MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Długi matki a odpowiedzialność córki

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

natalia86

Post #1 Ocena: 0

2009-10-07 21:30:13 (16 lat temu)

natalia86

Kobieta

Z nami od: 27-10-2008

hej mam pytanko może ktoś miał podobną sytuacje.Moja mama ma zadłużenie na mieszkaniu w Polsce, nadal mieszkają tam z nią dzieci(5własnych+ wnuk i szwagier)ja jestem przybranym dzieckiem i mieszkam za granicą od dwóch lat mam własną rodzinę, myślę że kiedyś będę chciała wrócić do Polski ale przeraża mnie fakt że będę musiała spłacać długi! mama nie płaci za czynsz ani pozostali domownicy.Troszkę się tego nazbierało dodam że nadal jestem tam zameldowana.Czy mogą mnie obciążyć tymi długami? co mam robić? czy mam się wymeldować?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2009-10-07 21:39:05 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak jestes zameldowana to teoretycznie tam mieszkasz i moga scigac Cie za ten dlug razem z innymi osobami. Wymelduj sie, ale nie zdziw sie jak w przyszlosci dostaniesz jednak wezwanie do zaplaty dlugu za okres kiedy bylas tam zameldowana. Niedawno czytalam nawet taka historie, osoby ktora zameldowala sie "na chwile" u rodzicow i dostala potem wezwanie do zaplaty dlugu za okres zameldowania. Zastanawiala sie nawet czy da sie te sprawe wygrac w sadzie udowadniajac, ze nie mieszkala tam faktycznie w tym czasie.

Link do tej historii:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,656,95395042,95395042,Czynszowy_dlug_tesciowej_co_zrobic_.html

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

gwiazdeczka26

Post #3 Ocena: 0

2009-10-07 21:48:15 (16 lat temu)

gwiazdeczka26

Kobieta

Z nami od: 19-09-2009

Cytat:

2009-10-07 21:39:05, Richmond napisał(a):
Jak jestes zameldowana to teoretycznie tam mieszkasz i moga scigac Cie za ten dlug razem z innymi osobami. Wymelduj sie, ale nie zdziw sie jak w przyszlosci dostaniesz jednak wezwanie do zaplaty dlugu za okres kiedy bylas tam zameldowana. Niedawno czytalam nawet taka historie, osoby ktora zameldowala sie "na chwile" u rodzicow i dostala potem wezwanie do zaplaty dlugu za okres zameldowania. Zastanawiala sie nawet czy da sie te sprawe wygrac w sadzie udowadniajac, ze nie mieszkala tam faktycznie w tym czasie.

Link do tej historii:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,656,95395042,95395042,Czynszowy_dlug_tesciowej_co_zrobic_.html

Mysle ze wymeldowanie itp.jej nie pomoga bo ja nigdy nie bylam zameldowana w mieszkaniu za ktore moja mama nie placila a wezwanie do sadu dostalam.Nie obchodzilo ich ze mam wlasna rodzine i od wielu lat mieszkam daleko od mojej mamy. Wystarczy ze jestem jej corka a ze z niej nic nie mogli sciagnac to dobrali sie do jej doroslych dzieci.

Do góry stronyOffline

ebabzi

Post #4 Ocena: 0

2009-10-07 21:52:55 (16 lat temu)

ebabzi

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 14-06-2009

Cytat:

2009-10-07 21:48:15, gwiazdeczka26 napisał(a):
Cytat:

Link do tej historii:

Mysle ze wymeldowanie itp.jej nie pomoga bo ja nigdy nie bylam zameldowana w mieszkaniu za ktore moja mama nie placila a wezwanie do sadu dostalam.Nie obchodzilo ich ze mam wlasna rodzine i od wielu lat mieszkam daleko od mojej mamy. Wystarczy ze jestem jej corka a ze z niej nic nie mogli sciagnac to dobrali sie do jej doroslych dzieci.

okropne jest to co piszesz.. :(
to jest chore jakies... to co zrobic? wyrzekac sie rodzicow ???!!! bo mozna kiedys ich dlugi splacac??
czy tu tez tak jest? czy to tylko Pl ma takie prawo piekne....:-o

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-10-07 22:02:02 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-10-07 22:04:57 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-10-07 22:06:46 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

zameldowany nie oznacza zamieszkaly

70% ludzi w Polsce jest zameldowana gdzie indziej jest niz faktycznie mieszka
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

gwiazdeczka26

Post #8 Ocena: 0

2009-10-07 22:08:01 (16 lat temu)

gwiazdeczka26

Kobieta

Cytat:

2009-10-07 21:52:55, ebabzi napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Link do tej historii:

okropne jest to co piszesz.. :(
to jest chore jakies... to co zrobic? wyrzekac sie rodzicow ???!!! bo mozna kiedys ich dlugi splacac??
czy tu tez tak jest? czy to tylko Pl ma takie prawo piekne....:-o

Niestety to to prawda i powiem szczerze ze sama nie wiedzialam co zrobic jak zobaczylam wezwanie do sadu na moje i mojej 19-letniej siostry nazwisko. Na szczescie ktos pomogl mojej mamie i to splacil. Gdyby nie on to wszystko musialabym ja splacic poniewaz moja siostra jeszcze sie uczyla i nie miala grosza. Musialabys sie poradzic jakiegos prawnika co powinnas zrobic ale cos czuje ze nie bedzie lekko i jezeli cos masz np.mieszkanie, prace, samochod itp.to zmusza cie do splaty dlugu twojej mamy. Najlepiej poradz sie prawnika. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

gwiazdeczka26

Post #9 Ocena: 0

2009-10-07 22:11:12 (16 lat temu)

gwiazdeczka26

Kobieta

Cytat:

2009-10-07 22:04:57, roza644 napisał(a):
Cytat:

A to ciekawe co piszesz bo przecież dzieci nie odpowiadają za długi rodziców, dopóki tych długów nie odziedziczą w spadku.
Czyżby coś się zmieniło...???

Nie wiem. Wiem tylko ze ja i siostra dostalysmy wezwania do sadu za dlug ktory zrobila moja mama. Jeszcze rozumiem jezeli w starym mieszkaniu, ale ona wynajela to mieszkanie ponad rok po moim slubie i ja w tym mieszkaniu nie mialam nigdy zadnego meldunku. Slyszalam kiedys o czyms takim ze jezeli rodzicow nie stac na splate dlugow to czepiaja sie dzieci i to by sie w moim przypadku zgadzalo. Tylko nie rozumiem dlaczego mnie skoro ja mialam nowa rodzine i dlug powstal juz po moim slubie. Gdybym nie zobaczyla wezwania to bym pomyslala ze ktos sobie jaja robi ale wezwanie bylo prawdziwe :-?

[ Ostatnio edytowany przez: gwiazdeczka26 07-10-2009 22:15 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2009-10-07 22:14:49 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie mam pojecia na jakiej podstawie ktos by probowal sciagnac z corki pieniadze za wynajem mieszkania, z ktorym nic nie miala wspolnego. Moze ktos pozwal rodzine, zeby wystraszyc Was i zmusic do splaty dlugu, a sprawa w ogole by nie miala racji bytu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,