Str 62.3 z 131 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
Alter_Ego |
Post #1 Ocena: 0 2010-07-24 12:33:04 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-04-2010 Skąd: . |
guzik z tym zrobią, zbyt boją sie zamieszek i innych akcji ciapatych.
gdyby za takie akcje jak powyższa, jej autor byłby wydalony z uk bez możliwości powrotu to może by dali sobie na powstrzymanie. niestety zachodnia europa juz jest stracona. szkoda że w hiszpani nie przeszedł zakaz noszenia burek.
 [ Ostatnio edytowany przez: Alter_Ego 24-07-2010 13:41 ] "Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
|

|

|
|
|
alfer74 |
Post #2 Ocena: 0 2010-07-24 14:37:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2009 Skąd: londyn |
a co wy byscie zrobili gdyby jakis muslim czy to kierowca czy pasazer nie zgadzal sie na to zebycie jechali z psem ? Przestaje sie dziwic ze czarni najczesciej kupuja sobie pitbule  [ Ostatnio edytowany przez: alfer74 24-07-2010 14:38 ] inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744
|

|

|
|
|
Post #3 Ocena: 0 2010-07-24 15:44:34 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
|
Post #4 Ocena: 0 2010-07-24 16:43:07 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
BADmanners |
Post #5 Ocena: 0 2010-07-24 20:11:51 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-04-2010 Skąd: liverpool |
Ej pseudokatole, już zapomnieliście co się działo kilkaset lat temu za sprawą chrystianizacji-jej metod i środków którymi była wprowadzana, juz nie pamiętacie co wyczyniali poprzednicy jp2, czy jakiegokolwiek innego dozorcy watykanu? ile to istnien pochłonęło, a tu jakies sranie w banie o psach, taksówkach+ odwieczne szczekanie. Idz na ulice i wal w ryj, wyganiaj...dasz radę, odważysz się jeden z drugim?bo jak nie to będziecie się gotowac w tym forumowym bełkocie i nic z tego niewyniknie...przepraszam kolejne 62 strony powstaną. w jedności siła. Tu nadaje radio VAVAMUFFIN.
|

|

|
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-07-24 21:00:19 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
BADmanners |
Post #7 Ocena: 0 2010-07-24 21:19:01 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-04-2010 Skąd: liverpool |
Nie, nie ma się powtórzyc,osobiście nie podobają mi się te dresy wystające spod tych sukienek, ale potrafie z tym życ. Właściwie robimy tu(emigranci) dokładnie to samo co oni-szukamy lepszego miejsca do życia.A jak ktoś mnie krzywdzi to bez względu na wiarę wale w morde, a jak nie daje rady to lece po gaz  chyba musimy jeszcze ze 2 pokolenia przeczekac,dzieci emigrantów będą widziec te "inne" kulturowo sylwetki od małego, przywykną do nich, bo nie oszukujmy się, większośc z nas zobaczyła ich na żywo dopiero tutaj.Musi upłynąc trochę czasu, żeby said i maed stał się równy z waldkiem i mirkiem.
"Historycznie rzecz ujmując, Herodot jest pierwszym, który dostrzegł, iż „aby lepiej poznać siebie, trzeba poznać Innych, bo to Oni właśnie są tym zwierciadłem, w którym my się przeglądamy”. Jednak od czasów greckiego podróżnika stosunki Europejczyków z Innymi kształtowały się bardzo różnie: od konfliktu, przez izolację aż po wymianę i dialog. Aby współcześnie (szczególnie w obliczu problemów takich jak napływ emigrantów czy ekspansja islamu) uchronić nas przed wyborem otwartej konfrontacji należy poznac historyczne relacje cywilizacji zachodniej z innymi" Tu nadaje radio VAVAMUFFIN.
|

