|
|
---|---|
jus_kow | Post #1 Ocena: 0 2010-08-22 12:09:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-08-2010 Skąd: Poole |
Witam
w Polsce pracowalam w gimnazjum jako nauczyciel chemii. Teraz wraz z rodizną jestem w UK. Mam 2 chlopców 2i 6 lat. I póki co chyba nie mam pomysłu na inną karierę. Oczekuję teraz na QTS. Wszelkie pomysły rady i porady mile wskazane. |
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2010-08-22 13:51:50 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
jus, zeby zajmowac sie dziecmi trzeba to lubic, a ne bo sie nie innego pomyslu. jesli jestes nauczycielem chemi, to poszukaj w tym kierunku, nie koniecznie w szkolach dla dzieci, sa szkoly wyzsze, kursy roznego rodzaju, moze tam beda potrzebowac chemika. moze jakies zaklady chemiczne.
jeszcze ze 2 lata i maly pojdzie na full time do szkoly. poszukaj w swoim okregu szkoly, moze secondary, ktora szuka asystentow nauczycieli,mozesz byc lektorem w szkolach jezykowych. tu u mnie sa chyba ze 2 polki i prowadza kursy. mozna zaczac tez od wolontariatu, tutaj bardzo to cenia w przyszlej pracy. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
ania_caterham | Post #3 Ocena: 0 2010-08-22 14:14:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Aby zostac childminder musisz przejsc odpowiednie szkolenie, zrobic pediatryczny kurs pierwszej pomocy oraz CRB. Skontaktuj sie z twoim lokalnym councilem i zapytaj o childminding briefing meeting tam juz Cie dalej pokieruja. Wybadaj tez rynek w okolicy aby sie upewnic ze jest zapotrzebowanie na childminderki i jakie maja stawki bo szkoda w to topic czas i pieniadze jesli nie ma zapotrzebowania lub wynagrodzenie jest malo konkretne. Uprzedzam, ze praca childminder to nie tylko opieka nad dziecmi, ale cala masa papierkowej roboty. Trzeba lubic dzieci jak i rowniez siedzenie w papierach. Pozdrawiam.
[ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 22-08-2010 14:23 ] |
jus_kow | Post #4 Ocena: 0 2010-08-22 14:45:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-08-2010 Skąd: Poole |
Dzięki barzo. Szukam cały czas pomysłu i porad fajnie że możecie mi coś podpowiedzieć i doradzić
|
agnieszkaCz | Post #5 Ocena: 0 2010-08-24 18:59:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-11-2007 Skąd: Eccles, Manchester |
ja niedlugo mam nadzieje zaczne kurs na childminder
![]() ale papierkowa robota? tego nie wiem... |
|
|
ania_caterham | Post #6 Ocena: 0 2010-08-24 19:16:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Agnieszko oplaty za szkolenie zaleza od tego czy council sponsoruje cos czy nie. Niektore councile nic nie sponsoruja i za wszystkie kursy jak i crb musisz placic sama. Ja na przyklad nic nie musialam placic ... tylko za zlozenie podania do Ofsted i zaswiadczenie od lekarza.
Tak ... papierkowa robota dotyczy glownie dzieci ponizej 5 roku zycia. Musimy robic tzw obserwacje, planowanie i learning journey dla kazdego dziecka. To wlasciwie pomaga nam ustalic jak najelpiej kunstruowac zajecia aby pomoc dziecku sie rozwijac. Po skonczeniu pobytu u nas powinnismy przekazac wszystkie notki szkole. Musimy tez robic risk assesments naszego domu jak i kazdego wyjscia z dziecmi. Do tego dochodzi jeszcze nasze szkolenie NVQ ktore trzeba bedzie miec juz niedlugo obowiazkowo. Powiem Ci ze w ciagu tygonia wlasciwie robie tylko szybkie notki na kartkach papieru i trzymam je razem. Na biezaco to robie tylko te risk assesments (bo musze) oraz dzienniczek. Reszte zostawiam na weekend ... zajmuje to troche czasu i za to nikt mi dodatkowo nie placi. Ale mimo to kocham ta prace. [ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 24-08-2010 19:30 ] |
Post #7 Ocena: 0 2010-08-24 20:22:28 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|