Cytat:
2011-01-21 00:15:27, grekan napisał(a):
Czy perfumy zapakowane oryginalnie moga byc w torebce z plynami, czy nalezy je rozpakowac, aby byla widoczna butelka?
Zasada bagażu podrecznego oznacza że powinieneś tam mieć żeczy które są ci potrzebne w drodze. tak przynajmniej z założeń.
A więc z założenia perfumy jakie masz są częscią twojej higieny osobistej

a wiec otwarte no i zgodnie z przepisami są płynem a wiec do przeźroczystego woreczka, a jaki miałby sens pakowanie do przeźroczystego woreczka nie przeźroczystego kartonu
Natomiast zapakowane można wieź w bagażu głównym bez problemu.
I teraz ciekawostka, czasami w opakowaniu 250ml mamy pół butelki mniej wiecej 100ml, i teraz nie ma reguły, czasami przechodzi a czasami ochrona sie uprze i każe ci wyrzucić opakowanie.
Ja miałem takiego pecha, musiałem wywalić, ale ja to pikuś, za mną stały malowane lale, te niemal płakały jak wyrzucały perfumy po kilka butelek (stadko leciało na wieczór panieński hehe), ochrona stwerdziła że nie jest wstanie zmierzyć czy tam jest 100, czy 150ml i do kosza, a jak chce to moge poczekać na eksperta i możemy gdzieś tam iść, taaaa, a samolot poleci :-Y
Od tamtej pory, albo mam mam ze sobą małe 50 ml buteleczki specjalnie na wycieczki, albo daruje sobie i na wakacjach, gdy nie biorę bagażu, kupuje na miejscu antyperspirant.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.