2012-01-22 19:22:27, grippen123 napisał(a):
Witam ile razy można się odwoływać?
Tyle razy ile jest niesłusznie nałożony mandat.
A łwąsciwie to za każdym razem masz takie prawo.
Co nie znaczy że zawsze uznają twoją rację
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 6 z 21 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2012-01-22 19:28:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2012-01-22 19:22:27, grippen123 napisał(a): Witam ile razy można się odwoływać? Tyle razy ile jest niesłusznie nałożony mandat. A łwąsciwie to za każdym razem masz takie prawo. Co nie znaczy że zawsze uznają twoją rację ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
grippen123 | Post #2 Ocena: 0 2012-01-22 19:35:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-01-2012 Skąd: Londyn |
Dostałem mandat za parkowanie w resident parking place . Na ulicy był parkometr wykupiłem bilet poszedłem zanieść towar do pobliskiego domu. Po 20 min wróciłem i mandat za szybą . W Londynie byłem drugi raz i nie zwróciłem uwagi że to parking dla mieszkańców. Parking dla przyjezdnych zaczynał się 10cm od mojego samochodu. Moje auto to dostawczy van. Raz już się odwołałem i otrzymałem odpowiedz że reklamacja nie uznana. Czy w przypadku dostawy towaru mogłem się tam zatrzymać? Posiadam bilet parkingowy i list przewozowy cmr.
Czy po jednym odwołaniu dot. tego samego mandatu mogę odwołać się poraz kolejny? Napisali że mam 14 dni na zapłacenie wtedy będzie taniej. Za postój zapłaciłem około 6 F czy mogą zaliczyć tą kwotę na poczet kary? Jeżeli nie uznali mojego biletu to nie potrzebnie za niego płaciłem . Może poprosić o zwrot ? Auto w leasingu ale to chyba bez znaczenia . |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2012-01-22 20:04:00 (13 lat temu) |
rany boskie, masz przycisk edytuj, jak coś ci się przypomni.
Nie ma szans, przerabiałem to samo, na Escourt Beata postawiła motocykl na parkingu, do niedawna można było parkowac motorami, teraz tam są wydzielone parkingi SOLO, no i dupa 6o funtów trzeba było zapłacić. Nie ma znaczenia, czy dostawa czy coś innego, ja też robię serwisy i albo musze jeździć szukać parkingu, albo po porstu parkuje i płacę mandat. Jest znak, koniec I ty piszesz że parking zaczynał się 10 cm obok, Mandat za złe parkowanie możesz dostać jak będziesz wystawał za obrys parkingu 10 cm ![]() Szkoda zawracać głowę, trzeba zapłacić. Pamiętaj Londyn to jedno z najbardziej restrykcyjnych miejsc, nawet w odległych strefach nie można postawić pojazdu na kilka minut, bo chodzą kontrolerzy stadami. Jak dostałeś odmowę to możesz owszem, ale to już sprawa do sądu i w sądzie dochodzić swoich racji. Ale jak polegniesz to słono zapłacisz za koszty sądowe. Bilet parkingowy kupiłeś sobie, na parking, a że z niego nie skorzystałeś to już twoja strata, mandat dostałeś za niewłaściwe parkowanie. To norma, w Londynie nawet dostawy towaru, kurierzy, a nawet widziałem samochód poczty! dostają mandaty Czasami to chore jest no ale cóż. Czasami muszę zaparkować tuż przy dźwigach, i wtedy wiem że na bank w ciągu kilku minut dostanę mandat. Kiedyś też zatrzymałem się na żółtej Lini, wszedłem do kamienicy zanieść sprzęt, a jest tego w sumie 400KG, dostałem mandat z kamery umieszczonej na skrzyżowaniu po około 2 tygodniach. Nawet nie miałem szans by wliczyć to w cenę :-Y Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
mamrot | Post #4 Ocena: 0 2012-07-05 17:50:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-12-2011 Skąd: * |
No i stalo sie, niech to szlak
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2012-07-05 18:32:02 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
littleflower | Post #6 Ocena: 0 2012-07-05 18:38:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Samochod stajacy na zygzaku stanowi niebespieczenstwo- dlatego jest odholowany w takiej sytauacji zamiast tylko mandatu za szyba.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2012-07-05 18:51:16 (13 lat temu) |
przeczytaj przepisy w uk,
parkowanie na zygzaku przed szkołami, na każdym innym zygzaku, zatrzymanie na box jtc. w momencie gdy złapie cie czerwone światło. to wszystko jest tutaj bardzo restrykcyjne przestrzegane. często z kamery na slupie, ale i z samochodów. z zygzakow i prywatnych parkingów ohoczo odholowuja, takie prawo taki biznes. koniec kropka od tego się nawet nie ma co odwoływać, szkoda papieru nic nie daje Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2012-09-13 14:38:02 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
mala24 | Post #9 Ocena: 0 2012-09-13 14:51:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
Hiena obserwuje jak sie czas na bilecie konczy a nie jak nie ma biletu.Czytaj na przyszlosc tabliczki,u nas jest masa takich ale inni tez moga parkowac w wyznaczonych godzinach od 9 do 5np.
|
Post #10 Ocena: 0 2012-09-13 14:57:28 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|