Str 79.3 z 131 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-10-19 11:22:32 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2010-10-27 17:35:36 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-10-27 19:40:21 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2010-10-27 20:08:54 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
nie jestem w humorze, więc przyszłam was opieprzyć
owszem, lubię sobie poczytać 'racjonaliste' i inne ciekawostki, ale temat, w którym się tylko przekleja linki raczej traci na wartości już dawno przestaliście/my dyskutować, i zresztą każdy tu doskonale wie jakich komentarzy i od kogo można się spodziewać, więc jakakolwiek pseudo- rozmowa, będzie i tak tylko bezcelowym laniem wody, podbijaniem tematu bez sensu autor wątku się wziął i się wykasował i ma temat w dupie moderacja tego działu i tak tu nie zagląda marcinb przestał pilnować porządku i dbać o zachowanie równowagi no i z ciekawego jakby na to nie patrzeć tematu zrobiła się jakaś krucjata tylko patrzeć, jak jakiś nowy nawiedzony przejarany ćpun wpadnie do tego siedliska ateistów ze swoimi oklepanymi, durnymi hasłami, nawołując wszystkich tu razem wziętych do umiłowania, poszanowania i tolerancji wobec cholera wie kogo/czego jeszcze uffff ten temat już dawno powinien umrzeć śmiercia naturalną:-Y Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #5 Ocena: 0 2010-10-27 20:17:15 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2010-10-27 20:26:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
@sniper
setki takich prac już czytałam, i nie czepiam się linków a całokształtu tak na prawdę jedyne, co przykuło moją uwagę w tym akurat artykule jest odmienny sposób pojmowania pojęcia honoru (od tego jak jest on rozumiany w kulturze europejskiej), ale to temat na inny...temat ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
WinstonSmith | Post #7 Ocena: 0 2010-11-05 11:29:10 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
Google translate
Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|
BlackKashmir | Post #8 Ocena: 0 2010-11-05 13:40:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-11-2010 Skąd: Londyn |
Kapitalny temat i ciekawe artykuły które uderzają w to co ostatnimi czasy intryguje i spędza mi sen z powiek. Jak długo trzeba czekać aż ktoś się obudzi z tego politycznie poprawnego otępienia? Mam na myśli rządzących.
Persona non grata
|
alfer74 | Post #9 Ocena: 0 2010-11-10 22:21:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2009 Skąd: londyn |
prosze prosze... ciezko sie zyje chrzescijanom w Pakistanie:
"W Pakistanie chrześcijanka została skazana na karę śmierci przez powieszenie po tym, jak oskarżono ją o zniesławienie proroka Mahometa, czyli "bluźnierstwo" - pisze na swojej stronie internetowej brytyjski dziennik "The Daily Telegraph". Wyrok wydał lokalny sąd w Sheikhupura, niedaleko Lahore (wschodni Pakistan). Winą 45-letniej chrześcijanki, matki piątki dzieci, miało być rzekome szkalowanie imienia proroka Mahometa. Kobieta została oskarżona w oparciu o tzw. ustawę o bluźnierstwie - od lat krytykowaną przez organizacje broniące praw człowieka, które uważają, że służy ona dyskryminacji mniejszości religijnych w Pakistanie - pisze gazeta. Doniesienie na 45-latkę złożyły muzułmanki, które pracowały z nią razem w polu. Kobieta miała im przynieść wodę, której one odmówiły, uznając ją za "nieczystą", bo przyniesioną przez chrześcijankę. W rezultacie kłótni, przypisano jej bluźniercze słowa, których nie wypowiedziała. Chrześcijanka przebywa w areszcie od czerwca zeszłego roku. Jest to kolejna tego typu sprawa w Pakistanie, choć jeszcze na nikim nie wykonano wyroku śmierci w oparciu o ustawę o bluźnierstwie - do tej pory wszystkie osoby były uniewinniane przez sądy kolejnych instancji. "The Daily Telegraph" przypomina jednak, że 10 osób oskarżonych o "bluźnierstwo" zostało zamordowanych w czasie trwania procesu. " inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744
|
Post #10 Ocena: 0 2010-11-11 21:41:15 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|