|

|
|
karenblue |
Post #8 Ocena: +1 2010-07-24 22:45:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2010 Skąd: Wolverhampton |
Przebrnęłam przez cały wątek i szczerze powiem , że jestem w lekkim szoku. Jak z takim brakiem tolerancji i podejściem jesteście w stanie mieszkać w UK? Na dodatek sami siebie nakręcacie , wstawiacie jakieś filmiki, klepiecie po ramieniu.
Może tak dobrze byłoby popatrzeć na swoje podwórko? Jak żyją katolicy , jak biją kobiety , dręczą psychicznie , zabijają dzieci , zdradzają i wiele wiele innych....mozna byłoby przykłady mnożyć.
Katolicy , którzy w większości przypadków życiowych nic wspólnego z zasadami KK nie mają.
Chcecie żeby was tolerowano ale sami tolerować to nie umiecie.
Prawda jest taka , że wszystko co wklejacie , o czym piszecie tak naprawde z religią wspólnego nic nie ma. Afganistan , Iran , Irak częśc Pakistanu to odmiana Islamu zwana Szyizmem. Jest ich zdecydowana mniejszość a i prawo w tych karajch niewiele z prawdziwym Islamem ma wspólnego. Tak jak u nas wśród tzw. patologii społecznej gdzie niewiele ludzie mają wspólnego z katolicyzmem.
Nie myślcie sobie , że jestem muzułmanką , o nie nie ale nie lubię generalizowania i wsadzania ludzi do jednego wora. Bo niby jeśli kilkoro Polaków ukradnie czy się upije czy nawet zgwałci (jak to na wyspach się zdarzyło) to znaczy , że Wy też tacy jesteście? Tak mam Was traktować?
Miałam męża , super biznesmena , Polaka i do tego katolika latającego co niedziele do Kościólka , co miesiąc dofinansowywał sporo Rydzyka...i co? Nikomu nie życzę piekła jakie przez niego przeszłam , łącznie z przedwczesnym porodem.
Wszystko zależy OD CZŁOWIEKA bo w każdej nacji są źli i dobrzy , w kazdej religii.
Tak się dumnie nazywamy katolikami, że jesteśmy z super cywilizowanej Europy...tak , jesteśmy od kilku lat bo wcześniej to 99% polaków siedziało na tyłku w domu i nawet murzyna żadko widziało. Nikt nie chciał do Polski przyjezdzać , stąd takie zamknięcie na inność.
Co do traktowania kobiet , to znam kilka muzułmanek które wierzcie mi , wcale nie zaminiłyby za nic swojego życia. Nie chodzą jak to nazwaliście w szmatach na głowach , są wykształcona , mają fajnych męzów.
Tak się troszczycie o kobiety , że niby mają w Islamie tak źle..... a może wynika to z tego , że wy jako faceci nie podołalibyście temu czego ich religia wymaga od męzczyzny , co?
Bo u nich jeśli facet nie jest w stanie utrzymać rodziny to nie ma honoru i nie jest facetem a kobieta jeśli pracuje to zatrzymuje swoje pieniądze dla siebie , nie ma obowiazku dawać na utrzymanie.
Ciekawa jestem , w jakich krajach arabskich byliście , że niby tak dobrze znacie zwyczaje? Chyba nigdzie a całą swoją wiedzę i teorię opieracie na medialnej propagandzie.
Jak to się mówi.... źdźbło w oku innych widzicie a belki w swoim nie.....
albo jak to Jezus powiedział....kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień....
Jak myślicie? Dlaczego nikt nie rzucił?
Radziłabym dobrze poczytać i uzupełnić swoją wiedzę o sposób w jaki powinien chrześcijanin traktowac żonę i na jakich zasadach z nią żyć. Jest to napisane w Biblii , problem tylko , że większość chrześcijan jej poprostu nigdy nie czytało i do zasad religii się zupełnie nie stosuje.
Pozdrawiam
|

|

|
|
|
Post #9 Ocena: 0 2010-07-24 23:08:26 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
karenblue |
Post #10 Ocena: 0 2010-07-24 23:25:09 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2010 Skąd: Wolverhampton |
Odniosłam się do całego watku a nie do ostatniej strony i treści w niej zawartych.
Co do naruszania prawa i wolności to i przez jedną i przed drugą strone jest tak samo naruszane jak i respektowane. Niestety w kraju gdzie jest tak wysoka wielokulturowośc nigdy nie dogodzisz wszystkim bo tam gdzie zaczyna się moja wolnośc kończy się czyjaś. Z tym poprostu trzeba nauczyć się żyć.
I nie p....lo mnie , mam poprostu takie a nie inne zdanie. Wolno mi.
|

|

|
|