MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z uciążliwym lokatorem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 6 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

elizaglasgow

Post #1 Ocena: 0

2011-01-11 19:00:20 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Cytat:

2011-01-11 17:13:04, Malahai1983 napisał(a):
Chailla
Wydaje mi sie, ze mylisz pojecia. To, ze masz na umowie napisane, ze w domu moze mieszkac 6 osob oznacza tylko tyle, ze council nie zezwala na mieszkanie w domu wiecej niz tej ilosci osob. Ale to nie oznacza w tym samym czasie, ze macie prawo wynajmowac pokoje w swoim domu innym ludziom czerpiac z tego korzysci finansowe.
Wy sami zadnych umow nawet nie macie prawa wystawiac a wiec sa one bezwartosciowe niestety.

Chcialbym Wam doradzic, ale nie jest to takie proste. W przypadku legalnie wynajmowanego mieszkania nie jest to proste, nie wspominajac o pokojach wynajmowanych na lewo.

Poczytaj sobie o prawach lodger.Bo takim jest ten czlowiek, a nie zadnym sqattersem...Nie zajal niezamieszkanego przez nikogo lokalu.Dwa rozne pojecia mylisz.
The lodgers nie maja zadnych praw, od tyle na ile pozwoli mu wlasciciel, czy jak w tym przypadku wynajmujacy.Nie zaplacil za czynsz 04, nie dal po przyjezdzie, to niech odmieszka do 19 ten depozyt i fora ze dwora.Jak nie wyprowadzi sie, to zadzwoncie na policje.Bylam swiadkiem podobnej sytuacji w 2005r.Facet nie placil, nie chcial zwolnic pokoju, barykadowal sie w nim.Zadne rozmowy z nim nie wchodzily w gre.Pojawila sie policja, zapytala, czy zaplacil za pokoj, powiedzial, ze nie, zapytali czy dostal wypowiedzenie, powiedzial, ze tak, miesiac temu."To co Pan tutaj jeszcze robi?Prosze spakowac swoje rzeczy i wyjsc, oddac klucze."
Gosciu w 20 minut byl spakowany, oddal klucze i poszedl w sina dal.Policja dala mu namiary na schronisko i pomoc spol.zajmujaca sie bezdomnymi.Znieniono zamki w drzwiach, na drugi dzien i kod do alarmu.

[ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 11-01-2011 19:10 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

chailla

Post #2 Ocena: 0

2011-01-11 19:04:53 (14 lat temu)

chailla

Kobieta

Z nami od: 11-01-2011

Przepraszam cie bardzo ale czy ty kiedyś wynajmowałeś pokój w uk ? czy pod mostem za free mieszkasz? ja zanim zamieszkałam tu gdzie mieszkam wynajmowałam pokoje i kurcze teraz wszystkich tych polaków do sadu podam za bezprawne ściąganie zemnie kasy bo przecież mogę mieszkać za free...No jaki to człowiek był naiwny ,nigdy nikt mi umowy nie dal na pokój a mimo tego potrafiłam się zachować i wyprowadzić jeśli była taka potrzeba!!! ja umowy nie mam z moim lokatorem tylko ustna odnośnie kiedy się wprowadził(4) i odnośnie depozytu za ewentualne zniszczenia... tyle!!!!Wypowiedzenie dostał 2 miesiące temu kiedy to prosiliśmy go o zwolnienie pokoju bo jest potrzeba ... on niczego nie znalazł zapłacił za kolejny miesiąc wiec postanowiliśmy dać mu więcej czasu ...ale do momentu kiedy ktoś chętny jest zapłacić za mieszkanie może mieszkać bo chyba każdy doskonale sobie zdaje sprawę ze tu wszystko kosztuje...

Do góry stronyOffline

chailla

Post #3 Ocena: 0

2011-01-11 19:07:22 (14 lat temu)

chailla

Kobieta

Z nami od: 11-01-2011

elizaglasgow ja tez tak sadze !!! po prostu potrzebuje potwierdzenia i opinii innych. Dziękuję i pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Malahai1983

Post #4 Ocena: 0

2011-01-11 19:09:54 (14 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

Cytat:

2011-01-11 19:00:20, elizaglasgow napisał(a):
Cytat:

Chailla
Wydaje mi sie, ze mylisz pojecia. To, ze masz na umowie napisane, ze w domu moze mieszkac 6 osob oznacza tylko tyle, ze council nie zezwala na mieszkanie w domu wiecej niz tej ilosci osob. Ale to nie oznacza w tym samym czasie, ze macie prawo wynajmowac pokoje w swoim domu innym ludziom czerpiac z tego korzysci finansowe.
Wy sami zadnych umow nawet nie macie prawa wystawiac a wiec sa one bezwartosciowe niestety.

