Str 7 z 21 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-09-13 15:22:11 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-09-13 19:32:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-09-13 14:38:02, AndosUK napisał(a): Ostatnio postawilem auto na "Permitted residents only" bez ticketu - ale slyszalem, ze hiena musi mnie obserwowac 10min zeby mi dac mandacik. Wystawil i przykleil po 3min, nie zdazylem dopalic papierosa, a juz go mialem na szybie (stalem obok auta, tyle, ze tylem do pojazdu). Gdy sie go grzecznie spytalem, dlaczego dostalem mandat po 3min, skoro czekam na kobiete w ciazy obok samochodu - odpowiedzial, ze wystarczylo kupic tickecik i nie bylo by tej nieprzyjemnosci... Dzisiaj stawiam auto w tym samym miejscu - kupilem tickecik, ide po zone, wracam a tu znowu bilecik na szybie - otwieram a tam napisane cos w stylu ze zly bilet, do zlego miejsca parkingowego ... No tak, bo to jest tylko Permitted only... Z nimi nie da sie wygrac, trzeba pilnowac siebie samego. nie ma takiego przepisu że musi cię obserwować, on ma robotę prostą. jest bilet za szybą to nie ma za wycieraczką. Jeżeli masz napisane jak byk, że parking tylko dla posiadających pozwolnie to nie znaczy to że jest "zapłać i pokaż" I tak masz szczęście że tylko bilet, a nie laweta. Po prostu zaparkowałeś komuś na miejscu do parkowania za który zapłacił za rok z góry, lub buli w cenie domu. i -na żółtej mozesz się zatrzymać w celu np wysadzenia lub zabrania kogoś, pod warunkiem że tabliczki nie mówią inaczej! Często nie wolno się nawet zatrzymać by kogoś zabrać w pewnych godzinach. Jak cie złapią z kamery na słupie to masz bilet do domu i link do filmu jak jest popełnione wykroczenie. Jak widzisz że w trudzie odszukana zatoczka jest zamała, bo z przodu parkuje np wielki VAN albo jakiś cymbał, i twoje koła będą wystawać poza linię, NIE PARKUJ, choćbyś miał szukać kolejne 20 minut. No chyba że to bardzo cenne 20 minut. NIGDY nawet na zadupiu nie parkuj samochodu na trawniku, ani na wyjeżdzonej glebie po trawie. Masz pecha że będzie jechało autko z kamerami to dostaniesz listem tak jak my :-Y na pojedynczej żółtej można się zatrzymać do 20 minut, chyba że znaki mówią inaczej. Ale nie wolno parkować. co to jest parkowanie? Gdy kierowca opuści pojazd. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #3 Ocena: 0 2012-09-14 12:29:09 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
moni55 | Post #4 Ocena: 0 2012-10-26 17:56:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2012 Skąd: UK |
Mam pytanie, dzisiaj dostałam mandat za parkowanie i czy mam szanse na odwołanie się?Mam bilecik że za parking zapłaciłam tylko trochę dzisiaj wiało a ja z dwójką dzieci w tym niemowlę i spadł mi tzn nie był za szybą
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2012-10-26 18:33:23 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
moni55 | Post #6 Ocena: 0 2012-10-26 19:25:37 (13 lat temu) |
dziękuję za odpowiedź
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2012-10-26 19:37:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Moni, może ci się uda, w Londynie jak nie ma za szybą to koniec.
Kiedyś baby pojechały na zakupy, gdy trzasnęły drzwiami, podmuch odwrócił bilet. Nic nie dało, może jak by iść z tym do sądu ... Dziś widziałem na Norwood. Aż się zdziwiłem, ale mi się śpieszyło by stanąć i zrobić zdjęcie. Ktoś tak stanął, że linia poprzeczna zaczynająca podwóją żółtą była dosłownie w połowie "placka" opony. Czyli opona w połowie była na linii ale w połowie nie, inaczej mówiąc od tylnej osi samochód typu fiesta wisiał tyłem nad linią. Bilecik Jak dla mnie to cholerna nadgorliwość i zwykle s :/ Mam nadzieję że uda mu się wygrać, bo co innego gdyby przejechał linie, stał metr na odcinku zakazanym, ale kurde ten samochód wisiał nad linią może ze 40cm. Inaczej mówiąc, parkując trzeba cholernie zwracać uwagę na linie i zadbać o te nawet kilka milimetrów :/ by nie mieć kłopotów Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Roberto480 | Post #8 Ocena: 0 2012-10-26 21:32:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Ciezko cos wywalczyc.Dostalem mandat za parkowanie pod ASDA przez trzy godziny tak nie bylo.Dzwonie i wyjasniam a oni ze w ciagu trzech godzin wjechalem pod sklep dwa razy wiec stalem trzy godziny(k...wa)soli nie mozna dokupic.Wiec 70f a jak zaplace w ciagu dwoch tygodni to 40f i bez dykusji.Czyli jak stalem dwdziescia minut i dziesiec to wedlug ich matematyki stalem trzy godziny-grzecznie wyslalem 40f.
|
moni55 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-26 22:18:15 (13 lat temu) |
Jak czytam te posty to tylko się dobijam
![]() ![]() |
cahir123 | Post #10 Ocena: 0 2012-10-27 00:18:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-02-2011 Skąd: Aberdeen |
Cytat: 2012-10-26 21:32:13, Roberto480 napisał(a): Ciezko cos wywalczyc.Dostalem mandat za parkowanie pod ASDA przez trzy godziny tak nie bylo.Dzwonie i wyjasniam a oni ze w ciagu trzech godzin wjechalem pod sklep dwa razy wiec stalem trzy godziny(k...wa)soli nie mozna dokupic.Wiec 70f a jak zaplace w ciagu dwoch tygodni to 40f i bez dykusji.Czyli jak stalem dwdziescia minut i dziesiec to wedlug ich matematyki stalem trzy godziny-grzecznie wyslalem 40f. Ty sobie poczytaj dokladnie o 'mandatach' wystawianych przez supermarkety,bo prawda jest taka ze nie musisz go placic,a oni i tak ci nic nie zrobia. |