MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nadwrazliwi sasiedzi a sluchanie glosnej muzyki...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia_

Post #1 Ocena: 0

2009-01-26 20:23:49 (16 lat temu)

Kasia_

Kobieta

Z nami od: 22-06-2008

Cytat:

2009-01-26 20:16:31, aniolekcharliego napisał(a):
Wszyscy tak piszecie ze powinnam siedziec cicho we wlasnym domu a niby po co place wysoki czynsz zebym nawet muzyki posluchac nie mogla?????? pytalam o rade znajomych anglikow i powiedzieli ze to jest obrzydliwe zwracac mi uwagi w ciagu dnia zeby byc cicho!!!!powiedzieli tez ze nic mi zrobic nie moga ... kicham na nich i tak bede sluchac jak mi sie zachce....

no bardzo jest obrzydliwe zwracac uwage w ciagu dnia.... lepiej zglosic do council...

ja tez mam taka jedna co "kicha" na wszystkich... upomnienia juz dostala, nastepny list bedzie o termine wyprowadzki...

Ja tez place czynsz i sobie nie zycze halasow....

[ Ostatnio edytowany przez: Kasia_ 26-01-2009 20:36 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2009-01-26 20:31:33 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

Wszyscy tak piszecie ze powinnam siedziec cicho we wlasnym domu a niby po co place wysoki czynsz zebym nawet muzyki posluchac nie mogla?????? pytalam o rade znajomych anglikow i powiedzieli ze to jest obrzydliwe zwracac mi uwagi w ciagu dnia zeby byc cicho!!!!powiedzieli tez ze nic mi zrobic nie moga ... kicham na nich i tak bede sluchac jak mi sie zachce....

Czy w umowie o wynajem domu masz klauzule o mozliwosci zaklocania spokoju sasiadom? Jesli rowniez z tego tytulu masz podwyzszony czynsz to nie widze przeszkod, potencjometr na full i muza gra. Tez bym sie nie partolil.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2009-01-26 20:44:01 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2009-01-26 20:23:49, Kasia_ napisał(a):
Cytat:

no bardzo jest obrzydliwe zwracac uwage w ciagu dnia.... lepiej zglosic do council...

ja tez mam taka jedna co "kicha" na wszystkich... upomnienia juz dostala, nastepny list bedzie o termine wyprowadzki...

Ja tez place czynsz i sobie nie zycze halasow....

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kasia_</i> 26-01-2009 20:36 ]

A potem biedni "polaczkowie" lamentuja ze ich policja nachodzi i szukaja porady na forum jak wybrnac z klopotu. Nic dziwnego ze nas potem traktuja gorzej niz azjatow...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2009-01-26 21:00:59 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

pytalam o rade znajomych anglikow i powiedzieli ze ......nic mi zrobic nie moga ... kicham na nich i tak bede sluchac jak mi sie zachce....

Jak ci znajomi sa prawnikami, to w razie sprawy w sadzie, nie korzystaj z ich firmy.
A jak nie sa prawnikami, to ich porady sa tak wartosciowe jak nastolatka z chandra.:-P
Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-01-27 11:00:14 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-01-27 11:08:59 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Na moich teściów sąsiadka z dołu poskarżyła się kiedyś bo 'dużo chodzą po domu' a ona to słyszy przez sufit i to jej przeszkadza.
Skończyło się tak że przenieśli ją do innego mieszkania w tym samym budynku
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2009-01-27 12:29:32 (16 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Zdarzaja sie sasiedzi przewrazliwieni, to fakt faktem. Z drugiej strony sam lubie posluchac mocniejszego rocka.
Jednak osoby broniace glosnego sluchania muzyki, jakby nie rozumialy, ze nie echodzi o sluchanie muzyki w ogole, ale o takie sluchanie, ze w domu trzesa sie sciany (nie mowiac o szybach). A to sie niestety zdarza.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2009-01-27 13:20:58 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Awa

Post #9 Ocena: 0

2009-01-27 14:02:12 (16 lat temu)

Awa

Z nami od: 02-08-2006

Cytat:

2009-01-27 13:20:58, adam333555666 napisał(a):

a co do muzyki to trzeba szanowac to, ze inni nie chca sluchac waszej muzyki. i to ze jestes w swoim domu nie ma znaczenia jesli zasmiecasz swoja muzyka innych lokatorow. Moga oni pojsc do cuncilu zlozyc skarge, jesli cuncil przyjdzie i zmierzy decybele, stwierdzi ze jest za glosno to dadza upomnienie, a jak to nie zadziala to zabiora sprzet grajacy.

I o to chodzi - moi sasiedzi w kazda sobote ogluszaja nas przez 2 godziny. Ale ze graja 'niche', nam to nie przeszkadza, wrecz przeciwnie, sama sobie poskacze.
Gdyby sluchali czegos innego, to prawdopodobnie dreczylabym Environmental Health az do skutku.

W tej chwili glosna muzyka jest na celowniku i raczej nie da sie wymigac, jezeli ktos sie uparl, ze zakloca im to spokoj. Tak samo, gdybys miala psa, ktory szczeka. Natomiast jezeli masz dziecko, ktore cwiczy mlode pluca, to zadna sila Cie nie ruszy.

Awa

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2009-01-27 14:04:48 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2009-01-27 13:20:58, adam333555666 napisał(a):
Ja wlasnie robie remont i jest duzo wiercenia w scianach, kucia starego tyknu itp itd. Do sasiadow z boku poszlismy z przeprosinami i poprosilismy o wyrozumialosc, z drugiej strony pusta chata i nie ma problemu, a o tych na gorze sie nie martwimy wogole bo oni urzadzaja czasami pobudki o 2 rano awanturujac sie niewiarygodnie.

a co do muzyki to trzeba szanowac to, ze inni nie chca sluchac waszej muzyki. i to ze jestes w swoim domu nie ma znaczenia jesli zasmiecasz swoja muzyka innych lokatorow. Moga oni pojsc do cuncilu zlozyc skarge, jesli cuncil przyjdzie i zmierzy decybele, stwierdzi ze jest za glosno to dadza upomnienie, a jak to nie zadziala to zabiora sprzet grajacy.

Na poczatku mojej angielskiej bajki mieszkalem tak jak wiekszosc z nas w mieszkaniu agencyjnym. Za sciana mialem chlopaka ktory kupil sobie wieze (niewykluczone ze pierwsza w zyciu) i puszczal muzyke na full, tak ze trzesly sie szyby. Nie ma znaczenia ze ta muzyka to byl uwielbiany przeze mnie Pink Floyd. Po prostu wole sluchac tej muzyki, ktora puszczam sobie sam. Na szczescie po 3 tygodniach poszlismy na swoje.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,