Str 50.3 z 131 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Karolina_329 | Post #1 Ocena: 0 2010-03-24 18:07:48 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: Paryz |
Jezeli mowa o labedziach…..to ja WKLEJE o gesiach….ale UWAGA! o tych ze skrzydlami!
„…..Myśliwi zadali sobie bardzo dużo trudu, żeby schwytać żywą gęś, przywiązali ją za nogę i puścili na wodę. Przerażony ptak krzyczał, szukając pomocy stada, które oczywiście zawsze w takich razach nadlatuje wprost pod lufy. Łuski, pióra i krew W ubiegłym roku przy wejściu do parku od strony Słońska zamontowane zostały parawany. Kiedy zobaczyliśmy je po raz pierwszy, razem z towarzyszącymi mi ornitologami zastanawialiśmy się, co to może być i czemu ma służyć. Nawet nie przyszło nam do głowy, że w takim miejscu ktokolwiek ośmieliłby się rozstawić parawany, za którymi mają chować się myśliwi. Kiedy zobaczyliśmy w akcji kilku Francuzów (z miejscowym przewodnikiem - jak się okazało, nieletnim synem lokalnego wpływowego biznesmena--myśliwego), wszystko stało się jasne. Próba wyproszenia ich stamtąd skończyła się awanturą. Dowodzili, że mają prawo i stosowne zezwolenia, my zaś nie reprezentujemy nikogo. Nazajutrz w tamtym miejscu znaleźliśmy łuski po nabojach, pióra i plamy krwi. Tamtego dnia, gdy pochyleni za parawanami oglądaliśmy ślady polowań, niechcący zaskoczyliśmy stadko nisko przelatujących gęgaw. Ptaki niespodziewanie wyłoniły się znad szuwarów. Gęsi latają szybko, a że są duże i stosunkowo ciężkie, ich zwrotność w powietrzu jest ograniczona. Bardzo czujne i inteligentne ptaki doskonale wiedziały, co może oznaczać nagłe wyjście ludzi zza parawanu. Spodziewając się strzałów, zaczęły rozpaczliwie krzyczeć. Chcąc uniknąć kuli i ratować życie, rozpędzone kręciły w powietrzu śruby, beczki, półobroty, dramatycznie zniżając, to znowu zwiększając wysokość lotu. Nigdy wcześniej tego nie widziałem. I nigdy tego nie zapomnę. Byłem wstrząśnięty i zawstydzony. Spektakl dla całej Europy ….” Ciekawe czy to byli katolicy, czy ateisci …..Islamisci poluja na inne gesi. A moze po prostu taki jest czlowiek?……niech sie wszyscy sie wyrzna i bedzie spokoj. |
Post #2 Ocena: 0 2010-03-24 18:39:50 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-03-24 19:52:56 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2010-03-24 20:07:40 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Karolina_329 | Post #5 Ocena: 0 2010-03-25 10:06:42 (15 lat temu) |
W Warszawie będzie protest przeciwko budowie meczetu
Madry czlowiek gdy sie decyduje na zwierze w domu (psa, kota), od razu wyznacza mu limity niezapominajc o tym, co mu sie nalezy (miska, czysta woda, czysta kuweta...opieka zdrowotna). Nie wyrzuca sie go jednak z miejsc gdzie jest jego azyl, gdzie odpoczywa, gdzie znajduje wytchnienie....w inym razie pan jest gryziony i lekcewazony.... i dobrze mu tak....hoduje oszoloma, to ma. |
|
|
Karolina_329 | Post #6 Ocena: 0 2010-03-25 10:16:25 (15 lat temu) |
....natomiast pani domu powinna wiedziec, ze zoofilia jest zjawiskiem co najmniej dziwnym...
to tyle na 50 strone |
camillo | Post #7 Ocena: 0 2010-03-25 12:02:11 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2010 Skąd: uk |
Sorry Karolino ale zastanow sie zanim cos napiszesz. Bo kazdy kij ma dwa konce i wychodzi na to ze tez jestesmy psami u pana ktoremy nalezy sie tylko miska wody. Zoofilii nawet nie skomentuje.
Czy wielowarstwowa struktura świadomości jest koniecznością dialektyczną?
|
camillo | Post #8 Ocena: 0 2010-03-25 12:10:30 (15 lat temu) |
P.S.
~Moze i sie naraze ale gadacie juz 50 stron jak to islam i ich kultura zalewa europe, a pomysleliscie jak to my zalewamy europe? Jest nas mniej od muzulmanow ale w ilosci sklepow kosciolow niedlugo sie zblizymy. Pomijam juz fakt oficialnych polskich sklepow ktorych w samym centrum mojego miasta jest 5 doslownie jeden obok drugiego, ale w kazdym ciapku mozna kupic polskie zarcie, do tego polskie restauracje kluby etc. Slychac nasze "Kurwy" i widac nasze "wasy" z kilometra. Nie jest to problem dla zachodu? Na pewne jest. Wiec jak my zalewamy obce kraje to ok bo sie nam nalezy bo zesmy kiedys walczyli o cala europe i wszyscy nam wszystko zawdzieczaja (w koncu polacy - narod wybrany) a tamto to dzicz ze wschodu i niech tam wraca? Czy wielowarstwowa struktura świadomości jest koniecznością dialektyczną?
|
Karolina_329 | Post #9 Ocena: 0 2010-03-25 16:09:26 (15 lat temu) |
Nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale w Paryzu sa dzielnice, gdzie nie da sie juz chodzic, tyle juz jest bydlana ulicy.
A co do "ku" i innych.....ci ktorzy tak sie zachowuja, to specjalna masc bydla i nie kaz mi tlumaczyc skad ona sie wzieNaaaa i komu to zawdzieczamy. Paradoksalnie to sa ci sami co tamci.....tyle, ze do innego przybytku chodza. Chore systemy plodza takich ludzi, i jedyne co pozostaje ilozowac dziadostwo, zeby nie dzialalo w kupie...czesto z bomba w dupie [ Ostatnio edytowany przez: Karolina_329 25-03-2010 16:18 ] |
camillo | Post #10 Ocena: 0 2010-03-25 16:17:09 (15 lat temu) |
tylko jak chcesz ilozowac to musisz brac pod uwage ze sama pozesz do tej grupy byc zaliczona. Juz pewien wasacz izolowal ludzi w gettach wystarczy.
Nie da sie chodzic bo co? Brzydzisz sie kolorowych czy boisz sie czy Cie nie wpuszczaja tam czy leza na drodze i utrudniaja poruszanie?? Nie wiem czy jest to specialna masc bydla czy nie, tylko musisz brac pod uwage ze to ta sama krew, ten sam jezyk co Ty wiec rownie dobrze mozesz sama byc pomylona z krowa, a tego bys nie chciala prawda? Pozatym skoro system jest taki chory to dlaczego nie wrocisz do Polski albo nie pojedziesz do Korei Polnocnej tam nie ma islamizacji i raczej nie bedzie. Czy wielowarstwowa struktura świadomości jest koniecznością dialektyczną?
|