Chcialbym Wam doradzic, ale nie jest to takie proste. W przypadku legalnie wynajmowanego mieszkania nie jest to proste, nie wspominajac o pokojach wynajmowanych na lewo.

Poczytaj sobie o prawach lodger.Bo takim jest ten czlowiek, a nie zadnym sqattersem...Nie zajal niezamieszkanego przez nikogo lokalu.Dwa rozne pojecia mylisz.
The lodgers nie maja zadnych praw, od tyle na ile pozwoli mu wlasciciel, czy jak w tym przypadku wynajmujacy.Nie zaplacil za czynsz 04, nie dal po przyjezdzie, to niech odmieszka do 19 ten depozyt i fora ze dwora.Jak nie wyprowadzi sie, to zadzwoncie na policje.

Po jaka cholere ja Ci wklejalem cytat ze strony dla landlordow? Po to zebys wrocila do swoich wyssanych z palca teorii? Chyba wyraznie tam mialas napisane, ze nawet lodger'a nie mozna od tak wyrzucic z domu, POTRZEBNY JEST WYROK SADOWY!

Blagam, czytanie ze zrozumieniem :-o
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

elizaglasgow

Post #5 Ocena: 0

2011-01-11 19:13:20 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2011-01-11 19:09:54, Malahai1983 napisał(a):
Cytat:

2011-01-11 19:00:20, elizaglasgow napisał(a):
Cytat:

Chailla

The lodgers nie maja zadnych praw, od tyle na ile pozwoli mu wlasciciel, czy jak w tym przypadku wynajmujacy.Nie zaplacil za czynsz 04, nie dal po przyjezdzie, to niech odmieszka do 19 ten depozyt i fora ze dwora.Jak nie wyprowadzi sie, to zadzwoncie na policje.

Po jaka cholere ja Ci wklejalem cytat ze strony dla landlordow? Po to zebys wrocila do swoich wyssanych z palca teorii? Chyba wyraznie tam mialas napisane, ze nawet lodger'a nie mozna od tak wyrzucic z domu, POTRZEBNY JEST WYROK SADOWY!

Blagam, czytanie ze zrozumieniem :-o

Blagam, czytaj to, co wklejasz!

"'Lodgers, under UK law, don't have the same rights as a tenant would. As a result once you've given them 'reasonable notice' they have no right to stay in your property. However, if you want to evict a lodger who refuses to leave you'll need a court order.'[*]null

Do góry stronyOffline

Malahai1983

Post #6 Ocena: 0

2011-01-11 19:15:44 (14 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

However, if you want to evict a lodger who refuses to leave you'll need a court order.

Powiedz, czego w tym zdaniu nie rozumiesz?

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #7 Ocena: 0

2011-01-11 19:20:57 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

No i?
If you don't share facilities, the person renting a room is probably a subtenant rather than a lodger. This means that the landlord may need a court order to evict her/him.
MAY!
A to info z Shelter England.

Do góry stronyOffline

Malahai1983

Post #8 Ocena: 0

2011-01-11 19:24:37 (14 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

If you don't share facilities -
podejrzewam, ze kolega odmawiajacy wyprowadzenia sie korzysta z lazienki, kuchni itd.?

Nie mam ochoty sie z Toba klocic Eliza, bo Ty nawet nie rozumiesz tego co sama wklejasz. A wiec niech Ci bedzie, masz racje. Niech autorka postu wezwie policje a potem niech da nam znac jaki byl rezultat.

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #9 Ocena: 0

2011-01-11 19:25:40 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

A o ile sie nie myle, to facet dzieli kuchnie, lazienke...
Policja nam powiedzilala, ze w takich sytuacjach dopoki placi, to ma prawo zostac, chyba, ze zakloca spokoj, niszczy czyjes mienie, nie placi, to do widzenia.Facet wrocil, nie zaplacil...Po 19 jak sie nie wyniesie, to sprobujcie najpierw spakowac jego rzeczy i wystawic za drzwi, a pozniej policja, jak zacznie sie awanturowac, jak dojdzie do przepychanek to tym bardziej-zglosic napasc, czy slowna, czy fizyczna.Zobaczycie, jak szybko pozbedziecie sie tego pana.Policja nie pozwoli mu zostac w miejscu, w ktorym on robi burdy.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-01-11 19:28:49 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,