MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tolerancja

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 7 z 9

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-03-12 21:37:52 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

refleksja

Post #2 Ocena: 0

2009-03-12 21:58:25 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Jestem dla ludzi innych kolorów skóry miła i uprzejma, nie jestem pełna nienawiści, ale sama z kontaktem wychodzić nie zamierzam i swoje zdanie mogę mieć.

[ Ostatnio edytowany przez: refleksja 14-03-2009 16:37 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-03-12 22:25:51 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Severance, przytoczenie do przypadkow polskich sa dwojaki powod. Pierwszy, ze jestem Polka i wydarzenia z kraju sa mi bardziej znane, i blizsze. Drugi, zeby podkreslic, ze nie tylko w krajach o innej wierze isnieja przypadki barbazynstwa/samosadow ....

Wbrew opiniom niejednej osoby na forum, jestem dumna z tego, ze jestem Polka, i fakt ze nie obrzucam blotem innych nacji, nie uwazam za zdrade swojego kraju.

Co do przyczyn mordertwa opisanego przez autora, czy przytoczonego przykladu przeze mnie, i jedno i drugie jest takim samym zaslugujacym na potepienie czynem. Czy cel uswieca srodki?
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #4 Ocena: 0

2009-03-12 22:42:36 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2009-03-12 23:03:42 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

W samym zacytowanym przeze mnie fragmencie masz odpowiedz, oba czyny zasluguja na potepienie, bez znaczenia na wiare, nie irytuj sie tylko czytaj uwaznie skoro uwazasz, ze masz na tyle faldek pod kopula, jak to nazwales.

Gdzie mieszkam nie ma znaczenia, to, ze w Polsce nie miales do czynienia z innymi kulturami, narodowosciami, nic na to nie pomoge, znam wiele osob ktore nie mialy kontaktu, co nie spowodowalo, ze traktuja "innych" jak dzikich po zmianie srodowiska na wielokulturowe.

To gdzie teraz mieszkam jest wynikiem mojej ciezkiej pracy, i nie ma zadnego odniesienia gdzie wczesniej mieszkalam, z jakimi doswiadczeniami sie spotkalam. Czy jak wstawie kod z metropolii, to moje argumenty beda wazniejsze?

Co do twojego pierwotnego pytania: "jak zareagowałby świat islamu gdyby to chrześcijanie zamordowali śniadaka za to iż randkował z chrześcijanką", jest roznica w pojeciach Islam i Islamism, to po pierwsze. Pojecie mordujacy Chrzescijanin jest w sobie sprzeczne, to drugie. Chrzescijanin zyje wg zasady, ze morderstwo jest grzechem....
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

marcinb

Post #6 Ocena: 0

2009-03-12 23:17:30 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Catch,

opublikowales link opisujacy jakas sytuacje, jakies jednostkowe wydarzenie. mozesz rowniez dorzucic link opisujacy wesole czyny dokonane w cywilizowanej Europie przez grekokatolika Karadzica i jego pobratymcow na, zapewne niecywilizowanych, muzulmanach w krajach bylej Jugoslawii, ale ja bym wolal zebys podal jaka teze chcesz udowodnic tym linkiem.

jaki jest powod opublikowania tego linku, co chcesz przekazac i co zamierzasz udowodnic - bedzie latwiej dyskutowac jesli napiszesz o co ci dokladnie chodzi.

PS. i zeby mi tu nie bylo watpliwosci - asymetria w podejsciu do innowiercow w krajach zachodu i wschodu, czy to bliskiego czy dalekiego, zawsze byla, jest i zapewne bedzie - bo tak naprawde to kto mowi, ze demokracja jest doskonalym systemem dla wszystkich kultur? - ja personalnie nie zgadzam sie z tym swierdzeniem.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #7 Ocena: 0

2009-03-12 23:19:18 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ada, już tyle napisałaś że mam wrażenie że chcesz wszystkich niewiernych Allachowi u kamieniować :)))

dobra, do sedna, wracamy do pierwszego pytania bo w koncu nie odpowiedziałaś.
Powiedz co by się stało gdyby sytuacja była odwrotna.
przeanalizuj wcześniejsze fakty z całej europy
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2009-03-12 23:38:59 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2009-03-12 23:19:18, krakn napisał(a):
ada, już tyle napisałaś że mam wrażenie że chcesz wszystkich niewiernych Allachowi u kamieniować :)))

dobra, do sedna, wracamy do pierwszego pytania bo w koncu nie odpowiedziałaś.
Powiedz co by się stało gdyby sytuacja była odwrotna.
przeanalizuj wcześniejsze fakty z całej europy

krakn podaj przyklady gdzie popieram ukamieniowanie z jakiegokolwiek powodu, jedym jezykiem mowimy, a jakos zupelnie nie rozumiesz mojego podejscia do zycia:-? Czy to dziwne, ze rozne kultury nie moga sie dogadac, jesli Polak Polaka nie rozumie jak oboje mowia po polsku???

Nie, zebym chciala zartowac z twojego pomyslu, ale przeanalizowanie faktow z calej Europy to nie lada wyzwanie, chyba, ze masz nadzieje, ze do zakonczenia analizy, nie bede sie wypowiadac na forum, nie to, zebym myslala, ze moje poglady sa malo wygodne......

Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #9 Ocena: 0

2009-03-12 23:51:46 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2009-03-13 02:04:19 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2009-03-12 23:51:46, Catch napisał(a):
Cytat:

po prostu pisałem że łatwiej na co dzień by tolerancyjny kiedy ktoś o odmiennej kulturze nie narzuca ci na siłę swoich zwyczajów, nie piętnuje każdego twojego zdrowego zachowania czy respektowania prawa jako rasizmu względem niego tylko dlatego że sam różni się kolorem skóry czy wyznaniem od ciebie

Moze dlatego, ze obracam sie miedzy ludzmi dla ktorych kolor skory, czy wyznanie nie sa wyznacznikiem ich inteligencji, a obracam sie miedzy ludzmi wielu kultur, pomino lokalizacji (blednej zreszta o parenascie mil, jesli sugeruje sie ktos mapka MW), nikt nie pietnuje mojego zachowania. W ciagu wielu lat w tym kraju, przypadkow kiedy nie-Polacy pietnowali moje zachowanie/pochodzenie moglabym policzyc na palcach jednej reki. W przeciwienstwie do pietnowania przez Polakow w ciagu ostatnich dni.....
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 7 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,