Str 48.3 z 131 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-03-24 13:55:50 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Karolina_329 | Post #2 Ocena: 0 2010-03-24 13:57:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: Paryz |
cristal!!! juz Ci powiedzialam....bierz to wszystko z przymruzeniem oka.
....moze, tam po prostu nie ma tradycji sejmikow.... Przeciez wiesz, ze tam gdzie dwoch Polakow tam jest trzy racje, a zadna niczemu nie sluzy... 48 stron walkowania tego samego nie wzielo sie znikad. |
Karolina_329 | Post #3 Ocena: 0 2010-03-24 14:00:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: Paryz |
okidoki
zalezy co kto rozumie przez slowo "wiedza"...a gdzie i jak ja zdobywa, to jeszcze inny temat.. |
cristal | Post #4 Ocena: 0 2010-03-24 14:44:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2010 Skąd: TU |
Cytat: 2010-03-24 13:55:50, okidoki29 napisał(a): Tylko ze on w przeciwienstwie do ciebie wie o czym mowi!Nikt ci nigdy nie powiedzial/nauczyl ze aby miec wlasne zdanie potrzeban jest wiedza??? mowilam dokladnie o tym samym tylko moze w bardziej burzliwy sposob . I nie pieprz mi tu na temat mojej wiedzy bo za przeproszeniem oceniac mozesz swoich znajomych i przyjaciol a nie ludzi ktorzych na oczy nigdy nie widzialas. Przedstawilam fakty i cytaty Muzlomanow , ktorzy nie praktykuja juz Koranu . Wiedza moja wziela sie od ludzi o ktorych mowa. Moze fakycznie zyjemy w takim swiecie , ze nie dostrzegamy na ulicach niczego nadzwyczajnego , znamy przeciez Muzlomanow , rozmawiamy z nimi na codzien , kupujemy w ich sklepach , nie mozna wsadzic wszytkich do jednego worka . Ok , ja nie chce ich religi tutaj nie che meczetow w Polsce , nie chce oby brali moje kolezanki za zony slubujac im szczesliwe zycie a po miesiacy w ryj i do garow w kuchni do kobiet bo tam ich miejsce , nie chce aby straszyli polskie kobiety ze wywiozol ich dzieci do Iranu bo tam jest ich miejsce , nie chce aby szerzylo sie te zaklamanie ktore z prawda ktora widzimy na ulicach nie ma nic wspolnego/ Niech sie modla , niech maja swojego Boga , niech maja swoje zony ulegle i zastraszone ale niech to robia w swoim kraju a nie tu, a w swoim panstwie ze swoimi kobietami. Oni przyjechali tutaj , wiekszosc z nich plynala na malenkich ludeczkach aby dostac sie do Europy poten tulaczka przez miesiac , dwa prze karaje europejskie aby wkoncu wkroczyc do UK. Nikt ich tu legalnie nie zapraszal , nie chce ich religi nie chce ich meczetow nie chce kobiet opatulonych w szpaty po same kostki na ulicach nie chce aby dziewczyna w szkole w burce mial wieksze prawo niz ja !!!!NIE CHCE!!!!! |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2010-03-24 15:06:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: pewnie dla wiekszosci tu zebranych fanatyk
niekoniecznie tonacja jego wypowiedzi pomimo stanowczosci nie jest agresywna i zapewne odzwierciedla przekonania wielu,nawet bardzo tolerancyjnych osob,ktore po prostu nie zycza sobie zeby im ktos(na ich wlasnym terenie)dyktowal/legalizowal/wprowadzal w zycie prawa niezgodne z wyznawanami przez nich wartosciami,zasadami,etyka itd... "Zachodnia cywilizacja od samego początku swego istnienia, a szczególnie w okresie oświecenia wytworzyła zasadę rozdziału Kościoła od Państwa. Szariat nie mieści się w ramach tej zasady. Jego ingerencja w każdy przejaw ludzkiego życia od metod przyrządzania żywności do sposobu ubierania się często powoduje konflikty kulturowe, interpretowane często jako konflikty z fundamentalną dla kultury Zachodu ideą wolności jednostki." (zreszta o szariacie tez juz chyba na forum byl temat...) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
cristal | Post #6 Ocena: 0 2010-03-24 15:08:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2010 Skąd: TU |
galadier to nie bylo na powaznie , poprstu sobie zakpilam
![]() |
Post #7 Ocena: 0 2010-03-24 15:12:55 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2010-03-24 15:13:55 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2010-03-24 15:17:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: O ile słyszałem o polkach które wyszły za Muzułmanów, to jakoś nie słyszałem o przypadkach Gdzie Polski Katolik/Ateista/Prawosławny wziął za żonę Muzułmankę...
taki przypadek opisalam na stronie pierwszej ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #10 Ocena: 0 2010-03-24 15:22:04 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|