
Musze zainwestowac w krajalnice do chleba wtedy i ten chleb bede im mogla rowno na te tosty pokroic

PS trzeba uwazac zeby za duzo zakwasu nie dodac do zaczynu- chleb wtedy niezbyt smaczny jest ( z doswiadczenia

Str 12 z 15 |
|
---|---|
littleflower | Post #1 Ocena: 0 2012-11-12 23:14:29 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Ja juz od kilku tyg pieke chlebki na zakwasie - pychota - tylko te moje najmlodsze i tak wola tostowy chleb ze sklepu bo tylko tosty by jadly
![]() Musze zainwestowac w krajalnice do chleba wtedy i ten chleb bede im mogla rowno na te tosty pokroic ![]() PS trzeba uwazac zeby za duzo zakwasu nie dodac do zaczynu- chleb wtedy niezbyt smaczny jest ( z doswiadczenia ![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
zuza11 | Post #2 Ocena: 0 2012-11-13 07:11:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Kwiatuszku,to nie ilość zakwasu wpływa na jego kwasowość,tylko czas.W przepisie mam,żeby zakwas wymieszany z wodą stał 12 godz.Nastawiam na 5 albo 6,a także dodaję mąkę gryczaną,owsianą i ostatnio z prosa obłuszczonego!!!Dzięi temu moje chleby nie są kwaśne.Od razu dodam iż mąki mam polskie!!!/zamiast fajek jeżdżą z nami "spożywczaki"/
|
littleflower | Post #3 Ocena: 0 2012-11-13 07:50:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Zuza ja robilam z tego tych samych skladnikow kilkakrotne przed i po i zawsze smaczny wychodzil - raz tylko dalam duzo zakwasu i smak nie byl najlepszy.
Pieke z angielskich skladnikow i nie mam z tym problemow- do Polski nie jezdze a przeplacac w polskim sklepie za cos co moge kupic duzo taniej i wcale nie gorsze tez nie bede. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
zuza11 | Post #4 Ocena: 0 2012-11-13 08:09:17 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2012 Skąd: South Yorkshire |
Myk z mąkami podała mi kobita,która ma bloga o chlebie.U mnie sprawdził się.Najważniejsze,że chleb jest bardzo dobry i zdrowy,nie kruszy się,nie ma chemii!A jak smakuje!/właśnie wczoraj upiekłam/.
![]() |
Kati1977 | Post #5 Ocena: 0 2012-11-13 08:29:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-09-2012 Skąd: Donny |
Hm ja pieklam chleb co tydzien ale na zakwasie naturalnym,ani grama drozdzy bo i po co
![]() |
|
|
Kati1977 | Post #6 Ocena: 0 2012-11-13 08:31:07 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-09-2012 Skąd: Donny |
Hm ja pieklam chleb co tydzien ale na zakwasie naturalnym,ani grama drozdzy bo i po co
![]() |
aszuelka | Post #7 Ocena: 0 2012-11-13 10:46:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2011 Skąd: londyn |
Na zakwasie chlebka nie zrobilam, bo uwazam, ze potrzebuje kilku dni, ale za to upieklam chlebek z maki pszennej razowej
![]() ![]() A+M+K+L
|
Samurajka | Post #8 Ocena: 0 2012-11-13 10:53:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Wiem,ze to nie to samo i zaraz mi tu wlepicie kulinarnego bana,ale ja czesto uzywam gotowych mieszanek do wypieku chleba,dorzucam potem tylko co dusza zapragnie-pestki dyni,slonecznika,sezamu,maku,suszone pomidory itd.
A jak mam totalnego lenia to biegne przez droge do farm shopu i kupuje jeszcze goracy pieczony na miejscu ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
slicznakobietka | Post #9 Ocena: 0 2013-08-10 17:09:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2012 Skąd: london |
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 10-08-2013 17:12 ] |
Samurajka | Post #10 Ocena: 0 2013-08-10 17:11:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Cytat: 2013-08-10 17:09:09, slicznakobietka napisał(a): poniewaz nie bardzo wiem jak wkleic tu zdjecia z moich domowych wypiekow na zakwasie ,umiescilam je w galerii ![]() Kurczę,ale fajne buły ![]() Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |