Widze ze dyskusja tradycyjnie toczy soie wokol necheci wobec obcych i wspiera sie dokumentami z teza a przynajmniej prezentujacymi Jedyna Sluszna Prawde.
Jakos dziwnym trafem sposrod bioracyh udzial w dyskusji na 50 stron nikt bardziej inteligentny nie napisal zadnych rozwiazan, ktore mozna by zastosowac w UE.
Zasadniczo teoretyczna dyskusja toczy sie pomiedzy grupa ludzi zapewniajacych sie wzajemnie o tym ze biali sa wspaniali a innowiercy sa zli. Zarzucanie sie tymi samymi artykulami i klepanie si epo plecach nie rozwiazuje absolutnie zadnych problemow przed jakimi stoi Europa.
O tym ze nie religie zabijaja ale fanatycy ergo ludzie pisalem wielokrotnie - niestety wyraznie powyzsze zdanie jest inteletualnie zbyt rozbudowane aby bylo zrozumiale.
Tepic trzeba radykalizmy w kazdej postaci nawet w postaci ulomnosci intelektualnej. Zasadniczo wprowadzenie systemu puntkowego takiego jak w Nowej Zelandii,o ktorym ktos wspomnial, byloby idealnym sposobem na pozbycie sie z grona walesajacyh sie po Europie takze sporej ilosci naszych rodakow.
Upraszczajac: Rasizm, Fanatyzm, Ekstremizmy biora sie glupoty, ze zwyklej niewiedzy i z ubostwa, zarowno finansowego jak i umyslowego.
I, paradoksalnie, na zakonczenie, ponizszy cytat ze wzmiankowanego wczesniej bloga:
Cytat:
"Ale jak tu bezmyślnego lewackiego przygłupa przekonać do logicznych argumentów? Ja próbowałem wiele razy i nigdy mi się to nie udało. Może inni czytelnicy mają w tym względzie jakieś pozytywne doświadczenia?"
Proponuje wyrzucic lewackiego i potraktowac ten cytat jako komentarz do wszlekiej dyskusji z typem ludzi jaki ja personalnie nazywam
betonowy impregnat - jakiegokolwiek wyznania czy pochodzenia by nie byli. Bogu dzieki wiekszosc inteligentnych politykow widzi wiekszy obraz, ktory zostal wspomniany juz kilka razy w tej dyskusji, i szuka odpowiedzi na pytania, ktore padly juz tutaj kilka razy a na ktore z nikt rzekomo inteligentnych i swiatlych oraz cywilizowanych rozmowcow nie zdecydowal/nie potrafil sie odpowiedziec.
No coz, wentyl bezpieczenstwa w postaci takich dyskusji zawsze sie przyda...
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein