MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Metody na kaca?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 8 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2017-12-23 17:54:03 (6 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a):
...

Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje....





Poczułem się jakby to o mnie mowa była...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

MrMaverick

Post #2 Ocena: 0

2017-12-23 17:54:05 (6 lat temu)

MrMaverick

Posty: 472

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2017

Skąd: x

Cytat:

2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a):
No nie teraz to popłynęłes ,jeśli by alkohol miał jakieś właściwości zdrowotne to by go dawali na receptę :-)

Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje....



Dobry bimberek nie jest zły:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #3 Ocena: 0

2017-12-23 17:54:41 (6 lat temu)

keramczak

Posty: 5981

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Wszystko zależy kto prowadzi badania,obstawiam Rosyjskich naukowców :-)
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

keramczak

Post #4 Ocena: 0

2017-12-23 17:58:25 (6 lat temu)

keramczak

Posty: 5981

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Cytat:

2017-12-23 17:54:05, MrMaverick napisał(a):
Cytat:

2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a):
No nie teraz to popłynęłes ,jeśli by alkohol miał jakieś właściwości zdrowotne to by go dawali na receptę :-)

Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje....



Dobry bimberek nie jest zły:)


No ściśle mówiąc to 94% spirytusik ,bimber ma koło 70%?

Nawet inne są maszyny do produkcji.
Ciekawostka że wychodzi z polskiego cukru,angielski się nie nadaje ...:-)

[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 23-12-2017 17:59 ]

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

MrMaverick

Post #5 Ocena: 0

2017-12-23 18:10:34 (6 lat temu)

MrMaverick

Posty: 472

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2017

Skąd: x

Cytat:

2017-12-23 17:58:25, keramczak napisał(a):
Cytat:

2017-12-23 17:54:05, MrMaverick napisał(a):
Cytat:

2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a):
No nie teraz to popłynęłes ,jeśli by alkohol miał jakieś właściwości zdrowotne to by go dawali na receptę :-)

Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje....



Dobry bimberek nie jest zły:)


No ściśle mówiąc to 94% spirytusik ,bimber ma koło 70%?

Nawet inne są maszyny do produkcji.
Ciekawostka że wychodzi z polskiego cukru,angielski się nie nadaje ...:-)

Nie znam się na produkcji , ale jestem smakoszem i zawartość cukru w cukrze nie wywiera na mnie wielkiego wrażenia keramczak. Cukier to cukier, no chyba , że chcesz zrobić rum , to wtedy trzcina cukrowa:-]

[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick 23-12-2017 18:11 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

keramczak

Post #6 Ocena: 0

2017-12-23 18:13:44 (6 lat temu)

keramczak

Posty: 5981

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Skąd: U.K

Jednak 94% a 70% jest jednak kolosalna różnica w sponiewieraniu ...i jednak bimber ma ten specyficzny zapaszek.
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

MrMaverick

Post #7 Ocena: 0

2017-12-23 18:18:21 (6 lat temu)

MrMaverick

Posty: 472

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2017

Skąd: x

Cytat:

2017-12-23 18:13:44, keramczak napisał(a):
Jednak 94% a 70% jest jednak kolosalna różnica w sponiewieraniu ...i jednak bimber ma ten specyficzny zapaszek.

To fakt. Śmierdzi jak Whiskey i Burbon. Nie ma jak czysta *THUMBS UP*
Łeb nie boli i dobrze zmrożona wchodzi jak mineralna w tropikach:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

radzik77

Post #8 Ocena: 0

2017-12-23 18:19:48 (6 lat temu)

radzik77

Posty: n/a

Konto usunięte

Ja sie z tej okazji uracze whisky, ktora dostalem kilka lat temu od przyjaciela. Wyjatkowego przyjaciela.

Nadal mam 3/4 butalki :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2017-12-23 18:25:06 (6 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Cytat:

2017-12-23 17:58:25, keramczak napisał(a):
Cytat:

2017-12-23 17:54:05, MrMaverick napisał(a):
Cytat:

2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a):
No nie teraz to popłynęłes ,jeśli by alkohol miał jakieś właściwości zdrowotne to by go dawali na receptę :-)

Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje....



Dobry bimberek nie jest zły:)


No ściśle mówiąc to 94% spirytusik ,bimber ma koło 70%?

Nawet inne są maszyny do produkcji.
Ciekawostka że wychodzi z polskiego cukru,angielski się nie nadaje ...:-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>keramczak</i> 23-12-2017 17:59 ]




Z każdego cukru wyjdzie. Polak jak trzeba to i z kamienia upędzi. Osobiscie robie tylko z owocow, jesli trafi sie chlodny rok to ewentualnie dodaje troche cukru, drozdzy wcale. Wszystko sprowadza sie do procesu destylacji, jesli robi sie zgodnie ze sztuką, przestrzegajac temperatur to wychodzi piekna bimbrozja...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

MrMaverick

Post #10 Ocena: 0

2017-12-23 18:30:03 (6 lat temu)

MrMaverick

Posty: 472

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2017

Skąd: x

Cytat:

2017-12-23 18:19:48, radzik77 napisał(a):
Ja sie z tej okazji uracze whisky, ktora dostalem kilka lat temu od przyjaciela. Wyjatkowego przyjaciela.

Nadal mam 3/4 butalki :-]



Skromnie , bo ja już kończę gin od firmy dostany w 2017 roku gdzieś pod koniec grudnia , a po tonic trzeba iść , bo proprcje się zaczęły gubić.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 8 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,