MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Adres do korespondencji??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

reivilo

Post #1 Ocena: 0

2009-05-02 22:18:42 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Tak trzeba podac adres i wlasnie z tego zyja niektore firmy tu oraz w tzw rajach podatkowych .I nie jest wymagana fizycza obecnosc w przeciwienstwie do benefitow.

A apropos benefitow ...one przepadaja jesli przebywa sie po za UK wiecej niz 6 tygodni - to taki okres wakacyjny.
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Ronincheltenham

Post #2 Ocena: 0

2009-05-02 22:56:21 (16 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Cytat:

2009-05-02 11:15:54, Korba102 napisał(a):
Cytat:

2009-05-01 20:18:34, Ronincheltenham napisał(a):
Witam, mam mały problem, w sumie już nie zamieszkuję wysp ale nadal prowadzę moją dzialalność gospodarczą w UK i za jakieś dwa tygodnie moi znajomi wyprowadzają się z UK i nie bedę miał adresu na wszelką dokumentację, rozliczenia z tytułu SE,CHB, taxy itd.

Co w takim przypadku zrobić bo zawsze zgłaszałem każdą zmianę w urzędzie podatkowym a teraz co mam zgłosić ze będę homeless?? A zastanawiam się czy w takim przypadku nie pójdzie to gdzies do councilu i jakies socjalne mieszkanie bedą mi chcieli dać a ja niechcę czegoś takiego.

Jak rozwiązać tą sprawę.

Ada ma racje, gostek nie jest na wyspach, więc świadczenia pobiera nielegalnie. Miedzy innymi przez takie kombinowanie krajanie przebywający tu w UK mają tysiące problemów.
Dziwię się użytkownikom, że w ogóle udzielają jakiejkolwiek porady w tej sprawie
Chamstwo
:-W:-Y

może cię zaskoczę ale na wyspch bywam regularnie nigdy ni przekraczam terminu 5 tygodni przerwy pobytu, płace ubezpieczenie i podatki więc świadczenia pobieram jak najbardziej legalnie. Nie mam mieszkania tylko dlatego żeby nie płącić na pusto czynszu. A gostka poszukaj sobie wśród kolegów, zadałem konkretne pytanie i mam nadzieję że ktoś odpowie.
Wszystko zgodnie z prawem więc smutni panowie do mnie nie zastukają.

[ Ostatnio edytowany przez: Ronincheltenham 02-05-2009 23:01 ]

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-05-02 23:08:25 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Świadczeń nie powinieneś pobierać bo jak wynika nie zamieszkujesz na terenie UK (tylko tu bywasz). Ale spoko panowie nie zamkną cię za to w Guantanamo. Mają poważniejsze sprawy na głowie
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2009-05-03 00:25:54 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2009-05-03 00:34:17 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Szukasz marciniak aprobaty, ze nam tak opisujesz. Zapewne znajda sie tacy, co powiedza ci, ze dobrze robisz, ze kradniesz.

Jak trzeba blagac, dowiadywac sie przez kogos, ze mozna dostac dofinasowanie, to wtedy jest lepiej? Bo cos mi sie wydaje, ze mylisz podejscie urzednika ktory tylko wypelnia swoja funkcje, ze informuje jakie istnieja mozliwosci dofinansowania, z wciskaniem takowego dofinansowania na sile. A jeszcze sobie dorabiasz, ze to zaproszenie do oszustwa. Oczywiscie, pewnie powinni trzymac takie wiadomosci w tajemnicy, szczegolnie przed Polakami (twojego pokroju). Szkoda, ze te studia skonczyles, bo mozgownica sie zaciera szybko, moze sie potencjal na myslenie wyczerpal.
Rece opadaja..........:-?
Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-05-03 01:10:41 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2009-05-03 01:26:25 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Proponuje zastosowac sie do swoich rad, i jeszcze raz przeczytac wypowiedz do jakiej sie odwolalam, a pozniej moja. Moze jutro rano bedzie jasniejszy umysl i zrozumienie lepsze.

Watek byl o poszukiwaniu adresu do korespondencji, bo autor chcialby pobierac zasilki, ktore mu sie nie naleza, bo nie mieszka w UK. To, ze twierdzi, ze przyjezdza do UK co 5 tygodni, mylnie mysli nie stoi w sprzecznosci z zasada, ze jak ktos przebywa ponad 6 tygodni poza UK to zasilek sie nie nalezy.

Jak sobie ktos chce dorobic teorie, to zawsze znajdzie sposob, a marciniak probuje grac w te same skrzypce.....

Kwestie twojej co do watpliwosci mojego wyksztalcenia pomne milczeniem.

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 03-05-2009 01:31 ]

Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-05-03 02:03:12 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2009-05-03 02:09:53 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Z kadym postem dochodzi kolejna bledna sugestia co do mojej osoby...
Jakbys bywal na MW czesciej, to zauwazylbys, ze ja zwykle bywam o "porze duchow".
Ada

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-05-03 02:15:29 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »