
[ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 10-08-2013 17:15 ]
Str 13 z 15 |
|
---|---|
slicznakobietka | Post #1 Ocena: 0 2013-08-10 17:14:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
![]() [ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 10-08-2013 17:15 ] |
slicznakobietka | Post #2 Ocena: 0 2013-08-10 17:17:17 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
Samurajka oczywiscie ze podrzuce ale na ktore poniewaz te puchate sa maslane a te na zdjeciu wyzej zwykle
![]() |
Samurajka | Post #3 Ocena: 0 2013-08-10 17:18:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Maślane proszę
![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
Post #4 Ocena: 0 2013-08-10 17:18:59 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Samurajka | Post #5 Ocena: 0 2013-08-10 17:22:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
O własnie Piguleczka-Ty zrobisz zwykłe,ja maślane i sie wymienimy
![]() ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-08-10 17:25:59 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Cookies | Post #7 Ocena: 0 2013-08-10 18:17:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-06-2013 Skąd: Loughborough |
Ja tez poprosze przepis na bulki
|
mohini | Post #8 Ocena: 0 2013-08-10 19:09:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2012 Skąd: blisko lasu :) |
Jakie pyszności dodaję kilka przepisów to mojej kolekcji bo wyglądają na całkiem ciekawe
|
slicznakobietka | Post #9 Ocena: 0 2013-08-10 19:15:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
Zatem 1 przepis na buleczki maslane:
1 szkl cieplego mleka,12 g suchych drozdzy,1 lyzka cukru,85g roztopionego masla,1 lyzeczka soli , 570g maki pszennej,1 jajko. Mieszamy wszystkie skladniki suche nastepnie wbijamy jajko,dolewamy mleka stopniowo wyrabiajac ciasto,na samym koncu wlewamy roztopione przestudzone maselko,wyrabiamy i pozostawiamy do wyrosniecia,po podwojeniu objetosci ponownie krociutko wyrabiamy,formujemy walek w zaleznosci jakiej wielkosci chcemy buleczki na takie porcje kroimy,nastepnie robimy buleczki i pozostawiamy do wyrosniecie, smarujemy tuz przed wlozeniem rozbeltanym zoltkiem z mlekiemi odrobina cukru,posypujemy makiem,sezamem jak kto woli,pieczemy okolo 20 minut w 190 Teraz przepis na buleczki zwykle: 570 g maki pszennej ,1 lyzeczka soli, szkl wody letniej 2 lyzeczki suszonych drozdzy allinson ,mozna dodac lyzke oleju , laczymy suche skladniki,nastepnie wlewamy wode i wyrabiamy ,ciasto nie moze byc zbyt lejace ani zbyt twarde,na koniec wyrabiania mozna dodac oliwe,pozostawic do wyrosniecia,nstepnie postepowac tak jak przy buleczkach maslanych. Zycze udanych wypiekow i smacznego Dodam, tylko iz do wypiekow uzywam jednak tylko maki polskiej, z maki angielskiej zaden wypiek mi nie wychodzi,jest za ciezka i zbyt duzo ma dodatkow ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 10-08-2013 19:32 ] |
Embit83 | Post #10 Ocena: 0 2013-08-11 13:39:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2012 Skąd: Londyn |
Podłączę się do tematu choć nie mam żadnego doświadczenia w domowym wypieku chleba.
Mam jednak pytanie do osób które się trochę na tym znają. Czy pieczenie chleba w piekarniku gazowym ma w ogóle szanse powodzenia? Ktoś może próbował? Bo ja niestety tylko taki mam na wyposażeniu. Będę wdzięczny za każdą wypowiedź. Pozdrawiam |