Trza się cenic, i nie stawiac niżej

Str 65 z 131 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
BADmanners | Post #1 Ocena: 0 2010-07-25 14:41:15 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-04-2010 Skąd: liverpool |
Nie wiem dlaczego deprecjonujesz swoją(naszą jako Polaków) wartośc, ja jestem jeszcze lepszy od tych 2 przykładów, 3 x w tygodniu pracuje 4 godziny, a pisze sobie 11(udowodnic tu i teraz namacalnie oczywiście nie mogę, ale tak jest),placówka jest oddalona od siedziby głównej, a zaufanie które zdobyłem wcześniej-teraz procentuje. Dla równowagi też podam drugi przykład: moja koleżanka Ola w związku z odmowną odpowiedzią swojego szefa na prośbę o dzien wolny w dniu jej urodzin, wywróciła stoł w restauracji, w której pracowała, otrzepała pył z kolan( jak to się mówi) i wyszła.
Trza się cenic, i nie stawiac niżej ![]() Tu nadaje radio VAVAMUFFIN.
|
Post #2 Ocena: 0 2010-07-25 15:06:04 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-07-25 16:56:52 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2010-07-25 17:52:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
BADmanners | Post #5 Ocena: 0 2010-07-25 18:37:47 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-04-2010 Skąd: liverpool |
mocne? na tym samym poziomie co incydent z psem i autobusem, właściwie analogiczny przykład. Oczywiście nie popieram jego zachowania, powinien użyc płynu bez dwóch zdań, tak samo jak kierowca powinien wpuścic psa- to nie ulega wątpliwości. No i to stwierdzenia na koniec , że przegrywamy na wszystkich frontach uważam ,za grubą przesadę. Przegrywalibyśmy, gdyby inni lekarze(nie islamscy) przyjęli zasady nie używania płynu z alkoholem, lub gdyby ratusz zabronił wpuszczac psów do autobusów odgórnie- a tak się nigdy nie stanie. Więc gdzie tu porażka.
Tu nadaje radio VAVAMUFFIN.
|
|
|
karenblue | Post #6 Ocena: 0 2010-07-25 19:21:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2010 Skąd: Wolverhampton |
A ja się tak zastanawiam , czy Wy w ogóle zdajecie sobie sprawę jaki jest status kobiety w chrześcijaństwie? Czy on jest tak bardzo inny i odbiegający od tego w islamie?
Jestem prawie że pewna tego , że niewielu z Was mogłoby choć jeden cytat przytoczyć obrazujący ową wolnośc kobiet. Na przykład i na początek podam Wam co o kobietach myśla święci do których nomen omen wielu się modli. Kobieta jest istotą poślednią, która nie została stworzona na obraz i podobieństwo Boga. To naturalny porządek rzeczy, że kobieta ma służyć męzczyźnie. (św.Augustyn 354-430) Kiedy widzisz kobietę, pamiętaj, to diabeł! Ona jest swoistym piekłem! (Papież Pius II, 1405-1464) Za twym mężem winno iść twe pożądanie, i on winien być twoim panem... zniż się zatem do poddaństwa... bądź jedną z podległych (św Jan Chryzostom, Ojciec Kościoła ) To tylko kilka z wielu które mogłabym wkleić a tu macie cytat bezpośrednio z Biblii (22)Żony, bądźcie uległe mężom swoim jak Panu, (23)Bo maż jest głową żony, jak Chrystus Głową Kościoła, ciała, którego jest Zbawicielem. (24)Ale jak Kościół podlega Chrystusowi, tak i żony mężom swoim we wszystkim ( List do Efezjan 5: 22-24) Według mnie osoba która nie zna wszystkich za i przeciw czyli w tym wypadku roli kobiety w chrześcijaństwie i islamie równocześnie w ogóle nie powinna dyskutować. Wytyka się w innej religii i kulturze coś co funkcjonuje też w naszej ale jednocześnie własnie ta nasza jest lepsza. Pytam się w czym? W czym lepsza? I nie podawajcie mi przykładów dewiacji i wypaczeń bo takie przykłady z polskich czy europejskich podwórek też można mnożyć. Niestety smutna prawda jest taka , że biały uważa się za rasę wyższą , przez to był kolonializm i narzucanie kultury wręcz siłą. Nie dociera jednak do ludzi , że wiele z tego co ma zostało zapoczątkowane nie przez nich. Tolerancji więcej i obiektywizmu a co najważniejsze nie robienia problemu z pojedyńczych zdarzeń. Kościały w krajach arabskich? Są i to dużo w Dubaju również , nawet jest świetny polski ksiądz. Są w Tunezji , Maroku , Algierii oraz w Egipcie gdzie chrzescijan (koptów) żyje baardzo wielu (około 20% egipskiej populacji) Tak się muzułmanów czepiliście...no ale hindus czy murzyn to nie muzułmanin. W czym zatem problem? W kolorze skóry? |
Post #7 Ocena: 0 2010-07-25 19:38:33 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2010-07-25 19:45:15 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karenblue | Post #9 Ocena: 0 2010-07-25 19:54:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2010 Skąd: Wolverhampton |
Ale mnie rozśmieszasz.
Teraz schodzimy na Arabię Saudyjską? Przed chwilą czepiałaś się Dubaju. Do czego ma się zatem dalej odnosić? A może dla ciebie Dubaj to Saudi , co? Ale jaja Hipokrytką nie jestem ani w islamie zakochana ale w przeciwieństwie do wielu potrafię dostrzec wady i zalety jednej i drugiej kultury. Nie upraszczam i nie stosuje skrótów myślowych bo wiem , że chrześcijanie też nie są "boscy" i bez wad. Popatrz w lustro i zanim ocenisz kogoś oceń siebie. Z tym psem to prawda i chętnie odniosłabym ten przykład do tzw. "polaczków" goszczących na wyspach , bo co tu mówić czasami można się wstydzić że się jest polakiem a karmiącą rękę to oni dawno połknęli nawet nie gryząc. Z takim podejściem jak masz to zalecam wracać do polskiej zaściankowości , zaszyć się wśród białych żeby nie mieś odmienności wokól , czytać Biblie a co najważniejsze to się DO NIEJ STOSOWAC. |
Post #10 Ocena: 0 2010-07-25 20:09:00 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|