MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady z mandatami za parkowanie.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 10 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Chaos36

Post #1 Ocena: 0

2013-07-14 03:35:23 (12 lat temu)

Chaos36

Mężczyzna

Z nami od: 14-07-2013

Witam
Dostalem mandat za parkowanie na glownej ulicy w moim miescie w UK. Na tej ulicy parkowanie jest dozwolone przez godzine do godz 18. Po 18 jest juz darmowe. Zawsze parkuje okolo godziny 17 i ide do pracy. Mam w ten sposob godzine normalnie plus od 18 darmowy parking. Jednak dzisiaj bedac w pracy dowiedzialem sie ze jest jakas parada i zebym lepiej przeparkowal auto. Niestety na szybie juz znajdowal sie mandat. Nie widzialem zadnego znaku ze akurat w tym dniu jest zakaz itp. Co ciekawe na mandacie jako powod jest napisane Parked in restricted during prescribed hours. i czas obserwacji uwaga od 16:59 do 17:05!. Dodam ze mam auto na polskich blachach. I teraz pytanie czy placic ten mandat czy nie. Wg znakow moglem tam parkowac godzine jednak mandat dostalem po 6 min! Nie wiedzialem ze ma byc jakakolwiek parada i czy w zwiazku z tym jest zakaz parkowania.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-07-14 06:00:01 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

na pewno były znaki, tablice na początku strefy itd. co jak co ale tutaj to dbają o takie detale.

możesz nie zapłacić, ale za kilka miesięcy możesz spodziewać się klampy na kołach i do zapłaty okolo 450 funtów za jej zdjęcie.

być może widziałeś bo to dość często teraz się widzi, zaklampowane pojazdy, bez napisu DVLA albo Police.

to są właśnie za mandaty, gdy jest napis DVLA to pojazd zablokowany za brak R. TAX
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Chaos36

Post #3 Ocena: 0

2013-07-14 09:59:27 (12 lat temu)

Chaos36

Mężczyzna

Z nami od: 14-07-2013

W sumie racja zapłacę i będę miał święty spokój. Nie są to wielkie pieniądze w końcu. Ewentualnie spróbuję napisać maila, może akurat anulują. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

josziii

Post #4 Ocena: 0

2013-09-03 13:39:47 (12 lat temu)

josziii

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Doradzcie co mam zrobic z mandatem za postoj przez ok 10 min na drodze z permitem wiadomo nie mialem permitu i nadal go nie mam bo go nie potrzebuje przed domem mam dwa miejsca parkingowe- podjazd.
Sytuacja byla nastepujaca wrocilem z pracy o godz 11:25 moze i pare min pozniej z uwagi na to ze moj podjazd byl zajety przez mojego ogrodnika (siedemdziesiecioparoletniego gdzie jego rece i nogi drza ze az nie milo sie patrzy - moim zdaniem juz nie powinien pracowac ale moze musi)to w ramach wyjatku postawilem samochod na drodze (jest to droga zamknieta prawde mowiac bez jakiegokolwiek ruchu).Ogrodnik swoj samochod postawil na podjezdzie dlatego iz uzywa duzej ciezkiej kosiarki do trawy.Pytal czy moze sie na podjezdzie jeszcze zaladowac a poniewaz zostalo mu zaledwie pare min pracy wiec sie zgodzilem - (zwazajac na jego stan zdrowia oraz wiek) . Idac do domu ustalilismy ze jesli pojawia sie urzednicy z cansilu to mnie poprostu zawola. To bylo ok 11:28 o godz 11:36 ogrodnik informuje mnie ze skonczyl i ze moge sobie przestawic samochod. Ide i patrze jak urzednik wklada mi za szybe mandat :(

co byscie poradzili jak odwolanie uzasadniac itp jakie sa szanse aby nie placic mandatu

dodam ze rozmawialem z urzednikiem i opowiadam mu cale zajscie a dziadek stoi przy nas i jeszcze mocniej drzy ,tlumacze ze chcialem pomuc dziadkowi porzez to itp a urzednik odpowiedzial ze musze sie odwolywac i ze on juz nic nie moze w tej chwili zrobic poniewaz juz jest wypisane

jestem ciekaw czy dziadek ktory przyjechalby skosic trawe to tak samo by dostal taki mandat jakby stal zamiast mnie ta tej drodze i czy jak mam wjazd na podjazd to czy moge stac na drodze przed moim podjazdem??

a i czy urzednik widzac pracujacego dziadka nie powinien go pierw zapytac o to auto??
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2013-09-03 18:00:20 (12 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

A dziadek nie jest inwalidą? Jesli tak, to może parkować wszędzie.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-09-03 18:07:37 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2013-09-03 18:17:47 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Odwolac sie mozesz, kazdy moze...tak nawiasem mowiac to ten bardzo drzacy ze starosci ogrodnik potrafi obslugiwac sam ciezka kosiarke, i jeszcze ja sam zaladowac, to nie jest z nim tak zle...
Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-09-03 18:19:13 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2013-09-03 19:29:25 (12 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2013-09-03 18:19:13, Piotr_Feric_303 napisał(a):
Cytat:

2013-09-03 18:07:37, konduktor68 napisał(a):

Dla kogoś kto ma własnego ogrodnika,taki mandat to pikuś(pan pikuś:-]).

Czyli wg Ciebie, ktoś kogo stać na prywatnego ogrodnika, powinien płacić mandaty bez mrugnięcia okiem, nawet kiedy ma wątpliwości czy są słusznie nałożone??

Ciekawe podejście do życia szczególnie jeżeli chodzi o konduktora.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Piotr_Feric_303</i> 03-09-2013 18:20 ]

Zakaz, to zakaz. Chyba, ze wątpliwie oznakowany, wtedy jsst szansa.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-09-03 19:35:18 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,