Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Ogólne » Ludzie nie wracajcie do Polski

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Ogólne" opiekują się: _Steve_, Richmond

Strona główna » Ogólne » Ludzie nie wracajcie do Polski

Nowy tematTemat zamknięty

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 8
_Steve_

Post #1

2008-07-12 21:50:07 (4 miesiące temu)

_Steve_

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 17-05-2007

Widzisz, wszystko zalezy od punktu w ktorym sie czlowiek znajduje.

I mowim skromnym zdaniem, zakladanie takich tematow, jak ten jest w ogole bez sensu - bo jak ktos moze mi mowic wracaj czy nie wracaj :)

Ale to juz inna bajka.

BTW. Od siebie powiem tyle. Kazdy w pewnym wieku podejmuje jakies decyzje. Ja doszedlem do wniosku, ze moj wiek jest odpowieni na podjecie decyzji - tu, albo tam. Wybralem tu i narzie sie tego trzymam. Planuje tego nie zmieniac. Ale jak sami wiecie (starsi ode mnie) planowanie to jedno, a zycie i tak samo nam pokaze na ile plany mozemy zrealizowac :-]
You cannot kickstart a dead horse You just crush yourself and walk away I don't care what the future holds Cause I'm writin' out today With your fingers you can touch me [you]

Do góry stronyOnline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

akita1

Post #2

2008-07-12 21:56:02 (4 miesiące temu)

akita1

Kobieta

Z nami od: 11-02-2008

Tak dokladnie,ile jest ludzi na swiecie to tyle bedzie odmiennych zdan.Masz prawo decydowac co bedziesz robil i gdzie.Zycie pokarze co bedzie dalej.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Mazury

Post #3

2008-07-13 00:39:56 (4 miesiące temu)

Mazury

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2007

Ja wracam. Ustaliłem nawet datę. Dla mnie klimat jest tu nieznośny. I za dużo drutu kolczastego i ogrodzeń wszędzie. I ile razu tymi ich gorącymi kranami się poparzyłem! - a niech ich szlag trafi. I decyzje Tax Credit Office '...you do not have a right to reside in the UK', co tłumaczę jako '...nie ma Pani/Pan prawa do zamieszkania na terenie Zjednoczonego Królestwa'.
k.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #4

2008-07-13 07:58:54 (4 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-07-12 21:50:07, _Steve_ napisał(a):
Widzisz, wszystko zależy od punktu w którym się człowiek znajduje.

oczywiscie tu masz racje, punk widzenia zależny od punktu siedzenia, lecz czsami gdy ktoś ma syndrom pchły cyrkowj bez pomocy, sugesti, wyżej nie podskoczy.

Cytat:

I mowim skromnym zdaniem, zakladanie takich tematow, jak ten jest w ogole bez sensu - bo jak ktos moze mi mowic wracaj czy nie wracaj :)

Ależ ma, zwłaszcza w gorączce hura propagandy, gdy przedtem w ten sam sposób się ludzi pozbyli, bo było niewygodni dla statystyk, teraz nagle są potrzebni, ale ludzie to nie zabawki, co gdy nie potrzebne to na strych, a jak pojawia się potrzeba to odkurzyć i zabawa trwa.
Cytat:

BTW. Od siebie powiem tyle. Kazdy w pewnym wieku podejmuje jakies decyzje.

A to fakt, każdy, "gdzie chleb tam ojczyzna" im starszy tym bardziej rozumiem, szkoda że moje patriotyczne poglądy wzięły górę nad rozumem :/
Gdy choć jeden to zrozumie będzie fajnie, moi znajomi już podczas studiów wzięli się niesamowicie do pracy, gdy ja wędrowałem po afryce i Syberii oni budowali kolejne biznesy (on był współtwórcą jednej z największych i najbardziej znanych firm informatycznych w poolsce w tamtych czasach), gdy spotkałem ich, gdzieś na wakacjach powiedzieli dość ciekawe zdanie "że to co osiągną do 30 lat, będzie podstawą do spokojnego życia, nie wiem jaki ich los jest teraz, ale to co osiągnęli w ciągu 5-7 lat było imponujące, ze studenckiego rowerka do bardzo dobrych samochodów, z w sumie dużego 3 pokojowego mieszkania do pięknego luksusowo wyposażonego domu.
z dójką swoich i jednym adaptowanym dzieckiem.
Bardzo inspirujący ludzie.

