Str 2 z 13 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-12-12 10:52:34 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Ewa19 | Post #2 Ocena: 0 2008-12-12 10:53:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Londyn |
Cytat: 2008-12-12 10:50:41, AGALON napisał(a): Cytat: 2008-12-12 10:40:20, Ewa19 napisał(a): Cytat: 2008-12-12 10:16:48, AGALON napisał(a): Jak polnocny Londyn to na Edmonton sa dwa polskie sklepy gdzie maja suszone grzybki.. Jesli jestes zainteresowana to podesle adres. dzieki wielkie ![]() podeslij prosze, uratujesz mi Wigilie ![]() pozdrawiam ![]() Podeslalam na PW ![]() ![]() Uratowana !!! Dzieki ![]() ![]() ![]() |
goskauk | Post #3 Ocena: 0 2008-12-12 10:56:39 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
Kutia palce lizac u nas babcia zawsze robila .A do MAGI11 nie wiem ile masz dzieci ale swieta mozna zrobic skromnie nie trzeba sie opychac.Najwazniejsza jest atmosfera miedzy rodzicami bez klotni,i male prezenty dla dzieci,troche dekoracji i dzieci sie juz ciesza.Zalezy jak je wychowasz i wytlumaczysz .Napewno nie bedzie tak zle.
![]() ![]() ![]() pit-y,benefity itp.
|
MAGI11 | Post #4 Ocena: 0 2008-12-12 11:02:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-10-2008 Skąd: PRESTON |
dziękuje wam za wsparcie wiem że muszę być silna za każde dobre słowo dziękuje z całego serca mam 2 dzieci córeczkę która ma 11 lat i synka 8 mieszkamy w Preston
|
anielka | Post #5 Ocena: 0 2008-12-12 11:17:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
A moze jakies sprawdzone przepisy na karpia?
Ja go zawsze tylko smaze tradycyjnie i juz mi sie znudzil. Co do potraw to jeszcze uszka z grzybami i pierogi z kapusta i grzybami.Co roku kleje ok.100szt i znikaja pierwsze. Robie tez rybe(tylko jak ja nazwac?)gotoje filety w minimalnej ilosci wody tak aby potem nie trzeba jej odlewac,miele z podsmazona cebula,sol,pieprz i dodaje rozpuszczona zeletyne tez w ninim.ilosci wody(na 2 lyzeczki nawet nie pol szklanki goracej wody).Potem wszystko do foremki od pieczenia keksow i do lodowki.Kroi sie ja jak chleb i podaje polana sosem tatarskim lub sosem przypominajacym salatke warzywna (tylko zatrzym) majonez,jajka,groszek i marchewka.Polecam.Pycha. |
|
|
eltax1978 | Post #6 Ocena: 0 2008-12-12 11:22:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: londyn |
czy dalej jest post w wigilie?
Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy
|
Post #7 Ocena: 0 2008-12-12 11:23:13 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anielka | Post #8 Ocena: 0 2008-12-12 11:28:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Cytat: 2008-12-12 11:23:13, asia12112 napisał(a): Cytat: 2008-12-12 11:17:02, anielka napisał(a): A moze jakies sprawdzone przepisy na karpia? Ja go zawsze tylko smaze tradycyjnie i juz mi sie znudzil. Ja robie sosik po zydowsku. Cebulke trzeba zeszklic na masle, wrzucic to do rondelka z woda, listkiem laurowym, ziele angielski, troszke pogotowac jakies 15 minut. Zagescic to maka z duza iloscia smietany (nie kremowki) moze byc kwasna. Mniam. [ Ostatnio edytowany przez: <i>asia12112</i> 12-12-2008 11:24 ] A do tego karp smazony osobno-tradycyjnie? I jak podawac osobno czy najpierw rybke w tym wymoczyc. |
Post #9 Ocena: 0 2008-12-12 11:32:47 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anielka | Post #10 Ocena: 0 2008-12-12 11:35:53 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Skąd: Londyn/Hanwell |
Tak wiec czekam na przepis i moze nie na PW tylko tu na forum bo pewnie bedzie wiecej chetnych na takiego karpia
![]() |