MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pieczenie chleba

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 12 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2012-11-12 23:14:29 (12 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

Ja juz od kilku tyg pieke chlebki na zakwasie - pychota - tylko te moje najmlodsze i tak wola tostowy chleb ze sklepu bo tylko tosty by jadly :-(
Musze zainwestowac w krajalnice do chleba wtedy i ten chleb bede im mogla rowno na te tosty pokroic ;-)

PS trzeba uwazac zeby za duzo zakwasu nie dodac do zaczynu- chleb wtedy niezbyt smaczny jest ( z doswiadczenia :-))
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

zuza11

Post #2 Ocena: 0

2012-11-13 07:11:42 (12 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Kwiatuszku,to nie ilość zakwasu wpływa na jego kwasowość,tylko czas.W przepisie mam,żeby zakwas wymieszany z wodą stał 12 godz.Nastawiam na 5 albo 6,a także dodaję mąkę gryczaną,owsianą i ostatnio z prosa obłuszczonego!!!Dzięi temu moje chleby nie są kwaśne.Od razu dodam iż mąki mam polskie!!!/zamiast fajek jeżdżą z nami "spożywczaki"/

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2012-11-13 07:50:56 (12 lat temu)

littleflower

Posty: 7681

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Skąd: birmingham

Zuza ja robilam z tego tych samych skladnikow kilkakrotne przed i po i zawsze smaczny wychodzil - raz tylko dalam duzo zakwasu i smak nie byl najlepszy.

Pieke z angielskich skladnikow i nie mam z tym problemow- do Polski nie jezdze a przeplacac w polskim sklepie za cos co moge kupic duzo taniej i wcale nie gorsze tez nie bede.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

zuza11

Post #4 Ocena: 0

2012-11-13 08:09:17 (12 lat temu)

zuza11

Posty: 2467

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Skąd: South Yorkshire

Myk z mąkami podała mi kobita,która ma bloga o chlebie.U mnie sprawdził się.Najważniejsze,że chleb jest bardzo dobry i zdrowy,nie kruszy się,nie ma chemii!A jak smakuje!/właśnie wczoraj upiekłam/.:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kati1977

Post #5 Ocena: 0

2012-11-13 08:29:21 (12 lat temu)

Kati1977

Posty: 12

Kobieta

Z nami od: 25-09-2012

Skąd: Donny

Hm ja pieklam chleb co tydzien ale na zakwasie naturalnym,ani grama drozdzy bo i po co ;-) Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kati1977

Post #6 Ocena: 0

2012-11-13 08:31:07 (12 lat temu)

Kati1977

Posty: 12

Kobieta

Z nami od: 25-09-2012

Skąd: Donny

Hm ja pieklam chleb co tydzien ale na zakwasie naturalnym,ani grama drozdzy bo i po co ;-) Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aszuelka

Post #7 Ocena: 0

2012-11-13 10:46:36 (12 lat temu)

aszuelka

Posty: 438

Kobieta

Z nami od: 08-07-2011

Skąd: londyn

Na zakwasie chlebka nie zrobilam, bo uwazam, ze potrzebuje kilku dni, ale za to upieklam chlebek z maki pszennej razowej :-T[

Obrazek
A+M+K+L 

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Samurajka

Post #8 Ocena: 0

2012-11-13 10:53:46 (12 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Wiem,ze to nie to samo i zaraz mi tu wlepicie kulinarnego bana,ale ja czesto uzywam gotowych mieszanek do wypieku chleba,dorzucam potem tylko co dusza zapragnie-pestki dyni,slonecznika,sezamu,maku,suszone pomidory itd.

A jak mam totalnego lenia to biegne przez droge do farm shopu i kupuje jeszcze goracy pieczony na miejscu :)
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slicznakobietka

Post #9 Ocena: 0

2013-08-10 17:09:09 (12 lat temu)

slicznakobietka

Posty: 100

Kobieta

Z nami od: 02-09-2012

Skąd: london

Obrazekponiewaz nie bardzo wiem jak wkleic tu zdjecia z moich domowych wypiekow na zakwasie ,umiescilam je w galerii:)

[ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 10-08-2013 17:12 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #10 Ocena: 0

2013-08-10 17:11:18 (12 lat temu)

Samurajka

Posty: 3554

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Skąd: Marden

Cytat:

2013-08-10 17:09:09, slicznakobietka napisał(a):
poniewaz nie bardzo wiem jak wkleic tu zdjecia z moich domowych wypiekow na zakwasie ,umiescilam je w galerii:)


Kurczę,ale fajne buły ;) Podrzucisz przepis proszę?
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 12 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,