:-W
Str 3 z 39 |
|
---|---|
eltax1978 | Post #1 Ocena: 0 2009-02-17 16:06:19 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
http://wydawnictwopodziemne.com/2007/09/16/inwigilacja/
:-W Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
marcinb | Post #2 Ocena: 0 2009-02-17 16:06:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Nie bierz wszystkiego tak do siebie, to jest przyklad dzialania ''pseudo pro-spolecznego'' (ty ostrzezesz mnie, ja ostrzege ciebie) a forma TY jest uzyta tak jak uzywa sie jej w rozmowie z druga osoba.
Opisany przyklad odnosi sie do tego, ze trzeba czasem zrezygnowac z ''liberum veto'' na rzecz dzialania, ktore prowadzi do poprawy bezpieczenstwa. Szczerze powiedziawszy nie slyszalem o lepszych metodach poprawy sytuacji na ulicach niz kamery albo armia policjantow i ochraniarzy. Jesli sa to chetnie poznam. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
ciupek77 | Post #3 Ocena: 0 2009-02-17 16:17:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
A ja powiem szczerze ze te kamery nie sa takie zle...Czasem moga sie przydac.Pewnie juz kiedys wspominalem...Pracuje w hurtowni na przeciwko komisariatu(glownego)i kiedys jeden brudas wpadl do nas z awantura.Klienci sluchali wiec go syn wlasciciela wypchnal za drzwi.Sk...n go oplul zaczal mu lzyc(mniejsza o slowa -ale zabije cie tez padlo).Dobrze ze psiarnia sie zleciuala w mig bo juz sie ludzie szykowali zeby mu wp....l spuscic.A jeszczed jak go ten za drzwi wypchnal to szmotruch wykrzyczal ze dzwoni po policje bo go popycha...Psiarnia od razu co i jak ,a u nas CCTV w kazdym rogu i mozna by bylo brudasa pociagnac za dupe,ale stary powiedzial zeby dac spokoj....Drugi przyklad:chlopaki wracali z baletow i banda gowniarzy zaczela im od j....ch polaczkow jechac.Chlopaki jak to chlopaki dluzni nie zostyali wiec gowniarstwo sie na nich rzucilo i dostali po kubkach.Wszystkich zawineli.Na drugi dzien chlopakow puscili.Kamera nie jest stronnicza(policja tak)ale nie bylo innego wyjscia bo kamery uratowaly chlopakom d...e........Gorzej jest tutaj z podsluchiwaniem.Trzeba wazyc slowa nawet przez komorke bo jakis kret tam siedzi i gdzies slucha tego co zarejestrowane.Mam gdzies to ze w instytucjach nagrywaja rozmowy(zeby benefitow nie wyludzac-to jest OK).Ale jak dzwoni zalozmy chlopak do dziewczyny i mowia co beda zalozmy robic to po kiego wala jakis zbokol ma to sluchac.A sledza nie tylko rozmowy,ale SMSy poczte elektroniczna.Ale mam to w sumie gdzies bo jak chce z kims o czyms pogadac to dobry tlumacz j.polskiego bedzie mial niezly orzech do zgryzienia zeby ciachnac co jest piec
![]() |
Post #4 Ocena: 0 2009-02-17 16:18:40 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2009-02-17 16:26:50 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-02-17 16:27:18 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #7 Ocena: 0 2009-02-17 16:46:22 (16 lat temu) |
OK jutro zdejme kamery z ulic i autostrad. Liczbe policjantow zmiejsze o polowe i poczekam az ktos zamiast zawodzenia na temat ''orwelowskiej wizji swiata wg Wielkiego Brata'' napisze wreszcie odpowiedz na postawione pytanie.
![]() ![]() ![]() ''zero tolerancji'' - no jesli trzeba tlumaczyc taki zwrot uzyty w takim kontekscie jak w mojej wypowiedzi to mam wrazenie, ze ta dyskusja staje sie bezprzedmiotowa. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #8 Ocena: 0 2009-02-17 16:52:40 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #9 Ocena: 0 2009-02-17 16:57:37 (16 lat temu) |
Twwoj brak odpowiedzi na moje pytanie wydaje sie byc jeszcze bardzie niejasny.
![]() Czekam na odpowiedz - jesli twoj wywod mnie przekona bede na ciebie glosowal gdziekolwiek bys nie kandydowal pod warunkiem, ze bedzie to pozycja zwiazana z utrzymywaniem bezpieczenstwa. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #10 Ocena: 0 2009-02-17 17:01:55 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|