MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pieczenie chleba

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 3 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KINGMASTERKA

Post #1 Ocena: 0

2008-10-03 14:54:26 (17 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

SaŁatka ala Kinia :-]:-]:-]!!!

Skladniki:
sałata(mogą być rózne odmiany)
pomidorki(tez rózne rodzaje..ładnie wygladaja koktajlowe)
ogórek zielony
rzodkiewka
1 puszka kukurydzy
migdały do posypania
brzoskwienie w kawałkach z puszki
kurczak(mogą to być gotowe kawałki kurczaka w panierce,ale takze robie czasem z piersi kurczaka bez panierki )
sos słodko-ostry chili
można dodac paprykę czerwoną(ja nie dodaje ,bo nie lubię)

==============================================================
Sałatę ,pomidory,ogórek,rzodkiewkę kroimy na mniejsze kawałki..razem wszystko mieszamy wraz z kukurydzą..nakładamy na talerze ,ukladajać po bokach kawałki brzoskwini.Na wierzch dajemy w kawałkach usmazone kawałki kurczaka ,wszystko posypujemy migdałami i polewamy sosem .Smacznego!!!

..wszystko robi sie w zaledwie 20 minutek ,do sałatki mozna podac chrupiące pieczywo czosnkowe ..mniam ,mniam..

ps..hm..dzis robie nasze tradycyjne polskie flaczki..ach..ale jak pomyslę o salatce ,to slinianki leca..

..daj znac czy smakowała..

..pamietaj .ze nie dodaje sie zadnych przypraw typu sol,pieprz itd..poprostu tylko sos..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

malke

Post #2 Ocena: 0

2008-10-03 16:33:21 (17 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

dzieki za przepis.Zrobie ja napewno i dam znac jak mi smakowala.Pozdrowionka

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2008-11-01 23:43:39 (17 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Moral sobotniego eskperymentu: chleba to ja upiec nie umiem. Maz stwierdzil, ze nadaje sie na spod pizzy albo na dachowke. Da sie wykorzystac na grzanki do zupy. A taka bylam zadowolona jak ciasto wyrobilam, takie ni sie wydawalo piekne. Ah ale to dopiero druga proba pieczenia w nowym domu. Ciasto (kakaowe) wyszlo w tamtym tygodniu swietne, mialam do pracy zabrac, ale nie doczekalo poniedzialku. A co do chleba....cale szczescie, ze maz kupil wczesniej w sklepie. Az nas brzuchy bola, nie od chleba, od smiechu jaki mi wyszedl. Jedno co wyszlo, to takie zapachy w calym domu, nawe na zewnatrz ... sasiedzi i tak beda mysleli, ze ja to dopiero wypieki umiem robic .....
Ada

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-11-02 13:20:25 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #5 Ocena: 0

2008-11-02 19:29:05 (17 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

..nie wiem czemu wam pieczenie chelbka nie wychodzi ..ale ja mam przepis ,ktory chyba zawsze wyjdzie ...jesli chcecie przepis moge podac..najlepsze w tym wszystkim jest to ,ze wyrabia sie go doslownie 5 minutek ...wiec naprawde malo pracy przy nim..

pozdrawiam.;-)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2008-11-02 21:38:51 (17 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Podaj Kinga, probowac nie zaszkodzi, dobrze ze to znowu zaden wielki wydatek. Najwyzej ptaki beda wdzieczne. Jak sie zawezme to bede probowac az wyjdzie....
Ada

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #7 Ocena: 0

2008-11-02 21:58:46 (17 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

moj przepis jest taki na chlebek:

składniki:
poł kg maki(ja kupuje rozne rodzaje w tesco,ciemne mieszanki,badz tez białą makę równiez)
pól litra ciepłej wody(pamietaj zeby nie była za gorąca tylko ciepła)
7 g suchych drozdzy (dwie płaskie łyżeczki )
dodatki według upodobań:slonecznik,płatki owsiane,siemię lniane,migdały,sezam...)
1 lyzeczka soli i cukru

Do miski wlewasz cieplą wodę,dodajesz sol i cukier,dodatki jakie masz jak slonecnzik czy płatki owsiane i wsypujesz drozdze..mieszasz reką aby drozdze sie rozpuscily ..dodajesz makę i rowniez mieszasz chwilke az wszystko dobrze sie rozrobi ..

potem odstawiasz w cieple miejsce miseczke przykrytą scierką do wyrosniecia na jakies 20-30 minut...

..ustawiasz piekarnik na 200 stopni na jedna godzine..ładujesz wyrobiona masę do foremki wysmarowanej wczesniej tłuszczem(ja kupilam sobie do tego celu maslo w sprayu bo nie lubie sie tytłać w tłuszczu)i po godzinie masz poprostu pyszny chlebek..

..naprawde robi sie go w 5 minut..potem jedynie dluzej sie czeka az sie upiecze..foremki sa podluzne wielkosci razowego chlebka..mozna je kupic w kazdym sklepie a najtaniej w funciaku ..zyczę udanych wypiekow..

..ja zazwyczaj wrzucam dwie foremki do piekarnika i robie jeden chlebek z ciemnej maki a drugi z jasnej ..wiec kazdy w domku ma to co lubi..
..mam nadzieje ,ze uda sie wypiek ..pozdrawiam i czekam na efekty..;-);-);-)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2008-11-02 22:09:07 (17 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Dzieki Kingam jutro do drodze z pracy wybiore sie na zakupy i bede probowac. Cos mi sie wydaje ze ja goracy piekarnik mialam i za duzo maki dalam, chociaz jak ciasto wyrobilam to taka bylam pewna ze dobre wygladalo. Sama nie wiem skad tak moja pewnosc sie pojawila, jak nidgy chleba wczesniej nie pieklam, haha. Da, znac jak drugie podejscie wyjdzie. Trzymac kciuki.
Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2008-11-02 23:04:41 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

heh ostatnio to ja takie cuda robiłem w stanie wojennym chyba :))
kurcze ale zrobiłem sobie smaka na coś drożdżowego, ale nie takie sklepowe
heh, Kinia ty to skarb w kuchni :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

KINGMASTERKA

Post #10 Ocena: 0

2008-11-02 23:26:11 (17 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

koleżanka mi przypomniała..więc własnie zrobiłam dwa chlebki..coż..lubię takie przedwojenne nowości..szkoda tylko ,ze w tej kuchni trzeba sie pilnowac ,bo jakbym tak chciała wszystko robic na co mam smaka ,to pewnie bym do niej wchodzila bokiem..

..u mnie jak na razie niezbyt cenią tą umiejetnośc..bo jak coś ugotuje jest tylko lament..ze przeze mnie nie beda mogli sie postrzymac ..tak źle i tak niedobrze..:-[:-[:-[

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,