MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opieka Spoleczna

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-06-25 20:29:35 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mazi2280

Post #2 Ocena: 0

2010-06-26 16:11:16 (15 lat temu)

mazi2280

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2009

Witam. Tak stało się to mojemu dziecku. Szkoła się nie przyznaje i udaje głupa. Mieliśmy problemy z nimi wcześniej. Opieka społeczna nie udziela odpowiedzi tylko ignoruje nas rozłączając się. Ostatnia rozmowa skończyła się na tym, że pani z socjalki powiedziała, że wszystko jest ok. Dlaczego więc dziecko jest zestresowane i powtarza wciąż, że ta pani powiedziała, że się jeszcze spotkają i ma jej mówić to co rodzice mówią w domu. Dziecko po jednym spotkaniu odmienione o 360. Jakim cudem?????Pzdr.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2010-06-27 10:50:36 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Szkola nie musi sie przyznawac, szkola ma obowiazek zgloszenia, jesli maja obawy o bezpieczenstwo dziecka, nie musza sie z rodzicami konsultowac, nie musza rodzicom tlumaczyc, chociaz nie spotkalam sie z przypadkiem kiedy szkola nie probowala zachecic rodzica/rodzicow do rozmowy czy wspolpracy przed zgloszeniem.

Jak masz obawy, ze instytucja postepuje niezgodnie z prawem, to zamiast przesluchiwac dziecko, poszukaj prawnika, ktory to wyjasni, albo tobie albo instytucji.

O jakich wczesniejszych problemach ze szkola mowisz, mozesz to troszke rozjasnic, bo to co dla jednego problem, dla drugiego jest zupelnie czyms innym.
Ada

Do góry stronyOffline

agnieszka83r

Post #4 Ocena: 0

2010-11-16 23:25:14 (14 lat temu)

agnieszka83r

Kobieta

Z nami od: 13-11-2010

Witam teraz na tym forum. Szukam informacji ale tu jest troszke inna sytuacja.
Dzis zadzwonila do mnie pani z opieki spolecznej, podane miala ze nazywam sie jak moja corka. nie powiedziala mi o co chodzi ale umowila sie na spotkanie u mnie w domu.
mialam ostatnio troche problemow. czy moga zabrac mi dzieci, dlatego ze moj maz troche narozrabial??

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #5 Ocena: 0

2010-11-16 23:35:38 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

To maz narozrabial a opieka spoleczna chce dzieciom i tobie pomoc, na pewno nie zaszkodzic.Jak byla policja w domu, to i bedzie opieka spoleczna.Wywiad srodowiskowy chca zrobic, dowiedziec sie, co bylo powodem problemow, sprawdzic, czy dzieci i ty jestescie bezpieczne, czy taka sytuacja nie powtarza sie czesciej, czy czego nie potrzebujecie...No i czy nie macie nalogow. No cos musialo spowodowac to, ze maz narozrabial.

Do góry stronyOffline

agnieszka83r

Post #6 Ocena: 0

2010-11-16 23:37:29 (14 lat temu)

agnieszka83r

Kobieta

no cos musialo, jak w wiekszosci afer domowych.
Kilka razy zabierała go policja.

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #7 Ocena: 0

2010-11-16 23:47:39 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Nie wiem, czy wiekszosc, ale musisz pamietac, ze dziecko masz w domu i takie sytuacje, w ktorych musi one ogladac klocacych sie rodzicow, rekoczyny, sama policje w domu nie powinny miec miejsca.To samo powie ci opieka spoleczna.Moze objac cie tzw.Supervision, czyli kontrola.Beda chcieli ci pomoc, jako kobiecie i matce, na pewno zaproponuja ci wizyte w Woman's Aid, jakas izolacje od meza, dla dobra dziecka, pomoc socjalna.Pamietaj o dziecka i swoim bezpieczenstwie i mysl pozytywnie.Nie oklamuj ich, bo tych ludzi nie oklamiesz.Oni od policji wiedza, co wydarzylo sie w waszym domu, wiec nie ma sensu zmieniac fakty, bronic jego.Pamietaj, ze w sytuacji przemocy domowej Social Services wymagaja racjonalnego podejscia chociaz jednej strony.Pomoga ci podjac decyzje, wytlumacza prawne konsekwencje waszych czynow.

Do góry stronyOffline

agnieszka83r

Post #8 Ocena: 0

2010-11-16 23:58:13 (14 lat temu)

agnieszka83r

Kobieta

przy pierwszej wizycie to bedzie tylko rozmowa??
nie wyobrażam sobie co bym zrobiła jakby mi Je zabrali. ku... ma...
mam nadzieje ze ten chory okres szybko sie skonczy

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #9 Ocena: 0

2010-11-17 00:07:08 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Ja nie wiem, jak wyglada sytuacja.Napisalas, ze to powtorzylo sie kilkakrotnie, ta policja zabierajaca meza z domu.Nie wiem, co mowi szkola, nie mam pojecia, jak powazna jest sytuacja-podejrzewam, ze jakby bylo rzeczywiscie bardzo zle, to ta opieka spoleczna pojawilaby sie wczesniej, no, ale praca opieki spolecznej czasem roznie wyglada.

Badz szczera, mow prawde i zastanow sie nad tym, co powiedza ci pracownicy socjalni.Jesli powiedza wprost, ze chca ci pomoc, odseparowac od meza, to na twoim miejscu nie zastanawialabym sie.Jak poinformuja cie o konsekwencjach, gdybys odmowila wspolpracy, to wez je sobie gleboko do serca i ratuj siebie i dzieci.Maz jak maz, jak nie szanuje, to niech go ges kopnie.Poradzisz sobie sama.

[ Ostatnio edytowany przez: elizaglasgow 17-11-2010 00:09 ]

Do góry stronyOffline

esem18

Post #10 Ocena: 0

2014-05-27 21:10:50 (11 lat temu)

esem18

Mężczyzna

Z nami od: 01-09-2006

A ja z innej beki. Mam ,,kochanych,, sasiadow mianowicie jeden
maly mieszka z matkq i siostrami ojciec sie wyprowadzil, mamy przeklina zuca zabawkami w moja strone , kopie pilke pi moim aucie co moge zrobic. Odrazu go zabic czy poczekac. Ojciec pojawia sue raz w miesiacu bardzo spoko gosc musze z nim pogadac bo widac ze matka sobie nie radzi.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,