MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Doradzcie prosze.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

akita1

Post #1 Ocena: 0

2008-08-02 07:25:34 (17 lat temu)

akita1

Kobieta

Z nami od: 11-02-2008

Nie wiem co robic,mam problemy zdrowotne od dluzszego czasu doskwiera mi bol kregoslupa.Bylam na zwolnieniu lekarskim 5 tygodni,i po tym okresie podjelam prace.Pracuje w Uk,nie powinnam isc jeszcze do pracy zdaniem lekarza,ale niestety poinformowano mnie ze nie bede miala zaplacone jesli bede dalej na zwolnieniu lekarskim ,a to dlatego ze zaklad pracy wyplaca tylko wlasnie za taki okres,a nastepnie instytucja SSP,ale niestety tylko w kwocie L70 tak wiec nie starczylo by na oplacenie mieszkania.Podjelam prace,lekarz wystawil mi zaswiadczenie z zaleceniem lzejszej pracy.Nie musze pisac ze niestety nie dostosowano sie do zalecen,a wrecz przeciwnie pracowalam jeszcze ciezej.Plakalam i pracowalam,ale co mam robic nie mam nikogo to moglby mi pomoc niestety jestem sama.Teraz jestem na urlopie i jestem w Polsce,przed wyjazdem w ostatni dzien pracy zwolniono mnie do domu ze wzgledu na silny bol,po czym poszlam do lekarza,dostalam leki i przylecialam do Polski.Niestety urlop sie konczy,a bol nie mija lekarz zabronil pwrotu,chodze na rechabilitacje.Nie wiem co robi boje sie nie podiac pracy po skonczonym urlopie wiem ze sa wrogo nastawieni na mnie.Jutro powinnam juz jechac do pracy ide w poniedzialek co robic prosze poradzcie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daggerss

Post #2 Ocena: 0

2008-08-02 07:27:12 (17 lat temu)

daggerss

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

A pracy nie mozesz zmienic na lzejsza? Albo na pol etatu jakas prace znalezc??
*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Angelus_13

Post #3 Ocena: 0

2008-08-02 08:19:06 (17 lat temu)

Angelus_13

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2008

sytuacja patowa najlepiej zmienic prace, albo zalatwic sobie zailek chorobowy z JobCPlus i ubiegac sie o gr. inwalidzka
Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...

Do góry stronyOffline

ciupek77

Post #4 Ocena: 0

2008-08-02 09:13:15 (17 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2008

Jeżeli dobrze zrozumiałem i pracujesz dla SSP czyli właściciela Upper Crust,M&S,Millie's Coockies itp... to może poszukaj pracy w obrębie tej samej kompanii ale lżejszej,albo tam gdzie menadżer jest człowiekiem.Albo szukając innej pracy zaznaczyć w tabelce o niepełnosprawności na jakiego rodzaju schorzenia chorujesz.Tu w przeciwieństwie do Pl nie mogą Cię nie przyjąć do pracy tylko z tego powodu

Do góry stronyOffline

akita1

Post #5 Ocena: 0

2008-08-02 09:39:42 (17 lat temu)

akita1

Kobieta

Z nami od: 11-02-2008

Niestety moj szef jest chyba bez serca i robi mi wielkie problemy.Nie mam pojecia dlaczego i to nie daje mi spokoju,zaznaczam ze to kobieta.Nie,nie pracuje dla SSP to instytucja krora wyplaca swiadczenie jesli jestes na zwolnieniu chorobowym.Ale dziekuje za rady.A co do zmiany pracy tak,ale co z tym fantem w chwili obecnej.Mam zwiazane rece jestem w Polsce i nie wiem gdzie zasiegnac informacji co robic.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-08-02 10:22:52 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Zawsze możesz pobierać ssp i wystąpić o housing i council tax benefit dzęki czemu nie będziesz ponosić wydatków na dom. I czekać aż ci się poprawi a w międzyczasie szukać innej lżejszej pracy
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ciupek77

Post #7 Ocena: 0

2008-08-02 11:33:09 (17 lat temu)

ciupek77

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2008

Z tym SSP to nie wiedziałem,bo nie było jakoś okazji pobierać:-).Ale tak na prawdę to szkoda zdrowia i lepiej zawczasu popatrzeć za inną lżejszą pracą.Chyba aż tak źle u was na rynku pracy nie jest żeby coś na szybko znaleźć?...Wiem,wiem facetowi zawsze łatwiej,ale najważniejsze to uwierzyć że się uda:-)

Do góry stronyOffline

monikagm

Post #8 Ocena: 0

2008-08-02 12:17:12 (17 lat temu)

monikagm

Kobieta

Z nami od: 22-07-2008

Witam, moj maz mial podobnie , tak go bolal kregoslup ze w nocy nie spal a rano niemogl wstac z lozka tak go bolalo , znajomi polecili mu masaze podali nam telefon gdzie mamy zadzwonic, ja zadzwonilam umowilam meza na wizyte jezdzil tam tydzien ( bylo to okolo dwuch tygodni temtu ) w tej chwili kregoslup wogle go nie boli nawet po calym dniu ciezkiej pracy , jesli chcesz cos wiecej wiedziec na ten temta odezwij sie do mnie na emailia inula@interia.pl">minula@interia.pl

Do góry stronyOffline

Stefcio

Post #9 Ocena: 0

2008-08-02 12:38:37 (17 lat temu)

Stefcio

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2008

monikagm--ja bym się chętnie też dowiedział czegoś o tym cudotwórcy,może napisz o co chodzi bo pewnie dużo jest tutaj ludzi z bolącymi plecami

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

monikagm

Post #10 Ocena: 0

2008-08-02 12:56:08 (17 lat temu)

monikagm

Kobieta

Z nami od: 22-07-2008

tak ja juz pisalam moj maz mial bardzo powazny problem z kregoslupem , po nocach nie spal tak go bolalo , i on to troche zaniedbal smarowal sie masciami i bylo na jakis okres ok , doszlo do tego ze wyskoczyl mu kreg ale nie na zewnatrz tylko do srodka i pomalu mu sie przesuwal do rdzenia kregowego , pojechal do szpitala a oni stwierdzili ze to tylko operacyjnie mozna naprawic , wiecie operacja na kregoslup , robilismy wszystko aby uniknac tej operacji i tak jak pisalam dostalismy numer telefonu na masazystki , zadzwonilam tam , maz jezdzil tydzien na masaze , fakt ze po tych masazach nie byl sam w stanie wysiasc z samochodu ale po tygodniu bylo ok , teraz po caly dniu pracy na budowie moj maz nie odczywa zadnego bolu , naprawde mu to pomoglo .

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,