Cytat:

Planuje tego nie zmieniac. Ale jak sami wiecie (starsi ode mnie) planowanie to jedno, a zycie i tak samo nam pokaze na ile plany mozemy zrealizowac :-]

najważniejsze mieć plan, a właściwie to całą liste planów z główym celem, życie jest ak podróż, nie można ruszac bez mapy i planu punktów pośrednich, bez odpoczynku. Jeżeli nawet nie uda ci się osiagnąc celu to przynajmniej pozostaje radość z tych mniejszych sukcesów a jak nie masz planu nie wiesz gdzie chcesz dotrzeć to nie dojdziesz nigdzie, dlatego ludzie którzy jedną nogą są tu a jedną powiedzmy w polsce ciągle sie motają, ciągle coś nie wychodzi.

Tak przez chwilę zastanawiając się to najwyraźniej kwestia "inwestycji" i ryzyka
Jeżeli ktoś traktuje aktualny stan jako tymczasowy, nie podejmie ryzyka i nie zainwestuje, (nie chodzi mi tu o inwestycje w maszyny czy biznes ale generalnie zaangażowanie)a bez tych dwóch warunków praktycznie nie ma możliwości osiągnięcia czegoś więcej niż miernoty.

No ana rozluźnienie najważniejsze że pupa fajna jest, no i te boczki na boczku :-] czyli czas na śniadanie idę budzić śpiocha 8-):-]
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWW

radziu884

Post #5

2008-07-13 08:20:38 (4 miesiące temu)

radziu884

Mężczyzna

Z nami od: 26-11-2007

Miejmy nadzieje ze kiedys w naszym kochanym kraju cos sie kiedys zmieni,a poki co trzeba ten okres przetrzymac tu w uk:-(

[ Ostatnio edytowany przez: radziu884 13-07-2008 08:21 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

krakn

Post #6

2008-07-13 09:26:57 (4 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

nadzieja jest, ale raczej trzeba ze dwa może trzy pokolenia przeczekać, puki co od czasów Rejtana niewiele się zmieniło
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWW

akita1

Post #7

2008-07-13 09:35:14 (4 miesiące temu)

akita1

Kobieta

Z nami od: 11-02-2008

Oj,to nie doczekam juz chyba by sie cos zmienilo.Mowisz dwa trzy pokolenia to tak dlugo.Ale nadzieja zawsze jest nadzieja tyle lat na tym swiecie chm nie,nie ustapie miejsca innym i mam tylko cicha nadzieje ze wniose cos w ten swiat aby wlasnie te pokolenia mialy lepiej.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

bloby00

Post #8

2008-07-13 10:52:32 (4 miesiące temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2008-07-12 19:31:17, _Steve_ napisał(a):
Po 12 miesiacach pobytu w UK.

Eee, to Steve króciutko tu jesteś :-] Posiedzisz dłużej to dopiero polubisz/znienawidzisz (skreślić odpowiednie) ;-)
My name's Bloby.... just Bloby :)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

_Steve_

Post #9

2008-07-13 11:11:13 (4 miesiące temu)

_Steve_

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 17-05-2007

Cytat:

2008-07-13 10:52:32, bloby00 napisał(a):
Cytat:

2008-07-12 19:31:17, _Steve_ napisał(a):
Po 12 miesiacach pobytu w UK.

Eee, to Steve króciutko tu jesteś :-] Posiedzisz dłużej to dopiero polubisz/znienawidzisz (skreślić odpowiednie) ;-)

Nie mowie nie, nie mowie tak. Narazie wystarczylo mi posiedzenie w Polsce - tam odpowiednie skreslilem ;-)
You cannot kickstart a dead horse You just crush yourself and walk away I don't care what the future holds Cause I'm writin' out today With your fingers you can touch me [you]

Do góry stronyOnline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer gadu-gadu

aisab

Post #10

2008-07-13 14:28:59 (4 miesiące temu)

aisab

Kobieta

Z nami od: 03-05-2007

ja wrocilam w marcu rzekomo na stale,jeszcze jestem w Polsce ale we wrzesniu wracam do Anglii, bo Polska mnie najnormalniej w swiecie meczy, stresuje i doluje. Choc mam tu rodzine, przyjaciol to nie zamierzam tu zyc. A jeszcze niedawno tak nienawidzilam
Anglii...
jest dobrze :-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 2 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony