Diabla oszukac nie grzech
Str 13 z 13 |
|
---|---|
jolantina | Post #1 Ocena: 0 2020-12-14 14:45:09 (4 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
ja nie namaczam na noc, na godzinę tylko, żeby pozbyć się chemii. potem gotuje koło godziny, ale to sprawdzam na przysłowiowy ząb. Substancje słodzące dodaje tez na smak. Polecam syrop klonowy.
Diabla oszukac nie grzech
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2020-12-14 14:46:06 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Nie, nie wiecej niz 20 minut i to na bardzo malym ogniu, bo się rozpadna na pamułę, jak się i nas mówiło...
![]()
Ada
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2020-12-15 14:26:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2020-12-14 12:27:04, dominikana36 napisał(a): Dziekuje bardzo wszystkim. Czyli sumujac kompot z suszu: ok pol kg suszonych owocow wg preferencji, namoczyc na noc, zalac ok 3l wody, doprawic do smaku I gotowac. Ostatnie pytanie: ile mniej wiecej gotowac? 1h-1.5? Ok. 0.5 kg owocow, zalewam wrzatkiem, a potem krotko gotuje, z 5 minut, zostawiam na goracej plycie do ostygniecia i plyty i suszu. W efekcie troche inny smak, bardziej esencjonalny i owoce sie nie rozpadaja, bo mlodziez uwielbia je wyzerac. Czasem dla przelamania smaku dodaje kawalek imbiru swiezego do zagotowania. |
dominikana36 | Post #4 Ocena: 0 2020-12-15 16:28:36 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Dzieki piekne. Czyli gotujemy krotko I ostroznie zeby nie zrobic pulpy zamiast kompotu.Wszystko jasne, bede probowac.
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2020-12-15 16:36:40 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Powodzenia
![]() |