MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Temat: Długi i jak z nich wyjść, żyć i żeby komornik dał żyć.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

janekgl

Post #1 Ocena: 0

2010-08-23 01:23:50 (15 lat temu)

janekgl

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2010

Witam,
Mam pytanie jestem jeszcze w uk i musze zjechac do polski ale mam 2 telefony na kontrakt zostal mi jeszcze rok do splaty jak zjade do polski czy bede za ten dlug scigany przez komornika lub windykacje i czy w takiej sprawie moge oglosic bankructwo? prosze o pomoc!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-08-23 06:27:48 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

janekgl, zadzwoń do nich, zmniejsz abonament do najniższego
a następnie spłac go, bankructwo nie wchodzi w rachubę chyba że weźmiesz jeszcze ze 100 telefonów, :)))) ale będzie grozić wyłudzanie a nie bankructwo.

po co brałeś abonamenty i to dwa skoro chcesz jechać, ew zostań i wykorzystaj :)
uciekanie ma krótkie nogi i jest szczeniackie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2010-08-23 06:51:43 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Ronincheltenham

Post #4 Ocena: 0

2010-08-23 08:14:26 (15 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Cytat:

2010-08-22 17:40:24, krakn napisał(a):
no tak, ale jak kupujesz nówkę z salonu to już cena spada drastycznie, po 3 latach lubi kosztować nawet połowę, przykład mój samochód, w sklepie od 26000 do 36000 zależy jak wypasiona, ale ta najuboższa wersja po 3 latach 10 000, po 5 - 7 a nawet 5,500 zależy ile zjechane.

nie ma co sie oszukiwać jak by nie liczył to od czasów komuny i fiatów na talony dla górników, po zakupie samochodu zwłaszcza na kredyt najlepszy biznes na nim robi bank.

pewnie i są wyjątki ale ... naszego kolegi to chyba nie dotyczy.
hm,
napisał że na jednym z samochodów jest kredyt nie wspominał ze na wszystkich.

no właśnie, ja wziałem auto nowe z salonu 3 lata temu, do tej pory spłacałem ale już jestem bankrut. I moje zobowiązania przekraczają dochody a wiąże się to ze stratą 2 dochodowych zajeć i zostałem tylko przy jednej małej pensji :/.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2010-08-23 09:48:28 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #6 Ocena: 0

2010-08-23 15:20:20 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-08-23 08:14:26, Ronincheltenham napisał(a):

no właśnie, ja wziałem auto nowe z salonu 3 lata temu, do tej pory spłacałem ale już jestem bankrut. I moje zobowiązania przekraczają dochody a wiąże się to ze stratą 2 dochodowych zajeć i zostałem tylko przy jednej małej pensji :/.
Bankrutem to będziesz jak już nie będziesz zdolny do tyrki,a póki co jeszcze się wygrzebiesz z tego szajsu.Ja już co najmniej 3 razy rozważałem czy nie opłaca mi się zbankrutować,ale zaraz sobie uświadamiałem że póki co robót nie zabrakło w UK i dopóki nie śpisz w kartonie to zawsze można się wymiksować.Powodzeni

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-08-23 16:25:57 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #8 Ocena: 0

2010-08-23 18:03:45 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-08-23 16:25:57, Mordoklej napisał(a):
Dodatkowa praca.. Jakakolwiek! Nawet pizze mozesz zozwozic. Czy w supermarkecie na nocach porobic.

Ja robie w Boots wieczorami jako dodatkowa prace. Robota taka sobie ale placa haha.

Moze i pizze w soboty i niedziele porozwoze. Moj znajomy robi to dorywczo. W sumie to fajnie popracowac w roznych miejscach.
Ja też co się zarzeknę że już więcej nie będe rozwoził żarcia to i tak tam ląduje (najczęściej znielubiany Dominos hehe).
To nie Polska i póki masz dwie zdrowe ręce do pracy to mieszkanie w kartonie nie grozi;-).BTW też będe musiał jakiś p/t złapać bo motor chcę kupić a za bardzo nie mam kiedy tego p/t wcisnąć bo nie ma kto dzieci pilnować :-Y:-Y

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-08-23 20:54:41 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ronincheltenham, przestraszyłeś się i wydaje ci się, gdybyś miałem kilka razy tyle i całkowitą niemożność uzyskania kwoty, to byś był bankrut, taka kwota to pikuś w stosunku do tego co mają niektórzy.
W tym momencie nie masz wyjścia musisz obciąć wszystkie wydatki ktore są zbędne do życia.

-interesują mnie te twoje pozostałe pojazdy, to masz je czy nie?
-telefon, obniżyć abonament
-jakieś kluby za które płacisz abonament?
-telefon stacjonarny? można sie obyć,
-TV SAT? na razie też, przynajmniej obniżyć kontrakt, po prostu trzeba im powiedzieć ze nie jesteś w stanie płacić bo nie masz pracy ani pieniędzy.

nie mam pojęcia na co teraz wydajesz kase jakie masz zobowiązania ale sądze że można obniżyć loty i po prostu wyjdziesz na prostą.

Mozna jeszcze isć do banku i poprosic o zmiane umowy kredytu czasami w takich sytuacjach się zgadzają i rozpisują ci kwotę spłaty jeszcze raz. Będziesz dłużej spłacał ale w mniejszych kwotach, nie opłaca sie bo więcej zapłacisz no ale z tym się trzeba liczyć zawsze biorąc kredyt.

dasz rade nie załamuj sie ciężko się spada w dół ale nie znaczy ze się nie wydrapiesz z powrotem :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Ronincheltenham

Post #10 Ocena: 0

2010-08-24 06:38:57 (15 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Dzięki wszystkim za slowa otuchy, wydatki poobcinałem do maximum. Zobaczymy co będzie dalej, jedny nie co mnie przeraża to to ze ktoś napisał że będę musial zamknąć działalność.
Ogólnie nieprzyjemna sprawa. Nie sądzilem że kiedyś do tego dojdzie.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,