MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Długi matki a odpowiedzialność córki

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

beata76

Post #1 Ocena: 0

2009-10-08 07:58:56 (16 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

U mnie w rodzinie tez byl taki przypadek,kiedy to dziecko musi splacac dlugi po rodzicu.
Mojej cioci maz, zostawil ja dla innej kobiety kiedy ich wspolne dzieci mialy 4 lata.
Utrzymywal jakies tam kontakty z dziecmi. Umarl 3 lata temu kiedy jego syn mial juz prawie 40. W tym roku przyszlo mu wezwanie do sadu, ze jego ojciec zaciagnal jakis kredyt i oni jako jego dzieci musza to splacic.
Oczywiscie beda sie od tego odwolywac,ale jak dla mnie to cale polskie prawo,troche chore momentami jest
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-10-08 08:08:04 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

malke

Post #3 Ocena: 0

2009-10-08 08:37:10 (16 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

A jeśli zrzeknie sie majątku po rodzicach,rodzeństwie itp.to czy można wtedy w przyszłosci uniknąć spłacania ich długów?

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #4 Ocena: 0

2009-10-08 09:12:33 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2009-10-08 08:37:10, malke napisał(a):
A jeśli zrzeknie sie majątku po rodzicach,rodzeństwie itp.to czy można wtedy w przyszłosci uniknąć spłacania ich długów?

odrzucic spadek mozesz tylko po smierci...a sytuacja o ktorej piszecie z dlugami za mieszkanie oparta jest o przepisy kodeksu rodzinnego...a dokladnie obowiazku alimentacyjnego rodzice - dzieci ktory dziala w obie strony a nie tylko w jedna powszechnie znana czyli - rodzic dziecko.Jesli rodzic popada w ubostwo/nedze dziecko ma obowiazek wspierania go finansowo.
Tyle prawo ...a moj komentarz ..szkoda ze sie zapomina o wlsnych rodzicach:-Y
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

malke

Post #5 Ocena: 0

2009-10-08 09:21:45 (16 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

revilo pamiętaj że w zyciu zdarzają się różne sutułacje i nie zawsze rodzice są dobrymi rodzicami.Czasem porzucają swoje dzieci a na starość chcą od nich kase.Czsem są nieodpowiedzialni i zaciągaja długi,które musimy spłacać tylko dlatego że nas splodzili a nigdy nie wychowywali?

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #6 Ocena: 0

2009-10-08 09:27:35 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Troche dziwne mamy to prawo w Polsce.Mnie ostatnio kobieta powiedziala,ze jesli rodzice sa w niedostatku to moga sadownie wystapic o alimenty czy innego rodzaju pomoc od dzieci.
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

natalia86

Post #7 Ocena: 0

2009-10-08 09:32:41 (16 lat temu)

natalia86

Kobieta

Z nami od: 27-10-2008

mi nie chodzi o to że zapomniałam o mamie jestem jej wdzięczna ze mnie wzieła i wychowała,ale na tym mieszkaniu mieszkają dorosłe jej dzieci jedna córka z mężem i synem i oni pracują a czynszu nie ma kto płacić. mama zawsze była osobą rozrzutną a potem brakowało pieniędzy na podstawy. Dodam też że gdy skończyłam 18 lat mam namówiła mnie na pożyczki miałam rentę po biologicznym zmarłym ojcu i oczywiście wzięłam i co potem sama z tymi pożyczkami zostałam plus odsetki bo mama ukrywała fakt że nie są spłacane. jak mogę to czasem im coś śle ale też mam córkę a kokosów nie ma. Uważam że osoby które tam mieszkają powinni płacić za czynsz a nie na imprezy pieniądze są.dlatego zadałam to pytanie nie chce wchodzić w szczegóły.

Do góry stronyOffline

evasta4

Post #8 Ocena: 0

2009-10-08 09:42:03 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Cytat:

2009-10-08 09:32:41, natalia86 napisał(a):
mi nie chodzi o to że zapomniałam o mamie jestem jej wdzięczna ze mnie wzieła i wychowała,ale na tym mieszkaniu mieszkają dorosłe jej dzieci jedna córka z mężem i synem i oni pracują a czynszu nie ma kto płacić. mama zawsze była osobą rozrzutną a potem brakowało pieniędzy na podstawy. Dodam też że gdy skończyłam 18 lat mam namówiła mnie na pożyczki miałam rentę po biologicznym zmarłym ojcu i oczywiście wzięłam i co potem sama z tymi pożyczkami zostałam plus odsetki bo mama ukrywała fakt że nie są spłacane. jak mogę to czasem im coś śle ale też mam córkę a kokosów nie ma. Uważam że osoby które tam mieszkają powinni płacić za czynsz a nie na imprezy pieniądze są.dlatego zadałam to pytanie nie chce wchodzić w szczegóły.

Mysle tak samo jak Ty.Kazdy jest dorosly i powinien za siebie odpowiadac.Oczywisice sa wyjatki,kiedy rzeczywiscie rodzicowi moze byc zle itp.Ale na pewno nie wowczas gdy ma na inne atrakcje a oczekuje od dziecka na podstawowe sprawy.Bo to niedorzeczne.Szkoda tylko,ze polskie prawo pozwala na pewne sprawy w tym zakresie niekoniecznie sluszne.
"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #9 Ocena: 0

2009-10-08 11:33:07 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-10-08 09:12:33, reivilo napisał(a):
Jesli rodzic popada w ubostwo/nedze dziecko ma obowiazek wspierania go finansowo.

To jeszcze nie oznacza że dzieci mają płacić czynsz za rodziców albo spłacać ich zadłużenie. Kredyt mógł być przeznaczony np. na zakup samochodu, to chyba nie można mowić o ubóstwie że o nędzy nie wspomnę :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,