2010-11-27 23:11:33, jolanta12 napisał(a):
Gran Canaria – polecam.
Byliśmy od 15 do 21 listopada – pogoda 24-27 stopni, ciepło, jak dla mnie nie za gorąco, piękne słoneczne , ale też i wietrzne dni.
Resort Playa del Ingles ładny, czysty, pełno hoteli, ale tez i sklepików gdzie można kupić sok, czy wodę. Pełno pięknych palm i kwiatów, kaktusów, opalonych na brązowo turystów, i półnagich starszych pań.
Do Mapalomas 15 minut spacerkiem – są tam przepiękne wydmy.
Odwiedziliśmy też Puerto Rico i Playa de Mogam....polecam to miasteczko. Jest małe ale bardzo urokliwe.
My byliśmy w hotelu Beverly Park......i miałam pietra po przeczytaniu opinii na temat tego hotelu – ale bardzo miło się rozczarowałam.
Hotel z trzema basenami, 2 jacuzzi, i 2 brodzikami, piękny ogród z masą leżaków i barem.
Duża restauracja z przeprzepysznym jedzeniem – all inclusive jak najbardziej. Pojedynczy lunch kosztuje tam 9 euro
Przez cały nasz pobyt nawet raz nie spotkałam się z niemiłą obsługą, a wręcz odwrotnie – obsługa była bardzo miła i pomocna – wszyscy mówili po angielsku (może poza paniami sprzątającymi), obsługa w recepcji może nie najszybsza ale miła.
Pierwszego dnia dostaliśmy pokój w którym przy otwartym balkonie nie dało się funkcjonować (numer 195). Był on nad kuchnia i naprzeciwko naszego balkonu był wentylator – strasznie warczał – poprosiłam o zmianę pokoju i następnego dnia rano dostałam klucze do pokoju z widokiem na basen i częściowo na morze -bez żadnego problemu.
Z dodatkowych atrakcji – Palmitos Park (pokaz delfinów jest niesamowity), i jak dla mnie największą atrakcją była jazda po górach – droga do miasta Fataga to jak jazda na Rollercoasterze – naprawdę czasami można mieć zawroty głowy, ale widoki przepiękne.
Myślę że Gran Canaria jest przepiękna godną polecenia wyspą.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>jolanta12</i> 27-11-2010 23:12 ]
my wlasnie tez mamy plany zwiazane z ta wyspa moze tak w lutym jak bedzie czas i mala jeszcze podrosnie, a powiedz duzo placilas za bilety jak mozna wiedziec?
...