MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pieczenie chleba

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 4 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2008-11-03 00:01:35 (17 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Moja siostra swietne rogaliki drozdzowe robi, musze ja zapytac o przepis, bo pamietam, ze jej to szybko wychodzilo i duzo. Dobrze ze teraz mam wiecej ogrodu (= wiecej pracy i ruchu) zeby rekompensowac moje slodkie wyroby. Ciekawe ile kalorii uzbieram grabaniem przez godzine lisci z trawnika , haha
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2008-11-03 07:58:21 (17 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

przez godzine to dopiero zaczyna sie organizm budzić, po godzinnej rozgrzewce kolejna praca, np przekopanie tego ogródka :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

achula4

Post #3 Ocena: 0

2008-11-03 16:00:52 (17 lat temu)

achula4

Posty: 5

Kobieta

Z nami od: 23-04-2008

Skąd: londyn

Czy moglabys powiedziec mi ,czy po prostu mieszasz wszystkie produkty razem z twojego przepisu ?Jak dlugo trzeba piec i w jakiej temperaturze?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KINGMASTERKA

Post #4 Ocena: 0

2008-11-03 22:04:02 (17 lat temu)

KINGMASTERKA

Posty: 561

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

Skąd: London

jesli chodzilo to o moj przepis na chlebek..to wszystkie skladniki miesza sie razem ...potem pol godzinki zostawia do wyrosniecia i ustawia piekarnik na 200 stopni i piecze godzine..;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2008-11-06 21:38:07 (17 lat temu)

andyopole

Posty: 13529

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

A ja pieke w ten sposob:
skladniki: litr mleka, wody lub ich mieszanka w dowolnym skladzie, jak kto lubi, 3 torebki suchych drozdzy po 7 gramow, ok. 1,5 kg maki, lyzka cukru, 3 lyzki soli, 1-2 lyzki oliwy. Najpierw zaczyn: troche maki, drozdze, cukier i troche mleka, robie z tego kalapucke i zostawiam az drozdze "rusza". Potem wsypuje sol i pomalu dodaje pozostale skladniki i wyrabiam, ciasto jest wyrobione gdy nie przylega do dloni lub z czola kapnie do ciasta pierwsza kropla potu. Wysypuje ciasto na foremke, mam spora, prostokatna, gdy ciasto zwiekszy swa objetosc o 1/3 wstawiam do piekarnika nagrzanego do 230 stopni, po 20-30 minutach zmniejszam temp do 180 stopni. Aaaa.... przed wjazdem do piekarnika smaruje bialkiem i posypuje gruba sola, sezamem. A maki rozne, tescowe pszenne, brazowe-smieciowe i zytnia se z Polski przywiozlem i mieszam je w roznych proporcjach, bawie sie tym. Od ponad czterech lat jem tylko wlasny chleb lub przywieziony z Polski. Z angielskiego pieczywa moj organizm toleruje tylko tescowe bagietki, innego nie biore do ust. Z dwojga zlego, gdy zabraknie mi chleba, wole hinduskiego ciapata niz ten brytyjski shit. Zycze udanych wypiekow.

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 06-11-2008 21:39 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

reivilo

Post #6 Ocena: 0

2008-11-06 22:33:08 (17 lat temu)

reivilo

Posty: 2314

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Skąd: inąd

a ja pieke dla malzonka ( bo dla siebie chlebek razowy w maszynie) takie cos jak maca podplomyki sama nie wiem jak to nazwac
skladniki
maka pp ( odpowiednik naszej razowej)
woda
oliwa lub olej
sol
proporcje na oko tak by ciasto trzymalo sie kupy ale bylo odpowiednio luzne.
Walkuje (podsupujac maka) i wykrawam miseczka kolka i pieke ...moje chlopisko jest zachwycone ...ba mlode(6,3lat) tez podchywcily
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #7 Ocena: 0

2008-12-14 23:29:32 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

reivilo

Post #8 Ocena: 0

2008-12-14 23:49:54 (16 lat temu)

reivilo

Posty: 2314

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Skąd: inąd

Maka zytnia jest trudna do pieczenia, trzeba miec naprawde sprawdzony przepis i to najlepiej na zakwasie wlasnie a to wymaga czasu - podkamianie zakwasu.
Ja pieke razowca z pszennej maki pelnej na drozdzach chlebowych Przepis bajecznie prosty , chlebek mieszam w maszynie do chleba ale pieke w piekarniku.
1,5 miary wody - cieplej do tego wrzucam 2 saszetki drozdzy chlebowych do tego trzy miarki maki z pelnego przemialu, 2-3 łyżeczki soli,ziarno slonecznika , kminek
Po wymieszniu w maszynie wkladam do foremek - dwie keksowki silikonowe - wychadza fajne male zgrabne chlebki.
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KINGMASTERKA

Post #9 Ocena: 0

2008-12-14 23:52:51 (16 lat temu)

KINGMASTERKA

Posty: 561

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

Skąd: London

..ja zamiast zakwasu uzywam suchych drozdzy..ktore mozna kupic w kazdym sklepie..natomiast w niektorych mozesz kupic juz gotowa makę z otrebami,slonecznikiem i innymi specjalami ..gdzie rowniez w skladzie sa juz drozdze..mam tu na mysli sklep tesco i lidl..

pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2008-12-15 00:26:55 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 4 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,