MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dla znających realia

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

shartom

Post #1 Ocena: 0

2005-09-28 17:02 (20 lat temu)

shartom

Z nami od: 27-09-2005

Wraz z kolegą wybieramy się do Anglii w poszukiwaniu pracy.Oboje jesteśmy uczciwi i bez nałogów.Jeżeli ktoś zna realia szukania pracy i mieszkania w Anglii to proszę napisać czy pomocny jest przy tym samochód.Pozdrawiam.
Życie to raj do którego klucze są w naszych rękach.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2005-09-28 17:27 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

emigrant_ka

Post #3 Ocena: 0

2005-09-28 20:58 (20 lat temu)

emigrant_ka

Z nami od: 20-07-2005

dodam jeszcze, ze oplata za wjazd do centrum Londynu wynosi obecnie 5 funtow, a juz za kilka dni wzrasta do 8 funtow dziennie. Ze juz o kosztach parkowania nie wspomne.
Nie wiem tak naprawde w czym ten samochod mialby pomoc, bo w sprawne poruszanie sie po miescie napewno utrudni. Jak jest poza Londynem nie wiem.

Do góry stronyOffline

shartom

Post #4 Ocena: 0

2005-09-29 08:18 (20 lat temu)

shartom

Z nami od: 27-09-2005

Dziekuję wam za wypowiedzi,chociaż mój entuzjazm co do wyjazdu przygasł z tego względu iż okazało się że nie będziemy razem mieszkać z tego względu że on jedzie z 200 funtami.Wiąże się to z tym że jest tam jego dziewczyna którą poznał przez czata i ona go będzie utrzymywać do póki nie znajdzie on pracy.Ja natomiast mam obawy co do nieuczciwych rodaków lub pośredników którzy czychają na zdesperowanych i naiwnych szukających pracy,a we dwójke razniej jak się nikogo nie zna na obczyznie,chociaż nie do końca bo w Londynie od pół roku jest mój brat z dwoma kuzynami ale nie mam z nimi kontaktu.Znają moją sytuację po likwidacji zakładu w którym razem pracowaliśmy ale z ich strony jest echo,chociaż wiem że pracują.Dlatego wydawało mi się że samochód byłby rozsądny gdyby ktoś chciał mnie wykręcić z mieszkaniem bo nie zamierzam się błąkać lub spać pod przysłowiowym mostem.Co do telefonu to wiadomo że jest ale cóż z tego jak z angielskim jest krucho.Uczę się ale brak mi konwersacji.Na razie to tyle z mojej strony.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2005-09-29 10:12 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia