MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady z mandatami za parkowanie.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 16 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sikor8

Post #1 Ocena: 0

2014-09-08 19:07:15 (11 lat temu)

sikor8

Mężczyzna

Z nami od: 08-09-2014

Oczywiscie ze mogle sie pomylic...i to zrobil. Jednak to jest jakis dowod (pokwitowanie) i dane na nim powinny sie zgadzac.

zamiast LBI, wpisal LB1...

myslalem ze.. jego strata, on sie pomylil i tyle.

czyli lepiej zaplacic??? *DONT_KNOW*

[ Ostatnio edytowany przez: sikor8 08-09-2014 19:19 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-09-08 19:32:27 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Przyjedzie ci do Polski, tylko jeszcze będzie dodatkowa opłata.

Ja właśnie dostałem mandat z Majorki :>
Kosztowało mnie to ekstra 15 funtów ,niż bym zapłacił tam.

Oni mają nie tylko to co napisane, ale samochód został dokładnie sfotografowany z każdej strony, łącznie z tablicami reg i twoimi naklejkami na szybie itd itd. zapłać tu będzie taniej.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2014-09-08 20:38:19 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-09-08 20:54:13 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Zależy od kraju, jak bilet traktowany jest jako zadłużenie wobec skarbu państwa, czyli tak jak podatek to nie ma zmiłuj, do Polski z UK przychodzą te od parkowania na ulicy, z drobnymi wyjątkami.
Ale wyjątki juz nie działają, po prostu lokali właściciele udostępniają swój teren, ulice, płace pod zarząd councilu i traficowcy wystawiają mandaty councilu. Dostałem taki mandat na Wimbledon, odwolywalem się bo bilet się zssuna nisko pod szybą i cymbal powiedział że nie było kwitka.
I tak mnie odsylano od jednego do drugiego, bo właściciel drogi inny a udostępniony pod kontrolę dla councilu.

W pozostałych krajach chyba wszystkie mandaty należą do państwa tak że coraz mniejsze prawdopodobieństwo że się upiecze

Jak bardzo Ci zależy to mogę odszukać zdjęcia jakie robi trafikowoec bo mi przysłali

:-8

Do góry stronyOffline

vigus

Post #5 Ocena: 0

2014-12-16 03:26:28 (10 lat temu)

vigus

Z nami od: 04-11-2014

Witam.Odswieze temat bo takze potrzebuje porady.Bylem u znajomej w odwiedzinach.Mieszka na osiedlu na ktorym ma swoje miejsce parkingowe.Jej auto bylo akurat u mechanika wiec zaparkowalem na nim.Po miesiacu przyszedl mi mandan i pismo z PCN ,ze zaparkowalem na prywatnym miejscu.Oczywiscie w pismie podano numer sprawy,nr mojego auta i namiary na cala ta firme.Adres,e-mail,strona www.Odwiedziłem ta strone,wpisalem nr sprawy,nr auta. Wyskoczyla informacja za co jest mandat,kwota i ze zdjecie jest przygotowywane. Napisalem do nich e-mail z odwolaniem i prosba o fotke. Przez miesiac czasu cisza.Dzisiaj na e-mail przyszla mi wiadomosc , ze fotka jest juz na ich stronie.Wchodze a tam nic.Dalej informacja ze foto w trakcie przygotowani.Napisalem im co o tym mysle.Kulturalnie ale dosadnie.Po paru godzinach sprawdzam ich strone strone www. Fotki dalej nie ma ale pojawilo sie cos takiego
,,Parking Charge Notice referred for further action.
This Parking Charge Notice has been referred to UCS (Ultimate Customer Solutions) please contact them on 0333 200 5341 to discuss further - Click here to visit their website''
Czy ktos miał podobna sytuacje ? Co dalej z tym robic ? Ewentualnie gdzie sie odwoływac gdziec wyzej. Od 3mcy jestem w UK wiec nie ogarniam tego. Dzieki za pomoc.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2014-12-16 07:57:45 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Nie wiem, możesz iść z tym do sondu jak chcesz. Na pewno wkrótce przyjdzie ci kolejne wezwanie. Z wyższą kwotą. Przepisy się zmieniły od listopada.
Pamiętaj w UK mają na tym punkcie bzika

Nie możesz postawić pojazdu bez pozwolenia za szyba. Coraz częściej już nie ma karteczek czy naklejek, tylko trzeba zgłaszać do zarządu budynku że będzie parkować na naszym miejscu parkingowym, lub na miejscu dla visitors, pojazd o nr reg... Bo bez tego przyjdzie ci mandat pocztą. Coraz więcej parkingów na prywatnych terenach jest obsługiwana przez Council. Bo było zawieszone prawo dla firm prywatnych. Wiec właściciele gruntu oddali councilowi ulice pod kontrolę parkingiwa.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2014-12-16 08:03:09 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Jak już co to lepiej iść do sądu. Tak naprawdę to nie wiem co zrobić w takiej sytuacji. Chyba nie wygrasz, to miejsce jest zarezerwowane na tamto auto, zapewne jest przepis jak zmienić na inne parkujące auto.

Do góry stronyOffline

vigus

Post #8 Ocena: 0

2014-12-16 14:11:02 (10 lat temu)

vigus

Z nami od: 04-11-2014

Ok,tylko że nawet właścicielka tego miejsca nie zgłaszała swojego pojazdu do zarządu budynku.Nie podawała swoich nr rej. auta.Więc nie wiem na jakiej podstawie burzą mi się o mandat.Nie dostałem zadnego mandatu,kartki na aucie.Tak jak pisałem,dostałem tylko jedno pismo.Czy jesli nie mają fotki mojego auta to mogą mi nakładac mandat ? Przez 2 mce na ich stronie wisiała informacja ,że mam do zapłaty 50 a po 2tyg-100 funtów. Teraz nie ma juz zadnej kwoty.Jest tylko informacja ,że status mojej sprawy to ,,Referred" i odnosnik do strony http://www.contactucs.com/.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2014-12-17 09:13:57 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Nie raz parkingi są "kamerowane". Np. jakieś duże sklepu czy fast foody. Masz jakiś określony czas postoju, fotka z wjazdu, później z wyjazdu i pozamiatane, tzn. przychodzi wezwanie do zapłacenia.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2014-12-20 08:12:57 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Musiała kiedyś podać nr reg, np podczas podpisywania umowy wynajmu mieszkania.

Teraz coraz mniej jest mandatów na papierze, są kamery czytajace tablicę reg. jw.

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,