Str 8 z 21 |
|
---|---|
andyopole | Post #1 Ocena: 0 2012-10-27 03:13:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Kiedys, bodaj w Maidstone, tam wokol centrum miasta jest jednokierunkowa, podjechalem zeby sie zaladowac. Oczywiscie na zakazie bo innej opcji nie ma. Ja operuje z tylu ciezarowki a z przodu parkingowy juz ticket pisze. Lece do niego i mowie zeby dal spokoj bo za minute koncze i odjezdzam. On na to ze super ze tak szybko ale kwit za szybe wsadzil. Na szczescie firma placila te mandaty.
|
moni55 | Post #2 Ocena: 0 2012-11-06 18:13:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2012 Skąd: UK |
Cytat: 2012-10-26 17:56:52, moni55 napisał(a): Mam pytanie, dzisiaj dostałam mandat za parkowanie i czy mam szanse na odwołanie się?Mam bilecik że za parking zapłaciłam tylko trochę dzisiaj wiało a ja z dwójką dzieci w tym niemowlę i spadł mi tzn nie był za szybą ![]() Odpowiadam a mianowicie dostałam dzisiaj list że mi anulowali mandat ![]() ![]() |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-11-06 19:07:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-11-06 18:13:24, moni55 napisał(a): Cytat: 2012-10-26 17:56:52, moni55 napisał(a): Mam pytanie, dzisiaj dostałam mandat za parkowanie i czy mam szanse na odwołanie się?Mam bilecik że za parking zapłaciłam tylko trochę dzisiaj wiało a ja z dwójką dzieci w tym niemowlę i spadł mi tzn nie był za szybą ![]() Odpowiadam a mianowicie dostałam dzisiaj list że mi anulowali mandat ![]() ![]() Się zdarza, ale bardzo rzadko. Urzędniczka miała szczęśliwy numerek, albo urzędnik uległ twoim wdziękom ![]() Tak czy siak, super. W Londynie nikłe szanse ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
moni55 | Post #4 Ocena: 0 2012-11-06 19:21:45 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2012 Skąd: UK |
![]() ![]() ![]() |
Dangerous__girl | Post #5 Ocena: 0 2012-11-07 14:35:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
No to i padlo na mnie. Ponad dwa tygodnie temu maz zaparkowal bez biletu doslownie na minute i wyszedl z samochodu, i jak wrocil to juz menda stala i wypisywala sobie mandat. On odjechal nie czekajac na penalty, nie wiemy czy zrobil zdjecie? dzis przyszlo 110 do zaplaty. Oczywiscie bede sie odwolywac. zeby zaplacic polowe, ta do ktorej nawet nie mialam dostepu zeby zaplacic. bo zadnego mandatu nie dostalam. Czy moga mi wlepic mandat bez wlozenia go za szybe? Bo moze uda sie wogole umorzyc ta kwote do zaplaty.
jeszcze przy odwolaniu mam takie cos, nie bardzo rozumiem. Jest to jedna z opcji do zaznaczenia przy odwolaniu. The civil enforcement officer was not prevented by some person from serving the penalty charge notice by fixing it to the vehicle or giving it to the owner or the person who appeared to be in charge of the vehicle. Tick box 'H' if you belive that the civil enforcement officer was not prevented from serving the penalty charge notice. Please help ![]() |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2012-11-07 16:43:35 (13 lat temu) |
dawniej musieli mieć zdjęcie biletu za szybą, ale chyba się to już zmieniło.
