MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wigilia - suszone grzyby .. i nie tylko :-)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Ewa19

Post #1 Ocena: 0

2008-12-12 10:14:33 (16 lat temu)

Ewa19

Kobieta

Z nami od: 30-05-2007

A moze powymieniami sie przepisami, zwyczajami zwiazanymi z Wigilia ?

Ja na przyklad szukam polskich suszonych grzybow. Mieszkam na polnocy Londynu. Pomozcie :-))

Uwielbiam smazone grzyby, ktore wczesniej namaczam, pozniej z tej wody gotuje zupe grzybowa z kluseczkami wlasnej roboty /mlodszy syn nie odpuscilby tych kluseczek :-)/.
A grzybki panieruje jak schabowczaka i smaze :-)
Pychotka !!

Zapraszam do burzy mozgow :-)))

pozdrawiam :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AGALON

Post #2 Ocena: 0

2008-12-12 10:16:48 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Jak polnocny Londyn to na Edmonton sa dwa polskie sklepy gdzie maja suszone grzybki.. Jesli jestes zainteresowana to podesle adres.

Do góry stronyOffline

anna69

Post #3 Ocena: 0

2008-12-12 10:28:08 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

u mnie nie robi sie zuoy grzybowej na wigilie tylko na 1dzen swiat...w wigilie obowiazkowo barczyk z uszkami, karp,ryba po grecku, salatka wazywan, sledz pod pierzynka, losos w galarecie, smarzone pstragi w migdalach, kluski z makiem i sledzie po kaszubsku:) same pysznosci:) a po polnocy bigosik, barczyk z pasztecikami i pieczony schab:)
tylko tyc i tyc i tyc.....

Do góry stronyOffline

MAGI11

Post #4 Ocena: 0

2008-12-12 10:37:22 (16 lat temu)

MAGI11

Kobieta

Z nami od: 27-10-2008

witam serdecznie to bardzo miły temat choć mnie napawa strachem przyleciałam z rodzinką do uk w maju tego roku więc to nasze pierwsze święta tutaj na początku wiecie jak jest jakoś się układało dzieciaki się zaaklimatyzowały bez większych problemów my pracowaliśmy oboje przez agencje ale nie było żle nasze prawdziwe kłopoty zaczęły się kiedy okazało się że jestem w ciąży z czasem nie mogłam już pracować na benefity nadal czekamy jestem w 7 miesiącu choć bardzo cieszymy się z dzieciątka to utrzymanie się z jednej pensji nie jest proste nie wiem jak poradzić sobie ze stworzeniem dzieciom prawdziwej atmosfery świąt za co to zrobić i jak tak wiele dobrego obiecaliśmy im wylatując z polski a teraz... boje się myśleć to straszne zawieść własne dzieci ....mam nadzieje że dla was ten czas jest prawdziwą radością

Do góry stronyOffline

Ewa19

Post #5 Ocena: 0

2008-12-12 10:39:16 (16 lat temu)

Ewa19

Kobieta

Jakie wspanialosci :-))))

Wlasnie, przeciez my wszyscy mamy bardzo rozne potrawy swiateczne i zwyczaje.
Ja pochodze z polnocy, u mnie byl mix roznych rejonow.
Nie znam na przyklad kuti. A ponoc pychotka :-)

:-D:-D:-D

Do góry stronyOffline

Ewa19

Post #6 Ocena: 0

2008-12-12 10:40:20 (16 lat temu)

Ewa19

Kobieta

Cytat:

2008-12-12 10:16:48, AGALON napisał(a):
Jak polnocny Londyn to na Edmonton sa dwa polskie sklepy gdzie maja suszone grzybki.. Jesli jestes zainteresowana to podesle adres.

dzieki wielkie :-)))
podeslij prosze, uratujesz mi Wigilie :-)))

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2008-12-12 10:45:36 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #8 Ocena: 0

2008-12-12 10:47:37 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Cytat:

2008-12-12 10:39:16, Ewa19 napisał(a):
Jakie wspanialosci :-))))

Wlasnie, przeciez my wszyscy mamy bardzo rozne potrawy swiateczne i zwyczaje.
Ja pochodze z polnocy, u mnie byl mix roznych rejonow.
Nie znam na przyklad kuti. A ponoc pychotka :-)

:-D:-D:-D

u mnie w domu na slodko zamiast kuti je sie kluski z makiem:
makaron wlasnej roboty + przemielony i otowany z miodem mak + orzechy wloskie, laskowe i migdaly posiekane...to sie miesza...iiiii pyyyychhhhaaa:-) naprawde polecam:-)

a kuti tez nigd nie jadlam...jak sie ja robi??

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #9 Ocena: 0

2008-12-12 10:50:41 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Cytat:

2008-12-12 10:40:20, Ewa19 napisał(a):
Cytat:

2008-12-12 10:16:48, AGALON napisał(a):

dzieki wielkie :-)))
podeslij prosze, uratujesz mi Wigilie :-)))

Podeslalam na PW ;-) Mam nadzieje ze Wigilia uratowana :-]

Do góry stronyOffline

anna69

Post #10 Ocena: 0

2008-12-12 10:51:51 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Cytat:

2008-12-12 10:37:22, MAGI11 napisał(a):
witam serdecznie to bardzo miły temat choć mnie napawa strachem przyleciałam z rodzinką do uk w maju tego roku więc to nasze pierwsze święta tutaj na początku wiecie jak jest jakoś się układało dzieciaki się zaaklimatyzowały bez większych problemów my pracowaliśmy oboje przez agencje ale nie było żle nasze prawdziwe kłopoty zaczęły się kiedy okazało się że jestem w ciąży z czasem nie mogłam już pracować na benefity nadal czekamy jestem w 7 miesiącu choć bardzo cieszymy się z dzieciątka to utrzymanie się z jednej pensji nie jest proste nie wiem jak poradzić sobie ze stworzeniem dzieciom prawdziwej atmosfery świąt za co to zrobić i jak tak wiele dobrego obiecaliśmy im wylatując z polski a teraz... boje się myśleć to straszne zawieść własne dzieci ....mam nadzieje że dla was ten czas jest prawdziwą radością

uszy do gory:-) mozna stworzyc swietna atmosfere nawet bez duzej islosci pieniazkow...pmietam jak u nas kiedys bylo cinenko...to mam nam wszytkim zrobila na drutach sweterki, kamizelki, ale na wzor modnych sklepowych i zaliki i czapki...te prezenty byly super...do tej pory moja mlodsza siostra nosi po mnie ten sweterek sliczny, blekitny z wyciganym kolniezem...wszystkie kolezanki sie pytaly gdzie kupila...a poza tym wazna jest atmosfera:) zapachy choinka i to ze jestescie razem:-) uszy do gory nosisz dzidzsia pod serduszkiem starsze sa zdrowe, maz cie kocha....czego wiecej potrzebujesz do bycia szczeliwa...
wesolych swiat:)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,