MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gran Canaria

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 5 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

alfer74

Post #1 Ocena: 0

2010-10-29 04:42:02 (15 lat temu)

alfer74

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

hej hej

zolta lodz podwodna w La Playa da Mogan.

Pisalem wczesniej o The Beverly Park :-D
Jedynym plusem ze blisko do oceanu

Jezdzac po gorach zwrociles uwage ile wrakow samochodow wisi na skalach ? Zastanawialismy sie ze znajomymi czy hiszpanie specjalnie je tam umiescili aby "uatrakcyjnic " turystom wrazenia z jazdy po zboczach. Co by nie bylo powodem to robia wrazenie :-D

Ja tez juz kombinuje aby tam znow pojechac :-)
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2010-10-29 08:10:01 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2010-10-29 08:24:22 (15 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

A propos Niemców. Byłem kiedys na all inclusive w Turcji. Mnóstwo Niemców i Ruskich (Petersburg i Rosja).
Rano Niemcy, przed otwarciem restauracji hotelowej, ustawiali się w kolejce. Szczęka mi opadła, kiedy zobaczyłem, że po otwarciu oni biegną sprintem do stolików i po ich zajęciu błyskawicznie ustawiają sie w kolejce do żarcia - albo dzielą te zadania posród rodziny, żeby było sprawniej. Od następnego ranka wraz z Ruskimi dopingowalismy ich, jak przy biegu na setkę...

No nie mówiąc, o zwyczaju całonocnego trzymania reczników na leżakach, aby rano mieć zajęte. Czasami zrzucalismy to w nocy na jedną kupę i nic nie było zajęte...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

jolanta12

Post #4 Ocena: 0

2010-10-29 08:35:56 (15 lat temu)

jolanta12

Kobieta

Z nami od: 28-11-2007

Cytat:

2010-10-29 00:51:45, mlody_leszczyk napisał(a):
Tak ogolnie wyspa jest spoko.
Co do hotelu to porazka... Jak dla mnie to raczej jest sanatorium. 90% gosci to ludzie na emeryturze. Obsluga, zwlaszcz kelnerzy nie mowia po angielsku. Co prawda biegaja pomiedzy stolikami i przynosza drinki do stolika, ale tylko Hiszpanom. Nas jakby nie zauwazali, raz moze się jeden zapytal czy cos przyniesc. Pokoj mielismy z czesciowym widokiem na morze, ale pod nami byl nizszy budynek a na nim urzadzenia of klimatyzacji, Halas byl taki ze balkon ciagle musialbyc zamkniety.
Jedzenie bylo dosyc dobre. Wieczorami byly jakies imprezki organizowane w hotelu.
Palmitos park godny polecenia, pokaz delfinow bardziej mi się podobal niz na teneryfie w Loro parku. Papugi Tex dawaly czadu.
W Sioux City zaluje ze nie bylismy tam w piatek na grillu (€50 od osoby za grilla, a tak cos ok €20),ale moja pani az tak bardzo nie czula potrzeby aby zobaczc kankana na zywo. Mimo tego bylo fajnie, Dali kilka przedstawien. Nawet wzielem udzial w jednym show. Byl to pojedynek strzelecki. 4 facetow i 4 kobiety. Doszedlem do finalu stajac do pojedynku z kobieta eliminujac wczesniej 3 hiszpanskich gringos. Ale w finale strzelilem w sufit, bo z reguly nie strzelam do kobiet i dzieci. Nagroda bylo jakies tam wino.
Pozatym warto by się wybrac do muzeum techniki w las palmas, my się wybralismy w poniedzialek, ale bylo zamkniete, tak jak wiekszosc takich obiektow na swiecie ;(. Pojezdzilismy troche po gorach, tak az Monika się pochorowala od pokonywania tych wszystkich wzniesien i zakretow. Plynelismy jeszcze zolta lodzia podwodna, tylko nie pamietam jak nazywalo się to miejsce.
Wiem, ze kiedys tam wroce po to aby pojezdzic po tych gorach motorem, te drogi sa stworzone dla motocyklistow.

Kurde trochę się zmartwiłam tym hotelem – może jakoś tam przetrwamy.
Piszesz że jedzenie jest ok więc się ciesze bo nie chciała bym jeszcze gdzieś poza hotelem dojadać.

Super że fajnie spędziliście czas – a co do obsługi to skoro nie lubią anglojęzycznych to może po polsku do nich trzeba

A jaka mieliście pogodę i jak woda w oceanie??
No i jak wasza dzidzia?? są tam jakieś atrakcje dla dzieci??

Muzeum techniki – pewnie tez się tam wybieżemy.

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #5 Ocena: 0

2010-10-29 10:11:36 (15 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Temperatura w ciagu dnia to ok. 26-28'C a w nocy 19-22'C. Ocean ciepły ze się wychodzić z niego nie chce. Do oceanu z hotelu blisko 2 minutki spacerkiem, ale brzeg kamienisty i w wodzie tez ich pełno. Najbliższa plaża to maspalomas jakieś 15 min. deptakiem wzdłuż morza. Tam fajnie. Mały jak narazie jest za mały na zabawy w piasku na plaży. Gdy zrobiłem mu babke z piasku postanowił ze ja spróbuje i niewiem kiedy pochylil się nad nią i ja ugryzl.
W hotelu jest animatorka ona organizuje dzieciom gry i zabawy. Z tym ze dzieci do lat czterech musza być z opiekunem. A starsze już sa pod jej opieka w tymczasie, wiec rodzice maja w tym czasie wolne dla siebie. Od 21 do 22 jest Mini Disco dla dzieci. Mój mały lubl tam chodzić, mimo ze ma dopiero 14 miesięcy i chodzi jeszcze chwiejnym krokiem to dzielnie próbował naśladować jak tańczą starsze dzieciaczki. Śmiechu było przytym mnustwo.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-10-29 10:19:20 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jolanta12