są rejony gdzie wogóle już nikt nie pilnuje czerwonej lini, wszytko jest monitorowane z kamer. Jest dłuuuga ulica od Vouxhall do clapham jtc. Mandat za żółtą linie dostałem na uxbrigde rd, Wszedłem do sklepu dostałem tort do ręki i wyszedłem. Kilka dni później liścik z mandatem. kamera na słupie, na skrzyżowaniu. Twój mąż ostatnio twierdził że połowa samochodu moze być na lini, niestety po raz któryś widziałem pojazd z mandatem gdy tylko najechał kawałeczek na linie. Napisz do nich. Moze się uda. mnie się ostatnio nie udaje. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dangerous__girl | Post #7 Ocena: 0 2012-11-07 17:22:40 (13 lat temu) |
Polowa samochodu na lini, zeby ci nie zabrali samochodu. chyba o to chodzilo. zreszta nie wiem. chodzi o to ze nie wiem czy ten parkingowy zrobil wogole jakies zdjecie czy tylko zdazyl spisac rejestracje. no nic napisze do nich i powiem ze zadnego mandatu nie dostalam wczesniej i nie pamietam tej sytuacji i prosze o jakis proof, czyli zdjecie. i zobaczymy co dalej. ostatnio odwolywalam sie o loading, ale wyslalam potwierdzenie dostarczenia w danym miejscu deliverki i mi umorzyli mandat. moze teraz sie tez uda. najgorsze jest to, ze oni nie moga sie zajac tym czym powinni. ludzie staja na loadingach albo vehicle goods only i potem czlowiek musi cos dostarczyc do sklepu a nie moze bo nie ma miejsca, zeby zaparkowac na te doslownie 2min.
ale moze jeszcze ktos mi powie odnosnie tego punktu 'h' co wyzej napisalam o co w tym chodzi, bo nie bardzo rozumiem ta cala notke. a translate tez nie bardzo pomaga. |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-11-07 17:44:22 (13 lat temu) |
pewnie zrobił, oni najpierw robią zdjecia a potem wypisują, a na koncu jeszcze robią zdjecie mandatu z kolkiem taxu
Wypisywanie to mają błyskawiczne. Jak czekałem na Beate pod szkołą, to dosłownie nie dłużej niż 4 minuty 6 mandatów. facet jak paparzzi wychodząc z samochodu już trzaskał zdjecia. Przeszli we dwoje ulicę jeden z jednej strony drugi z drugiej, nawlepiali mandatów bo to juz po 20tej było, a tam płatny parking do północy jest, i pojechali Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dangerous__girl | Post #9 Ocena: 0 2012-11-26 18:01:02 (12 lat temu) |
No to chcialam sie pochwalic, ze mi anulowali mandat. Napisalam im grzecznie, ze nigdy zadnego mandatu nie dostalam do reki, i nie bardzo przypominam sobie ta sytuacje, dlatego prosze o anulowanie mi mandatu, badz zredukowanie go o 50% i przyslanie nowego mandatu wraz z dowodami( zdjeciami) ze tam bylam)
![]() To juz drugi raz jak mi sie udalo anulowac mandat z councilu w tym roku. Zawsze warto probowac, moze akurat sie uda, a jak nie to zawsze mamy te 28 dni wiecej na zaplate ![]() |
tojaZiutka | Post #10 Ocena: 0 2012-11-26 18:26:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 27-08-2012 Skąd: JU KEJ ;D |
My po miłym spędzeniu czasu w Llandudno po ok.tygodniu otrzymaliśmy mandat na kwotę 80f za to,że parkowaliśmy bez ważnego bileciku 5h.
Tak się wkurzyłam,ze hej. Osobiście płaciłam,,nic innego więc napisałam odwołanie -między innymi o tym,że od 7 lat to nasz pierwszy mandat w związku z tym proszę o przesłanie mi zdjeć wszelakich ..ponieważ jeżeli mają nam wkoło kamery to i MUSZĄ mieć nas płacących w parkometrze.Poza tym nie zajmuję się kolekcjonowaniem bilecików za parking( TERAZ JUŻ TAK ) więc uważam ,ze to jest nieporozumienie! Nie minął tydzień i dostaliśmy wiadomość ,że ANULUJĄ. zawsze próbujcie jak jesteście pewni swego! ![]() Używaj daru życia. Uśmiechów dzieci, kolorów nieba, zapachu kawy, ciepłego wiatru i dzwonienia tramwajów. Ciesz się mroźną zimą i upalnym latem. Szczęście to czas. Nie zapomnij o tym
|