|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2005-10-11 08:51 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Mam możliwość kupić auto od Anglika w Polsce. Anglik jest polskim rezydentem, ale jeździł wiele lat autem z kierownicą po prawej stronie, zarejestrowanym w Anglii i zapomniał nagle, że skończyło mu się ubezpieczenie, które było angielskie. W Polsce nie chcą rejestrować aut z kierownicą po prawej stronie (jedyna możliwość to 1-miesięczne turystyczne, polskie ubezpieczenie) i chce mi je sprzedać za symboliczną sume ponieważ ja jade do Anglii do pracy. Moje pytanie: Czy z tym autem jak wiadę do Anglii nie bedę miał problemów urzędowych, a jeżeli tak to jakie? Dane auta: Ford Granada/Scorpio 1991 Serdeczne dzięki za pomocne odpowiedzi!
|
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2005-10-11 09:03 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Nie jestem pewna ale wydaje mi się, że tutaj takiego forda też kupisz za symboliczną cenę i może byc z mot-em i ubezpieczeniem (co zaoszczedzi Ci kosztów i problemów)
|
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2005-10-11 09:06 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
A może wiesz jakie opłaty i jakiego rzędu są w Anglii za samochody bo nie mam pojęcia, pozdrawiam
|
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2005-10-11 13:34 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
zlom na chodzie (z MOT i podatkiem) kupisz nawet za 300 funtow - starczy na rok
![]() cos troche lepszego kupisz za 750 - 1200 funtow za 1500 - 2000 to juz ma prawo przezyc tak z 5 lat ![]() Cytat: i może byc z mot-em i ubezpieczeniem (co zaoszczedzi Ci kosztów i problemów
z MOTem tak, ale nie z ubezpieczeniem, najwyzej z podatkiem. ubezpieczenie jest na kierowce i zalatwiasz to we wlasnym zakresie. |
Anonim | Post #5 Ocena: 0 2005-10-12 05:25 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Dzieki za info, a moze wiesz jakie ceny sa za MOT, podatek i ubezpieczenie na w/wym przedzialy cenowe aut?
pozdrawiam ![]() |
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2005-12-20 20:16 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
http://www.alternatywy.com/modules.php?name=News&file=article&sid=61
Polecam ten link. Jest tam wszystko. Samochody są naprawde bardzo tanie ale ubezpieczenie cholernie wysokie tym bardziej jak nie skonczyles 25 roku zycia!!! |
|