MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wielka Brytania przeradza się w państwo policyjne

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

Str 3 z 39

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

eltax1978

Post #1 Ocena: 0

2009-02-17 16:06:19 (16 lat temu)

eltax1978

Kobieta

Z nami od: 27-03-2008

http://wydawnictwopodziemne.com/2007/09/16/inwigilacja/
:-W
Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2009-02-17 16:06:35 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Nie bierz wszystkiego tak do siebie, to jest przyklad dzialania ''pseudo pro-spolecznego'' (ty ostrzezesz mnie, ja ostrzege ciebie) a forma TY jest uzyta tak jak uzywa sie jej w rozmowie z druga osoba.

Opisany przyklad odnosi sie do tego, ze trzeba czasem zrezygnowac z ''liberum veto'' na rzecz dzialania, ktore prowadzi do poprawy bezpieczenstwa.

Szczerze powiedziawszy nie slyszalem o lepszych metodach poprawy sytuacji na ulicach niz kamery albo armia policjantow i ochraniarzy. Jesli sa to chetnie poznam.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

ciupek77

Post #3 Ocena: 0

2009-02-17 16:17:07 (16 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2008

A ja powiem szczerze ze te kamery nie sa takie zle...Czasem moga sie przydac.Pewnie juz kiedys wspominalem...Pracuje w hurtowni na przeciwko komisariatu(glownego)i kiedys jeden brudas wpadl do nas z awantura.Klienci sluchali wiec go syn wlasciciela wypchnal za drzwi.Sk...n go oplul zaczal mu lzyc(mniejsza o slowa -ale zabije cie tez padlo).Dobrze ze psiarnia sie zleciuala w mig bo juz sie ludzie szykowali zeby mu wp....l spuscic.A jeszczed jak go ten za drzwi wypchnal to szmotruch wykrzyczal ze dzwoni po policje bo go popycha...Psiarnia od razu co i jak ,a u nas CCTV w kazdym rogu i mozna by bylo brudasa pociagnac za dupe,ale stary powiedzial zeby dac spokoj....Drugi przyklad:chlopaki wracali z baletow i banda gowniarzy zaczela im od j....ch polaczkow jechac.Chlopaki jak to chlopaki dluzni nie zostyali wiec gowniarstwo sie na nich rzucilo i dostali po kubkach.Wszystkich zawineli.Na drugi dzien chlopakow puscili.Kamera nie jest stronnicza(policja tak)ale nie bylo innego wyjscia bo kamery uratowaly chlopakom d...e........Gorzej jest tutaj z podsluchiwaniem.Trzeba wazyc slowa nawet przez komorke bo jakis kret tam siedzi i gdzies slucha tego co zarejestrowane.Mam gdzies to ze w instytucjach nagrywaja rozmowy(zeby benefitow nie wyludzac-to jest OK).Ale jak dzwoni zalozmy chlopak do dziewczyny i mowia co beda zalozmy robic to po kiego wala jakis zbokol ma to sluchac.A sledza nie tylko rozmowy,ale SMSy poczte elektroniczna.Ale mam to w sumie gdzies bo jak chce z kims o czyms pogadac to dobry tlumacz j.polskiego bedzie mial niezly orzech do zgryzienia zeby ciachnac co jest piec:-).Na oslode w PL chyba tylko PLUS GSM nie sprzedaje do psiarni(przynajmniej kiedys tego nie robil).Takze wychodzi na to ze nie tylko UK jest Panstwem Policyjnym.PL tylko nie stac na taki system monitoringu,za to cala armia zyczliwych ktorzy robia za kamery(czasem za kase)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-02-17 16:18:40 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-02-17 16:26:50 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-02-17 16:27:18 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #7 Ocena: 0

2009-02-17 16:46:22 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

OK jutro zdejme kamery z ulic i autostrad. Liczbe policjantow zmiejsze o polowe i poczekam az ktos zamiast zawodzenia na temat ''orwelowskiej wizji swiata wg Wielkiego Brata'' napisze wreszcie odpowiedz na postawione pytanie.

:-D:-D:-D

''zero tolerancji'' - no jesli trzeba tlumaczyc taki zwrot uzyty w takim kontekscie jak w mojej wypowiedzi to mam wrazenie, ze ta dyskusja staje sie bezprzedmiotowa.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-02-17 16:52:40 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #9 Ocena: 0

2009-02-17 16:57:37 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Twwoj brak odpowiedzi na moje pytanie wydaje sie byc jeszcze bardzie niejasny.

:-D

Czekam na odpowiedz - jesli twoj wywod mnie przekona bede na ciebie glosowal gdziekolwiek bys nie kandydowal pod warunkiem, ze bedzie to pozycja zwiazana z utrzymywaniem bezpieczenstwa.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-02-17 17:01:55 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 39 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 37 | 38 | 39 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,