MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Terroryzm...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 2 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2009-04-12 10:44:05 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Tak sie sklada, ze wkalkulowalam ryzyko terroryzmu w przeprowadzke do Londynu. Pewnie dlatego nie przezylam szoku 7 lipca 2005, bo spodziewalam sie, ze cos takiego moze miec miejsce. Akurat wtedy chodzilam do pracy na piechote, wiec ominelo mnie cale zamieszanie.

Obawiam sie jednak, ze rownowazy sie to z tym, ze w Polsce mialam o wiele wieksze szanse zginac w wypadku samochodowym. W Polsce na drogach ginie ok 6-7tys osob rocznie, w UK ok polowa tej liczby. Do tego w UK jest ok 60mln ludzi, a w Polsce ok 37mln, wiec srednia statystyczna na 1000 osob jest bardzo wysoka w Polsce.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-04-12 11:11:56 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #3 Ocena: 0

2009-04-12 13:13:26 (16 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Najpierw oglaszaja ze udaremnili WIELKI ZAMACH, nastepnego dnia: Brak dowodów winy aresztowanych Pakistańczyków
Cytat:
Brytyjskie służby specjalne nie zdołały jak dotąd znaleźć materiałów wybuchowych, które mogłyby potwierdzić ich twierdzenia, że zagrożenie zamachem terrorystycznym ze strony 12 mężczyzn aresztowanych w środę było poważne, realne i bliskie.

Dlaczego mnie to niedziwi ? Rzad UK stosuje juz ta taktyke strachu od kilku lat.
Rozumiem wasze obawy o bezpieczenstwo itp. rowniez je podzielam gdyz to czy zgine od zamachu przeprowadzonego przez grupe wkurzonych ismalistow czy w zamachu zamowinym przez rzad UK, nierobi mi roznicy gdyz i tak bede MARTWY.

Co robic ? moze gdyby swiadomosc spoleczenstwa byla wieksza niz teraz, o tym kto naprawde stoi za zamachami i w jakim celu sa one wywolywane to wtedy rzad musialby sie liczyc ze za kazdy kolejny zamach lub taka akcje jak ostnio bedzie obwiniany.

Zrozumcie ze ci tam na gorze dla wladzy i kasy zrobia wszytsko. Morduja milony ludzi w wojnach itp na calym swiecie, to czemu nie mieli by zabic kilkadziesat osob u siebie zeby spowodowac oczekiwana reakcje spolecznstwa.

Polecam obejrzec te filmy:

7/7 Ripple Effect o zamachac w Londynie 07.07.2005

oraz

Problem Reaction Solution o tym dlaczego dochodzi do zamachow i dlaczego sie nas nimi straszy.
Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2009-04-12 14:04:18 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Polecam wizyte u psychiatry
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-04-12 14:22:30 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

W Polsce żylismy na peryferiach świata, co miało tę dobrą stronę że nie dotykały nas takie plagi jak terroryzm, o którym tylko słyszeliśmy w tv. Tymaczasem wiele państw od lat żyje w cieniu terroryzmu: UK ma IRA, Hiszpanie ETA, Niemcy mieli RAF, Włosi Czerwone Brygady. Większość z tych grup udało się unieszkodliwić, teraz na ich miejsce weszli islamiści a z tymi trudniej będzie sobie poradzić ze względu na problemy z inwiligilacją która jest podstawową taktyką rozpracowywania grup przestępczych
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Slowianka

Post #6 Ocena: 0

2009-04-12 14:42:26 (16 lat temu)

Slowianka

Kobieta

Z nami od: 04-01-2009

Od jakiegos czasu, po obejrzeniu kilku reportazy mam podobne zdanie jak ty Jakobs. Oczywiscie maszyna tzw. terroryzmu jest teraz tak nakrecona,ze islamisci terrorysci uwierzyli w to i szkola teraz ludzi do "prawdziwych zamachow" .Terroryzm to sposob kontrolowania ludzi - przeciez rzad musi sie czyms wykazac i udowodnic ludziom, ze potrzebujemy go do ochrony.

[ Ostatnio edytowany przez: Slowianka 12-04-2009 18:32 ]

"O każdej przyjemności mozna zapomnieć bez żalu, jeśli na jej miejsce pojawi się większa".

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-04-12 15:04:46 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomek1979

Post #8 Ocena: 0

2009-04-12 15:26:10 (16 lat temu)

tomek1979

Mężczyzna

Z nami od: 17-12-2008

Witam mieszkalem siedem lat w Izraelu. W tym czasie 2001 2008 dokonano ponad 30 zamachow terrorystycznych niewazne kto ginal bo gineli ludzie rozni nie tylko zydzi i po tym wszystki mieszkam w UK wyjezdzajac do Polski nieraz sie zastanawialem czy wroce w jednym kawalku bo niestety za krzywe spojrzenie mozna w PL dostac kose.Wiec mysle ze gdybanie nad ryzykiem jest moim zdaniem niewlasciwe.nikt z nas nie zna swojego przeznaczenia i nie moze od niego uciec. Wesolych Swiat zycze

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2009-04-12 18:16:25 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No nie wiem ,niby powinno sie myslec racjonalnie(juz byla mowa o statystykach ,prawdopodobienstwie)ale ja sie i tak boje.Najbardziej tego metra-swiadomosc ze nie ma dokad uciec,ze nie ma czym oddychac...Tzn chec zwiedzenia Londynu okazala sie silniejsza od strachu,ale wole nie ryzykowac drugi raz.
To samo czulam kiedy jechalam na wakacje do Egipu,i do Izraela-niby wszystko ok,ale gdzies tam zawsze sie czail ten cien,no nie wiem-swiadomosc ze byli to zwykli ludzie,turysci i zgineli przez jakies debilne idee.
Ja wiem ze to jest smieszne i w jakims sensie irracjonalne ale nic na to nie moge poradzic;
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Post #10 Ocena: 0

2009-04-12 20:45:28 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie