MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Autem do Hiszpanii na dowód osobisty

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2009-02-25 17:47:02 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2009-02-25 17:30:44, stanislawski napisał(a):
Samolot, albo samochod jak chcecie zwiedzac. Prom Anglia-Hiszpania kosztuje tyle co pol wczasow (albo cale wczasy, jak pod namiotem).
Jechalismy mini-vanem, czworo doroslych i troje dzieci. Bylo OK. Przespalismy sie pare godzin we Francji. Staraj sie, aby przez Masyw Centralny nie jechac w najwiekszym upale, bo bedziesz jakby w piecu.

Nie robilem nigdy tej trasy samochodem osobowym, czy liczyles koszt przejazdu tzn. paliwo, prom lub tunel, autostrady? Ciekawy jestem ile wyszlo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-02-25 18:02:21 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

autostrady płatne można we Francji trochę pomijać nie jest źle, ale na południu (nicea - monaco i okolice) mnie trochę w końcu rozwaliły cenami bo zaczęli tak często kasować że mi drobne euro stopniały szybciej niż parkując w centrum Londynu.

paliwo wiadomo, różnie palą samochody no i rożnie ludzie mają z butami :) wystarczy przyjąć 1600 km w jedną stronę i już wiesz, a promy są przecież od 25 funtów w jedną stronę gdy jedziesz w nocy
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2009-02-25 18:24:29 (16 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2009-02-25 16:58:57, 4ary napisał(a):
Za ponad 6 stowek 25 godzin patrzec na wode to ma byc mniej meczace. Samolot i wynajecie samochodu tak jak wyzej podpowiadaja. No chyba ze chcecie jeszcze kawalek Europy zwiedzic. Tylko o tej porze roku mozna w jakiejs zaspie utknac.
[/Q

Prom nie jest męczący.Płynelismy z dziećmi 24godz z Ancony(Włochy) do Patry(Grecja)Dzieci 2 i 5lat.Dziewczynki super to wspominaja,a minęło już 2 lata.Mielismy kabine z okienkim.Kolacyjka w resaturacji,pokój zabaw z kafeterią...tzn kafeteria z pokoikiem zabaw.
Dziewczynki chodziły po pokładzie,po całym promie.Toaleta w kabinie..
Dzieci nic sie nie męczyły,poniewaz miały swoje łóżeczka,kilka zabawek,kredki...jak w domu.
Fakt,to jest drogie.dlatego teraz lecimy do Grecji za niecałe 500f w obie strony.Prom 2lata temu kosztował 650funtów-bez auta

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2009-02-25 19:17:20 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Każdy sposób ma swoje + i -
Autem: zobaczysz kawałek świata
Samolot: szybko
Prom: zawsze jakaś tam przygoda bo nie codziennie się tak podróżuje
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-02-25 19:20:09 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

na promie to ja bym umarł z nudów, kiedyś wybrałem się na wycieczkę po jeziorze genewskim i wysiadłem w połowie trasy :-]
Ale samochodem, i jeszcze po drodze zwiedzać ... nocować to na prawdę super sprawa!

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-02-25 19:24:34 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Jednym z nielicznych +ów Francji są tanie hotele
i smaczne jedzonko, chrupiąca bagietka z serem albo dżemikiem mniam...
czemu w Anglii takich rzeczy nie dają??
za to ceny autostrad powalają. Zawsze płacę kartą i celowo nie patrzę na ten ekran ile mi biorą żeby się nie denerwować

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 25-02-2009 19:24 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #7 Ocena: 0

2009-02-25 20:17:15 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no czy tanie hotele... porównując standard 4 gwiazdek w kilku krajach okolicznych to co tam dostajemy a ile płacimy to na Ibizie, Majorce dostaniesz więcej-lepiej, choć pewnie zależy to też od rejonu-miasta.
Jedzenie faktycznie...
kurcze my tam zawsze chodzimy jak banki wstańki, a w barach robimy zawsze zamieszanie bo za dużo zamawiamy zazwyczaj okazuje się że porcje solidne dla 4 osób ;-) i.... to zjadamy :-o, tak że na drugi czy trzeci dzień na nasz widok widać uśmiechy i że nas rozpoznają 8-):-]:-]
ale co zrobić jak my tak kochamy smakować i jeść :)) do tego polewając lokalne winko ech.... już mam slinotok
A w angli po prostu nie mają ani gustu ani smaku, o polocie nie wspomnę, zobacz jak Francuzi pakują czekoladki cukierki... istne arcydzieło, to samo dania podane są niczym obraz, a tu?
przypomina stołówkę przyzakładową na koksowni gdzie wchodzą robole w gumiakach

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,