. I chociaz probowal na nas to wymuszac - zadne z nas tego nie zrobilo ani razu.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 12-01-2011 23:30 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2011-01-12 23:33:14 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Przyznam, ze nie znam sie na prawach ochrony w miejscach pracy, ale ciekawi mnie jak pracodawca moze zabezpieczyc swoje interesy (czyt zabezpieczyc swoje dobra przed wyniesieniem ich przez niesumiennych pracownikow), bo logicznie myslac, nie ma szans miec obstawe Policji na zakonczenie kazdej zmiany. Czyzby wiec zatrudniona ochrona byla tylko strata pieniedzy?
Ada

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2011-01-12 23:39:15 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Od lapania zlodziei, zaprowadzania porzadku jest policja. W kazdym kraju.

Zauwaz, ze na imprezach zawsze spaceruje/stoi dwojka: steward/ochroniarz (jak zwal tak zwal) i policjant. Ten pierwszy tak na prawde nie moze nic. Dlatego ten drugi jest przy nim.

W zakladach pracy:
Ochroniarz w uzasadnionych przypadkach prosi pracownika na strone i dzwoni po policje.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 12-01-2011 23:42 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-01-13 08:50:03 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2011-01-13 10:02:12 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Oczywiscie, ze nie znam wyrokow. A znasz kogos kto poszedl z tym problemem do sadu? Ja nie pracuje w magazynie ani na budowie.

O ile moze to sluzyc za przyklad - moj sasiad (Anglik) zlozyl oficjalna skarge na postepowanie ochroniarza na budowie, na ktorej pracuje. Nie pozwolil sie potraktowac jak zlodziej. Napisal, ze poczul sie ponizony i zesteresowany. Zostala spisana odpowiednia notatka, po czym wszczeto sledztwo w zakladzie pracy, ktore skonczylo sie przyznaniem racji sasiadowi. Nie wiem co sie stalo z ochroniarzem. Jesli chcesz - moge sie dowiedziec.
Jest to jedyny przypadek, ktory znam osobiscie.

Ja bazuje na tym, czego mnie uczono na kursie. Zrobilam go - tak na wszelki wypadek, nawet nie wiem po co. Informacje, ktore tutaj przekazuje sa wiadomosciami wlasnie zdobytymi na tym kursie. Sam fakt, ze w niektorych zakladach pracy musisz sie zgodzic na takie przeszukanie swiadczy, ze jest cos na rzeczy. W innym przypadku rewidowano by pracownikow bez zezwolen.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,