Post #7 Ocena: 0

2010-11-27 23:11:33 (14 lat temu)

jolanta12

Kobieta

Z nami od: 28-11-2007

Gran Canaria – polecam.
Byliśmy od 15 do 21 listopada – pogoda 24-27 stopni, ciepło, jak dla mnie nie za gorąco, piękne słoneczne , ale też i wietrzne dni.
Resort Playa del Ingles ładny, czysty, pełno hoteli, ale tez i sklepików gdzie można kupić sok, czy wodę. Pełno pięknych palm i kwiatów, kaktusów, opalonych na brązowo turystów, i półnagich starszych pań.
Do Mapalomas 15 minut spacerkiem – są tam przepiękne wydmy.
Odwiedziliśmy też Puerto Rico i Playa de Mogam....polecam to miasteczko. Jest małe ale bardzo urokliwe.
My byliśmy w hotelu Beverly Park......i miałam pietra po przeczytaniu opinii na temat tego hotelu – ale bardzo miło się rozczarowałam.
Hotel z trzema basenami, 2 jacuzzi, i 2 brodzikami, piękny ogród z masą leżaków i barem.
Duża restauracja z przeprzepysznym jedzeniem – all inclusive jak najbardziej. Pojedynczy lunch kosztuje tam 9 euro
Przez cały nasz pobyt nawet raz nie spotkałam się z niemiłą obsługą, a wręcz odwrotnie – obsługa była bardzo miła i pomocna – wszyscy mówili po angielsku (może poza paniami sprzątającymi), obsługa w recepcji może nie najszybsza ale miła.
Pierwszego dnia dostaliśmy pokój w którym przy otwartym balkonie nie dało się funkcjonować (numer 195). Był on nad kuchnia i naprzeciwko naszego balkonu był wentylator – strasznie warczał – poprosiłam o zmianę pokoju i następnego dnia rano dostałam klucze do pokoju z widokiem na basen i częściowo na morze -bez żadnego problemu.
Z dodatkowych atrakcji – Palmitos Park (pokaz delfinów jest niesamowity), i jak dla mnie największą atrakcją była jazda po górach – droga do miasta Fataga to jak jazda na Rollercoasterze – naprawdę czasami można mieć zawroty głowy, ale widoki przepiękne.
Myślę że Gran Canaria jest przepiękna godną polecenia wyspą.

[ Ostatnio edytowany przez: jolanta12 27-11-2010 23:12 ]

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2010-11-28 08:24:15 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Problem mam taki - jak będzie w lutym...
Gdzies lecieć muszę, na Karaiby, czy Mauritius mnie nie stać. Do Gambii trzeba się szczepić, a boję się straszyć dziecka.
Pozostają Kanary...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krunschwitz

Post #9 Ocena: 0

2010-11-28 09:07:44 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Szczepienia nie są aż takie straszne.Moim zdaniem bardziej upierdliwe są tabletki antymalaryczne.(Oczywiście piszę o Gambii)
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kaskaaa

Post #10 Ocena: 0

2010-11-28 10:17:27 (14 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Cytat:

2010-11-27 23:11:33, jolanta12 napisał(a):
Gran Canaria – polecam.
Byliśmy od 15 do 21 listopada – pogoda 24-27 stopni, ciepło, jak dla mnie nie za gorąco, piękne słoneczne , ale też i wietrzne dni.
Resort Playa del Ingles ładny, czysty, pełno hoteli, ale tez i sklepików gdzie można kupić sok, czy wodę. Pełno pięknych palm i kwiatów, kaktusów, opalonych na brązowo turystów, i półnagich starszych pań.
Do Mapalomas 15 minut spacerkiem – są tam przepiękne wydmy.
Odwiedziliśmy też Puerto Rico i Playa de Mogam....polecam to miasteczko. Jest małe ale bardzo urokliwe.
My byliśmy w hotelu Beverly Park......i miałam pietra po przeczytaniu opinii na temat tego hotelu – ale bardzo miło się rozczarowałam.
Hotel z trzema basenami, 2 jacuzzi, i 2 brodzikami, piękny ogród z masą leżaków i barem.
Duża restauracja z przeprzepysznym jedzeniem – all inclusive jak najbardziej. Pojedynczy lunch kosztuje tam 9 euro
Przez cały nasz pobyt nawet raz nie spotkałam się z niemiłą obsługą, a wręcz odwrotnie – obsługa była bardzo miła i pomocna – wszyscy mówili po angielsku (może poza paniami sprzątającymi), obsługa w recepcji może nie najszybsza ale miła.
Pierwszego dnia dostaliśmy pokój w którym przy otwartym balkonie nie dało się funkcjonować (numer 195). Był on nad kuchnia i naprzeciwko naszego balkonu był wentylator – strasznie warczał – poprosiłam o zmianę pokoju i następnego dnia rano dostałam klucze do pokoju z widokiem na basen i częściowo na morze -bez żadnego problemu.
Z dodatkowych atrakcji – Palmitos Park (pokaz delfinów jest niesamowity), i jak dla mnie największą atrakcją była jazda po górach – droga do miasta Fataga to jak jazda na Rollercoasterze – naprawdę czasami można mieć zawroty głowy, ale widoki przepiękne.
Myślę że Gran Canaria jest przepiękna godną polecenia wyspą.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>jolanta12</i> 27-11-2010 23:12 ]

To super;-)my wlasnie tez mamy plany zwiazane z ta wyspa moze tak w lutym jak bedzie czas i mala jeszcze podrosnie, a powiedz duzo placilas za bilety jak mozna wiedziec?
...

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,