MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prosze o rade

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2005-10-13 13:48 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Prosze szanownych forumowiczow o rade, jestem tutaj (Londyn) juz prawie 4 miesiace, mam stala prace nienajgorsza chociaz zasuwam po 12 godzin 5 lub 6 dni w tygodniu. Ale ciagle czuje sie tutaj obco, strasznie tesknie za domem (rodzicami i przyjaciolmi, bo wlasnej rodziny nie mam), przede mna perspektywa spedzenia swiat w Londynie bo mam male szanse na urlop w tym terminie, poza tym wiem ze jak wroce to bede mogla pracowac w Polsce tam gdzie przed wyjazdem, poradzcie zostac czy wracac do domciu :-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2005-10-13 19:36 (20 lat temu)

Anonim

znajdz nowych przyjaciol z rodzicami sie spotkasz na swieta wielkanocne :) (jakos to musisz teraz wytrzymac) a moze rodzice do Ciebie przyleca na swieta ???
...i zmien prace przedewszystkim bo tyrajac po 12 godzin faktycznie nie masz na nic czasu
nie tylko pieniadze sie licza skoro jestes sama to mozesz pozwolic sobie zeby zarabiac mniej

nie wracaj do polski bo tu tylko zmarnowac sobie zycie mozna ...
jak juz bedziesz miec wlasna rodzine to zobaczysz jak zaczniesz liczyc dni od wyplaty do wyplaty !:(

Do góry stronyOffline

Larry

Post #3 Ocena: 0

2005-10-13 19:36 (20 lat temu)

Larry

Z nami od: 09-06-2005

Na takie pytanie jest dość ciężko odpowiedzieć.....
Zależy co chciałabyś usłyszeć ?

Ja osobiście byłem w kilku krajach (na dłużej) i przyzwyczaiłem się do tego, że "Mój Dom" jest tam, gdzie Ja jestem :-W
Jednakże w wielu przypadkach, to zależy od własnego samopoczucia i psychiki :-W

ps.
Zarejestruj się na forum lub w jakikolwiek sposób podpisuj(ANONIMÓW nikt nie lubi)
Świat stoi otworem, tylko ciężko znaleść odpowiednie drzwi :-)

Do góry stronyOffline

babka

Post #4 Ocena: 0

2005-10-14 12:44 (20 lat temu)

babka

Z nami od: 14-10-2005

Sie zalogowalam skoro nie przepadacie za anonimami, i chociaz dostalam tylko dwie odpowiedzi to juz widze ze dalej nic nie wiem, bardziej jednak sklaniam sie chyba do powrotu, do swoich smieci, mierzi mnie ze tutaj wiekszosc ludzi jest nastawiona na kariere, nie za bardzo mi pasuje angielska mentalnos gdzie na pytanie: jak sie masz? trzeba odpowiedziec ok i nic wiecej, nawet jak najchetniej czlowiek usiadl by i plakal, no i to ze coraz czesciej na roznych forumach czytam jak to Polacy "reklamuja" nasza kulture, z czym sama tez sie spotykam, ja chyba jestem taka polska dzioucha, co moze pojechac zobaczyc ale zyc chce u siebie :-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2005-10-14 13:20 (20 lat temu)

Anonim

No to rzeczywiscie, lepiej dla Ciebie będzie wrócic.
Ja zostaje bo nie przeszkadza mi ich ok, wprost przeciwnie.
Pozdrawiam

N

Do góry stronyOffline

babka

Post #6 Ocena: 0

2005-10-14 17:06 (20 lat temu)

babka

Z nami od: 14-10-2005

No i tak chyba zrobie, w sumie poznalam troche realia zycia w UK wiem ze nie jest tak strasznie jak sie na poczatku wydawalo, ale to jednak nie moje klimaty, chociaz to nie mars zawsze mozna wrocic jakby czasami cos mi sie odmienilo, poza tym tyle Polakow ostatnio wyjechalo do UK. Jak tak wszyscy bedziemy wyjezdzac to naprawde za jakis czas nie bedzie co potomkom na mapie pokazac, tylko olowkiem bedziemy rysowac gdzie to kiedys bylo, a poza tym nie wszyscy latwo przystosowuja sie do innych obyczajow i kultury, niektore rzeczy ciezko zrozumiec a jak nie rozumiesz czegos to ciezko zaakceptowac taki albo inny zwyczaj, ale moze juz starczy tego polskiego narzekania, chociaz polskiej duszyczce robi sie lzej po takim zabiegu, ale to nasza polska recepta na nerwa :-P

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,