Cytat:
2008-07-12 21:50:07, _Steve_ napisał(a):
Widzisz, wszystko zależy od punktu w którym się człowiek znajduje.
oczywiscie tu masz racje, punk widzenia zależny od punktu siedzenia, lecz czsami gdy ktoś ma syndrom pchły cyrkowj bez pomocy, sugesti, wyżej nie podskoczy.
Cytat:
I mowim skromnym zdaniem, zakladanie takich tematow, jak ten jest w ogole bez sensu - bo jak ktos moze mi mowic wracaj czy nie wracaj :)
Ależ ma, zwłaszcza w gorączce hura propagandy, gdy przedtem w ten sam sposób się ludzi pozbyli, bo było niewygodni dla statystyk, teraz nagle są potrzebni, ale ludzie to nie zabawki, co gdy nie potrzebne to na strych, a jak pojawia się potrzeba to odkurzyć i zabawa trwa.
Cytat:
BTW. Od siebie powiem tyle. Kazdy w pewnym wieku podejmuje jakies decyzje.
A to fakt, każdy, "gdzie chleb tam ojczyzna" im starszy tym bardziej rozumiem, szkoda że moje patriotyczne poglądy wzięły górę nad rozumem :/
Gdy choć jeden to zrozumie będzie fajnie, moi znajomi już podczas studiów wzięli się niesamowicie do pracy, gdy ja wędrowałem po afryce i Syberii oni budowali kolejne biznesy (on był współtwórcą jednej z największych i najbardziej znanych firm informatycznych w poolsce w tamtych czasach), gdy spotkałem ich, gdzieś na wakacjach powiedzieli dość ciekawe zdanie "że to co osiągną do 30 lat, będzie podstawą do spokojnego życia, nie wiem jaki ich los jest teraz, ale to co osiągnęli w ciągu 5-7 lat było imponujące, ze studenckiego rowerka do bardzo dobrych samochodów, z w sumie dużego 3 pokojowego mieszkania do pięknego luksusowo wyposażonego domu.
z dójką swoich i jednym adaptowanym dzieckiem.
Bardzo inspirujący ludzie.
Cytat:
Planuje tego nie zmieniac. Ale jak sami wiecie (starsi ode mnie) planowanie to jedno, a zycie i tak samo nam pokaze na ile plany mozemy zrealizowac
najważniejsze mieć plan, a właściwie to całą liste planów z główym celem, życie jest ak podróż, nie można ruszac bez mapy i planu punktów pośrednich, bez odpoczynku. Jeżeli nawet nie uda ci się osiagnąc celu to przynajmniej pozostaje radość z tych mniejszych sukcesów a jak nie masz planu nie wiesz gdzie chcesz dotrzeć to nie dojdziesz nigdzie, dlatego ludzie którzy jedną nogą są tu a jedną powiedzmy w polsce ciągle sie motają, ciągle coś nie wychodzi.
Tak przez chwilę zastanawiając się to najwyraźniej kwestia "inwestycji" i ryzyka
Jeżeli ktoś traktuje aktualny stan jako tymczasowy, nie podejmie ryzyka i nie zainwestuje, (nie chodzi mi tu o inwestycje w maszyny czy biznes ale generalnie zaangażowanie)a bez tych dwóch warunków praktycznie nie ma możliwości osiągnięcia czegoś więcej niż miernoty.
No ana rozluźnienie najważniejsze że pupa fajna jest, no i te boczki na boczku
![:-] :-]](modules/Forum/images/smilies/yellow/icon_cheesygrin.gif)
czyli czas na śniadanie idę budzić śpiocha

![:-] :-]](modules/Forum/images/smilies/yellow/icon_cheesygrin.gif)
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express !
Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