MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prawa ochroniarza w uk

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

albert35

Post #1 Ocena: 0

2011-01-11 19:27:53 (14 lat temu)

albert35

Mężczyzna

Z nami od: 27-10-2010

mam takie pytanie, odnosnie pracownika ochrony chcacego sprawdzac kobiete czyms w rodzaju detektora, interesuje mnie jakie prawa ma pracownik ochrony w magazynie wzgledem pracowników , szczególnie kobiet?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #2 Ocena: 0

2011-01-12 10:14:22 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

pracownik ochrony nie ma zadnych praw wzgledem pracownikow. Bez znaczenia czy to kobiety czy mezczyzni. Uzurpuja sobie prawo - niestety - do przeszukiwan. Zupelnie bezprawnie. Zauwaz, ze "dziwnym trafem" zazwyczaj przeszukiwane sa polskie kieszenie, nigdy angielskie. I bez znaczenia jest co manager, albo ktokolwiek mowi na ten temat. Przeszukuje policja.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 12-01-2011 10:15 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2011-01-12 10:29:26 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Pracownik ochrony ma takie prawa, jak każdy inny obywatel. Nic więcej.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2011-01-12 10:57:06 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2011-01-12 11:02:55 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Ochroniarz robil to bezprawnie, wiec musiales wyrazic wole bycia przeszukanym. Ja sie zawsze zastanawiam w jakim celu ludzie pozwalaj tak sie ponizac?

Do góry stronyOffline

albert35

Post #6 Ocena: 0

2011-01-12 19:30:49 (14 lat temu)

albert35

Mężczyzna

wyjasnie moze bardziej, zona zostala zaproszona do pseudo biura aby zostac sprawdzona takim detektorem, dokladnie nie wiem jak to ustrojstwo wyglada , ale przesuwaja tym w jakiejs odleglosci od ciala i ma to wykazac czy masz cos z magazynu przy sobie czy nie, zona nie zgodzila sie aby wejsc tam tylko z nim i powiedziala ze chce kobiete, koles z ochrony odp ze nie bedzie jej dotykac tylko sprawdzi detektorem a po za tym nie pracuja u nich kobiety, kiedys byla jedna, zona obstawala przy swoim, koles poskarzyl sie managerowi, spisano jakas notatke i koniec
pomijam moze narodowosc tego kolesia, ale zastanawiam sie czy tez by sprawdzil np muzulmanke?
i czy jest moze jakas stronka gdzie mozna znalesc jakas podstawe prawna na jakiej zasadzie dziala taki ochroniarz i co mu formalnie wolno?
czy macie moze jakas stronke gdzie mozna

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2011-01-12 19:40:07 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Stronki nie mam. Ja calkiem niedawno ukonczylam kurs ochroniarski i pamietam czego mnie uczono. Jesli bym chciala kogos zrewidowac mam obowiazek wezwania policji i w jej asyscie sprawdzic osobnika. Kurs przeprowadzony w Anglii.

Sprawdzanie czy aby czegos przypadkiem nie wnioslam z magazynu traktowalabym jako obraze i ponizenie. Koniec kropka. A to, ze ludzie pozwalaja sobie wejsc na glowe w imie utrzymania pracy to juz inna bajka.
Na miejscu Twojej zony odmowilabym kontroli bez asysty policjantki. Zawsze moze powiedziec, ze czuje sie skrepowana, gdy obcy facet na nia patrzy.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 12-01-2011 19:41 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-01-12 19:45:59 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

albert35

Post #9 Ocena: 0

2011-01-12 19:53:01 (14 lat temu)

albert35

Mężczyzna

jezeli chodzi o pl to znam sie na tym bo sam chwile "cieciowałem " w pierwszych hipermarketach :-], ale tu jest uk i nie ma co porównywać, generalnie przy wyjsciu z magazynu kontroluja wyrywkowo czy to angoli, naszych lub mieszanki:-]:-], o prace sie zona nie obawia bo juz rozne rzeczy tam przechodzila i kilkanascie listow ze skarga bylo, potem durnowate dochodzenia itp
chodzi mi tylko o to jak sie ma zachowac w nastepnym razem bo mysle ze gosc sie znow czepi a zona ponownie nie zgodzi sie na sam na sam z pakistanem w kanciapie dlatego pytam gdzie sie moge dowiedziec co i jak , bo jesli cos sie takiego powtórzy to znow pojdzie list i bedzie dochodzenie:-Y

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2011-01-12 21:50:49 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

albert ja mysle, ze Twoja zona doskonale wie jak sie zachowac. Nikt Ci na forum nie powie, ze masz zrobic tak a tak. My Ci napisalismy co moze ochroniarz.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,