2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a):
...
Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje....
Poczułem się jakby to o mnie mowa była...
Str 8 z 10 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2017-12-23 17:54:03 (6 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a): ... Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje.... Poczułem się jakby to o mnie mowa była... |
MrMaverick | Post #2 Ocena: 0 2017-12-23 17:54:05 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2017 Skąd: x |
Cytat: 2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a): No nie teraz to popłynęłes ,jeśli by alkohol miał jakieś właściwości zdrowotne to by go dawali na receptę Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje.... Dobry bimberek nie jest zły |
keramczak | Post #3 Ocena: 0 2017-12-23 17:54:41 (6 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Wszystko zależy kto prowadzi badania,obstawiam Rosyjskich naukowców
#MajsterNaStulecie
|
keramczak | Post #4 Ocena: 0 2017-12-23 17:58:25 (6 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Cytat: 2017-12-23 17:54:05, MrMaverick napisał(a): Cytat: 2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a): No nie teraz to popłynęłes ,jeśli by alkohol miał jakieś właściwości zdrowotne to by go dawali na receptę Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje.... Dobry bimberek nie jest zły No ściśle mówiąc to 94% spirytusik ,bimber ma koło 70%? Nawet inne są maszyny do produkcji. Ciekawostka że wychodzi z polskiego cukru,angielski się nie nadaje ... [ Ostatnio edytowany przez: keramczak 23-12-2017 17:59 ] #MajsterNaStulecie
|
MrMaverick | Post #5 Ocena: 0 2017-12-23 18:10:34 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2017 Skąd: x |
Cytat: 2017-12-23 17:58:25, keramczak napisał(a): Cytat: 2017-12-23 17:54:05, MrMaverick napisał(a): Cytat: 2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a): No nie teraz to popłynęłes ,jeśli by alkohol miał jakieś właściwości zdrowotne to by go dawali na receptę Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje.... Dobry bimberek nie jest zły No ściśle mówiąc to 94% spirytusik ,bimber ma koło 70%? Nawet inne są maszyny do produkcji. Ciekawostka że wychodzi z polskiego cukru,angielski się nie nadaje ... Nie znam się na produkcji , ale jestem smakoszem i zawartość cukru w cukrze nie wywiera na mnie wielkiego wrażenia keramczak. Cukier to cukier, no chyba , że chcesz zrobić rum , to wtedy trzcina cukrowa [ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick 23-12-2017 18:11 ] |
|
|
keramczak | Post #6 Ocena: 0 2017-12-23 18:13:44 (6 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Jednak 94% a 70% jest jednak kolosalna różnica w sponiewieraniu ...i jednak bimber ma ten specyficzny zapaszek.
#MajsterNaStulecie
|
MrMaverick | Post #7 Ocena: 0 2017-12-23 18:18:21 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2017 Skąd: x |
Cytat: 2017-12-23 18:13:44, keramczak napisał(a): Jednak 94% a 70% jest jednak kolosalna różnica w sponiewieraniu ...i jednak bimber ma ten specyficzny zapaszek. To fakt. Śmierdzi jak Whiskey i Burbon. Nie ma jak czysta Łeb nie boli i dobrze zmrożona wchodzi jak mineralna w tropikach |
radzik77 | Post #8 Ocena: 0 2017-12-23 18:19:48 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja sie z tej okazji uracze whisky, ktora dostalem kilka lat temu od przyjaciela. Wyjatkowego przyjaciela.
Nadal mam 3/4 butalki |
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2017-12-23 18:25:06 (6 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2017-12-23 17:58:25, keramczak napisał(a): Cytat: 2017-12-23 17:54:05, MrMaverick napisał(a): Cytat: 2017-12-23 17:49:44, keramczak napisał(a): No nie teraz to popłynęłes ,jeśli by alkohol miał jakieś właściwości zdrowotne to by go dawali na receptę Jeden mój znajomy produkuje "domowy"spirytus ,moc 94% ,i muszę stwierdzić że jest o wiele lepszy od kupnego.Po wypiciu nalewek z niego ,kac, nie występuje.... Dobry bimberek nie jest zły No ściśle mówiąc to 94% spirytusik ,bimber ma koło 70%? Nawet inne są maszyny do produkcji. Ciekawostka że wychodzi z polskiego cukru,angielski się nie nadaje ... [ Ostatnio edytowany przez: <i>keramczak</i> 23-12-2017 17:59 ] Z każdego cukru wyjdzie. Polak jak trzeba to i z kamienia upędzi. Osobiscie robie tylko z owocow, jesli trafi sie chlodny rok to ewentualnie dodaje troche cukru, drozdzy wcale. Wszystko sprowadza sie do procesu destylacji, jesli robi sie zgodnie ze sztuką, przestrzegajac temperatur to wychodzi piekna bimbrozja... |
MrMaverick | Post #10 Ocena: 0 2017-12-23 18:30:03 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2017 Skąd: x |
Cytat: 2017-12-23 18:19:48, radzik77 napisał(a): Ja sie z tej okazji uracze whisky, ktora dostalem kilka lat temu od przyjaciela. Wyjatkowego przyjaciela. Nadal mam 3/4 butalki Skromnie , bo ja już kończę gin od firmy dostany w 2017 roku gdzieś pod koniec grudnia , a po tonic trzeba iść , bo proprcje się zaczęły gubić. |