MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pies-kundel

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

evasta4

Post #1 Ocena: 0

2010-08-23 08:41:21 (15 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

To prawda, kundelki sa kochane i bardzo wdzieczne.
Gdybym decydowala sie na psiaka,a zawsze cale zycie mm psa,to pomoglabym jakiemus i wziela ze schroniska:-)
Tylko dla mnie w UK ciezk bedzie miec psiaka nad czym bardzo ubolewam:-( Nie bede miala jak pojechac na urlop,bo bede sama itd
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2010-08-23 12:00:16 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2010-08-23 07:09:58, Kasia_red napisał(a):
Ja mam 10-miesięcznego labradora (niby przełagodna rasa), ale w kontakcie z dziećmi - odbija mu i traktuje je jak zabawki, radzą sobie z nim dopiero takie w wieku ok. 6 lat i więcej.
Polecam wziąć to pod uwagę ;-)

Hihi, lagodne usposobienie nie oznacza braku aktywnosci i zywiolowosci szczegolnie mlodego zwierzaka :)).
W pewnym sensie przeklenstwem wielu psow jest okreslenie ich jako 'rodzinne', bez szans na realizacje ich naturalnych potrzeb. Ten przykladowy labek jest duzym silnym psem mysliwskim, o potrzebie pracy z czlowiekiem, wysilku fizycznego i psychicznego, o czym czesto sie zapomina.
Jako ciekawostke polecam pies do dzieci

No i nastepnym mitem jest rzekoma 'wdziecznosc' jakiegokolwiek zwierzaka, to nie ten poziom postrzegania abstrakcyjnego. P0o prostu kazdy pies bedzie robil to, co bedzie dla niego oplacalne, bedzie zapewnialo realizacje jego potrzeb.

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #3 Ocena: 0

2010-08-23 12:22:19 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Karjo, zgadzam się z Tobą w 100 procentach, a tekst świetnie wyraża błędne przekonanie. Ja sama uczę się dużo na bieżąco - jeśli idzie o psa.
Bywają mądre psy, ale to czy pies jest mądry czy nie, zależy tylko i wyłącznie od właściciela. Pies się sam z siebie niczego nie nauczy, do wszystkiego trzeba go motywować.

No i oczywiście dostarczyć mu odpowiedniej stymulacji - głównie fizycznej - odkąd biegamy dziennie po 2-3 godziny, pies zmienił się nie do poznania.

Wdzięczność psa? Oj, to bajka. Przyglądając się historii rasy i patrząc na mojego sierściucha, dochodzę do wniosku, że celem życiowym labradora jest jedzenie. Na drugim miejscu jest jedzenie, na trzecim dla odmiany - jedzenie :-] Jego "wdzięczność" za jedzenie przejawia się tym, że odpowiednio motywowany, za żarcie zrobi wszystko ;-)
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2010-08-23 12:34:27 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No to dorzuce jeszcze jeden link do artykulu swietnego szkoleniowca, podpiete sa pomysly, jak 'rozladowac' futro, co z nim robic. Moze akurat sie przyda artykul.
Kasiu, powodzenia :)!

O psach adoptowanych - zreszta dotyczy to tez kupowanych szczeniat- psia wdziecznosc

szczenie i dzieci 1
uroki szczeniatka

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-08-23 17:59:41 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2010-08-23 18:25:49 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Na psy - szczeniaki - najlepiej sie ponoc podrywa... kobiety :-].
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2010-08-23 20:57:03 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

doritos

Post #8 Ocena: 0

2010-08-23 21:06:46 (15 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Cytat:

2010-08-23 08:41:21, evasta4 napisał(a):
To prawda, kundelki sa kochane i bardzo wdzieczne.
Gdybym decydowala sie na psiaka,a zawsze cale zycie mm psa,to pomoglabym jakiemus i wziela ze schroniska:-)
Tylko dla mnie w UK ciezk bedzie miec psiaka nad czym bardzo ubolewam:-( Nie bede miala jak pojechac na urlop,bo bede sama itd

Heh,no jest to problem,my juz nawet mamy chetnego do pilnowania psiaka pod nasza nieobecnosc.Do szczescia nam tylko potrzeba znalezc dom ktorego wlasciciel akceptuje zwierzaki no i psa oczywiscie:-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #9 Ocena: 0

2010-08-23 21:07:01 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

amelka66

Post #10 Ocena: 0

2010-08-23 22:06:26 (15 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

Cytat:

2010-08-23 20:57:03, prosiak napisał(a):
ze znalezieniem kundelka jest duuuuuzy problem
zdecydowalem sie na rasowca
i znowu dylemat
jack russel czy statffordshire bull terier?
moze ktos mial takie psiaki i podzieli sie uwagami

moi znajomi maja jack russela ;-)moge napewno powiedziec ze ta rasa wymaga duzej aktywnosci ruchowej z Twojej strony ale tak kochanego i zarazem przyjacielskiego pieska dawno nie spotkalam :-]jest to piesek bardzo,bardzo zywiolowy czasami jak jestem u nich to mam wrazenie ze tych psiakow jest 5 :-]
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,