MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Terroryzm...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Milusia

Post #1 Ocena: 0

2009-04-11 21:53:25 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Propo dzisiejszego tematu dnia i ostatnich wydarzen w Manchesterze, czy zastanawiacie sie nad niebezpieczenstwem zycia w UK? Wyjechalismy z Polski w poszukiwaniu lepszego bytu i pewnie wielu z nas go znalazlo ale czy zastanawiamy sie jaka moze byc tego cena? Pozostanie w sredniej wielkosci polskim miescie nie niesie ze soba tak duzego ryzyka zamachow terrorystycznych jak mieszkanie w Londynie czy Manchesterze. Wiem, ze nie mozemy dac sie zwariowac, no i moze okres Wielkanocny nie sprzyja takim dyskusja ale nie zmienia to faktu,ze planowano atak w tym wlasnie okresie w duzym centrum handlowym.
Chyle czola ku sluzbom specjalnym, ktore juz nie pierwszy raz udaremnily atak, ale boje sie ze w koncu komus znowu sie uda.
Moj maz pracuje na Heatrow, czy powinnam drzec o niego kazdego dnia? Czy powinnam zastanawiac sie gdzie pojsc by nie byc ofiara ataku?
A wy jak to odbieracie? Zastanawicie sie nad tym jezdzac metrem w centrum Londynu lub wybierajac sie do duzych centrow handlowych? Swiat staje na glowie, czy powinnismy liczyc sie z tym kazdego dnia idac na spacer lub robiac zakupy?

[ Ostatnio edytowany przez: Milusia 13-06-2009 20:44 ]

jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer Skype

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2009-04-11 22:19:23 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Statystycznie, wieksze szanse mamy na smierc po kolami samochodu, czy choroby, wiec nie mam jeszcze powodu panikowac. Gdybym miala zamiar przeniesc sie z rejon Gazy np, to juz bylaby inna dyskusja...

Mozna zaczac wprowadzac roznego rodzaju "zabezpieczenia", szukac najbardziej bezpiecznego miejsca na ziemi, albo zaprzestac zakupow w centrach handlowych (moj maz by pewnie podpisal to obiema rekami), i wiele innych ograniczen, ale na czym sie to skonczy, czy zycie dla przezycia, to jest zycie?

Nieszczescia sie zdarzaja i w wielkich i malych miejscowosciach, i zapewne to co sie moglo wydarzyc w Swieta, to bylaby niewyobrazalna tragedia dla wielu ludzi, na cale szczescie te ataki udaremniono, i chociaz zapewne to nie byly ostatnie proby, popadanie w pesymizm, przesadna ostroznosc nie uchroni nas. Dla mnie przyslowiowa szklanka pozostanie pol pelna....
Ada

Do góry stronyOffline

scolls

Post #3 Ocena: 0

2009-04-11 22:23:58 (16 lat temu)

scolls

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2006

Moje zdanie jest takie:zawsze i wszedzie istnieje ryzyko śmierci(aczkolwiek każdy z nas musi kiedyś pożegnac się z tym światem)jednakże biorąc pod uwage wszelkie okoliczności,plusy i minusy w szeroko tego pojętym znaczeniu chyba warto zaryzykować i żyć w UK niż spokojnie znosić "bezpieczne" tzn. biedowanie w PL.Proponuje dla dodania sobie otuchy poczytać chocby w necie o prawdopodobieństwie pewnych sytuacji,zdarzeń itd. napewno to doda otuchy:).

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-04-11 22:48:18 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-04-11 22:55:13 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #6 Ocena: 0

2009-04-11 23:05:05 (16 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

nie martw sie, jak przyjdzie pora na ciebie to ci i cegla w drewnianym kosciele na glowe spadnie... :D

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-04-11 23:14:42 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #8 Ocena: 0

2009-04-11 23:24:12 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Cytat:

2009-04-11 22:55:13, marciniak napisał(a):
Bo sytuacja przestaje być zabawna kiedy się wraca do domu i się myśli ale tam byłem na zakupach i mogło trafić na mnie. Bo dzisiaj właśnie byłem w Manchester Arndale i moja partnerka tam pracuje, więc moje obawy są uzasadnione.

Wlasnie to mialam na mysli, kiedys w Polsce wlaczalo sie wiadomosci, slyszalo sie o bombie gdzies tam i czlowiek nie wiele sie nad tym zastanawial. Ale zyjac tutaj wiemy o ktorych miejscach mowa, moze bylismy tam dzien wczesniej, moze pracuje tam dziewczyna/brat/zona. To wszystko jest bardziej realne.
W sumie to nie panikuje i nie zamierzam uciekac ani zamykac sie w domu ale gdzies podswiadomie troche mnie to przeraza.

Jojomaster dzieki za slow otuchy, od razu mi razniej :-D
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

scolls

Post #9 Ocena: 0

2009-04-11 23:33:03 (16 lat temu)

scolls

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2006

marciniak napisałeś co napisałeś ale Tobie tez każdy może powiedzieć:wracaj do siebie polaczku prawda?Powiesz:jestem u siebie,jestem w EU to moja ojczyzna ale co byś powiedział 20 lat temu?Oczywiscie nie bronie pakoli i nie pochwalam terroryzmu ale też nie jestem rasistą ale rozumiem że kazdy naród walczy o swoje i jesli masz troszke pojecia z historii wspołczesnej to polecam dobry przykład konfliktu izraelsko-palestynskiego:kto kogo gdzie i kiedy oraz za co:)i podstawowe pytanie w tej kwesti:co robił Izrael 50 lat temu???To samo co palestyńczycy teraz aby mieć swój WOLNY kraj:)Serdeczenie pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

tomharris

Post #10 Ocena: 0

2009-04-12 10:26:07 (16 lat temu)

tomharris

Mężczyzna

Z nami od: 02-03-2009

Co tam życie w Gazie. Bardziej niebezpieczne jest jeżdżenie po polskich drogach, spacer po Krakowie czy Warszawie podczas piłkarskich derbów, czy jazda pociągiem PKP w nocy.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,