MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zle referencje od ostatniego pracodawcy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sylkrysna

Post #1 Ocena: 0

2010-05-28 12:09:55 (15 lat temu)

sylkrysna

Kobieta

Z nami od: 09-08-2007

Chcialabym zapytac forumowiczow co zrobic w sytuacji kiedy moj ostatni boss podal negatywne referencje o mnie.Sytuacja jest o tyle delikatna ze pracowalam dla tej kobiety 5 lat.Robilam dla niej wszystkie projekty i kiedy wreszcie zebralam sie aby odejsc ona nie byla zadowolona z tego faktu. Moj przyszly manager powiadomil mnie ze moj byly manager prosil aby ona skontaktowala sie z nia telefonicznie. Wiem ze moj ex-boss w przeszlosci podal znajmoej zle referencje przez telefon i nie chcieli jej zatrudnic i podejrzewam ze to samo moze sie stac ze mna.
Pytanie jest jak moglabym wytlumaczyc sie z zlych referencji.Strasznie mi zalezy na tej pozycji i nie wiem jak jeszcze moge sie ratowac.Wiem ze jest nielegalne dawanie zlych referencji,ale tez wiem ze ta kobieta zrobi wszystko aby sie zemscic ze odeszlam.
Pozdrawiam
za dzien, za dwa, nie os i tak inny plan ma

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2010-05-28 12:15:39 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Webmaster

Post #3 Ocena: 0

2010-05-28 12:18:41 (15 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Wydaje mi się, że nowy pracodawca i tak zapyta Cię o powód odejścia z poprzedniej pracy, więc będziesz miała okazję wyjaśnić swoją sytuację.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Vivienne

Post #4 Ocena: 0

2010-05-28 12:21:38 (15 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Ale na Twoja korzysc przemawia 5 lat, ktore tam przepracowalas.

Do góry stronyOffline

sylkrysna

Post #5 Ocena: 0

2010-05-28 13:16:13 (15 lat temu)

sylkrysna

Kobieta

Pracowalam dla niej 5 lat jednak bylo to w 3 roznych biznesach to ktorych ona przechodzila,i w ostatnim otworzylam oczy jaka ona jest naprawde i zdecydowalam sie odejsc.Zastanawiam sie tylko jak moglabym wytlumaczyc mojemu przyszlemu pracodawcy moje napiete stosunki z byla szefowa.

[ Ostatnio edytowany przez: sylkrysna 28-05-2010 13:17 ]

Do góry stronyOffline

Ogrodniczka

Post #6 Ocena: 0

2010-05-28 13:33:07 (15 lat temu)

Ogrodniczka

Kobieta

Z nami od: 14-12-2009

Jestem w podobnej sytuacji,ale zle referencje otrzymalam na skutek wypadku w pracy-nie z mojej winy.
Obecnie do przyszlego roku nie moge pracowac,taka opine wystawila komisja lekarska.
Ja nie chcac siedziec bezczynnie,postanowilam pracowac jako wolontariusz i tu zaczely sie schody...
Poniewaz do pracy w wolontariacie rowniez potrzebuje 2 referencji i zostalam tym sposobem uglebiona...
Wydaje mi sie,iz najlepiej uprzedzic nowego pracodawce o sytuacji jaka zaistniala.
Wytlumaczyc na spokojnie,lepsze to niz jego pozniejsze zaskoczenie gdy otrzyma referencje,ktore nie sa mu na reke badz wogole ich nie otrzyma, bo tez taka mozliwosc istnieje.
Ja teraz juz to wiem,dlatego udalo mi sie przekonac instytucje nastepna do ktorej zlozylam moje dokumenty i czekam na przyjecie na wolontariat.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
..."są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu"

Do góry stronyOffline

sylkrysna

Post #7 Ocena: 0

2010-05-29 11:07:36 (15 lat temu)

sylkrysna

Kobieta

Na chwile obecna musze jedynie czekac na rezultat.Poinformowalam UNISON,jesli referencje jakie ta kobieta wystawila nie dopuszcza mnie do podjecia pracy, unison przejmie sprawe. Teraz tylko czekac :p

Do góry stronyOffline

a-s-k-a

Post #8 Ocena: 0

2010-07-19 08:05:47 (15 lat temu)

a-s-k-a

Kobieta

Z nami od: 18-07-2010

Zwiazki ,jesli jestes czlonkiem pomoga Ci,jak nie to acas.generalnie jest tak ,ze nie mozna dac zlych refrencji

http://www.thompsons.law.co.uk/ltext/defamation.htm

http://www.totaljobs.com/careers-advice/money-and-legal/references

http://etclaims.co.uk/2008/07/bad-references-and-what-you-can-do-about-them/

http://hubpages.com/hub/Employee-Rights-Can-I-Sue-My-Former-Employer-For-Giving-Bad-References

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,