Postów: 21 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-06-21 10:07:34 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2008-06-21 10:16:40 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
AGALON | Post #3 Ocena: 0 2008-06-21 10:17:39 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
takowy temat juz istnieje, --->>> tutaj
|
daisy77 | Post #4 Ocena: 0 2008-06-21 10:20:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2008 Skąd: Manchester |
Najszybsze obiady to chyba makaronowe.
Pierwszy. Ugotowany makaron podsmażyć z ugotowanymi brokułami.Koniecznie na maśle,doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką(najlepiej taką w ziarnkach). Drugi. Ugotowany makaron podsmażyc z kiełbaską,pieczarkami i kilkoma jajkami.Doprawić. Szybkie i smaczne. ....oj zgłodniałam... ![]() ![]() |
Post #5 Ocena: 0 2008-06-21 12:20:14 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
ewamik | Post #6 Ocena: 0 2008-06-21 12:38:13 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
szybki obiadek?
wstawiam ryż-gotuje się na sypko ok 20min w międzyczasie kroje cebulkę,ciut podsmażam na patelni(mało oliwy,lub oleju) następnie kroje w kosteczkę(paseczki)pierś (taniej kiełbaskę)i dokładam na patelnie do cebulki. kroje papryki czerwoną,żółtą,pomarańczową(zielona gorzka) dodaje na patelnie,podlewam wodą,pryprawy,sos sojowy,pieprz troszkę czosnku suszonego,dodaję koncentrat pomidorowy.Wszystko sie dusi ok 15min.Jak juz pierś czy tez kiełbaska będa miekkie,zagęszczam to mąka rozrobioną z wodą.Obiad gotowy.czasem dodaję jeszcze pokrojone pieczarki. Takie leczo! Pychotka.Czas ok 30min |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2009-03-13 20:42:07 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
chyba najszybsza włoska potrawa,
1 makaron 2 DOBRA oliwa z oliwek ALE ZIELONYCH! bo z dojżałych jest zbyt mocny aromat makaron gotujemy aldente odcedzamy ale niedbale, musi być dość mokry makaron, wrzucamy na duuuużą ilość oliwy makaron ma niemal w nim pływać np ja na paczke makaronu wlewam do wooka niemal szklanke oliwy zahartować na bardzo silnym ogniu pieprz i zarzucić delikatnie solą z młynka gotowe! To nazywają tłuściochem i teraz można to wzbogacać. np kroimy drobne kostyki serra żółtego, ale nie chedara! żółty ser w kilku rodzajach (ostatnio znalazłem fajny ser "winogronowy" ale to tylko nazwa) do tego Mozzarella. pod koniec hartowania w oleiwie wsypujemy mieszanke serów i mieszamy żeby się wymieszało i delikatnie rzopuścił ale nie całkowicie kostki maja być! dalej pomidorki koktajlowe, można pokroić na pół i podać świeże na boku tależa, ale można na kilka sekund wsypać je do makaronu i zamieszać, ja staram sie by nawet nie zagrzały sie za mocno bo zmieniają smak -z doniczki zrywamy gałązke bazyli... -zrywamy ząbek czosnku i go tylko zgniatamy czasami mieszam mieszanki mrożonych jarzyn tylko wtedy trzeba wrzątkiem je przelać by je ogrzać dobrze odcedzić makaron i jarzyny. generalnie chodzi o to żeby wilgotność makaronu była odpowiednia, makaron ugotowany al dente wciągnie cześć wody z jarzyn ale nie bez końca. dla mięsożerców, to samo tylko zanim wrzucimy makaron na oliwę to kawałki piersi kurczaka podpiekamy w oliwie, ważna jest wysoka temperatura by mięso z wierzchu szybko się zapiekło to w środku będzie mięso soczyste. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2009-03-14 10:11:13 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kaarroollcciiaa | Post #9 Ocena: 0 2009-03-14 10:33:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2009 Skąd: Fenton |
hmmm no ja lubię eksperymentować:D mam trochę czasu to szukam w necie ciekawych potraw i próbuje własnych sił:D Jak nie mam za dużo czasu to zawsze mam jakieś gotowe,mrożone danie w lodówce. Jak mam lenia to zazwyczaj jakaś zupka:D A ostatnio makaron i rozgniecione pulpeciki w sosie pomidorowym z serem:D mniam
![]() Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości
|
Dangerous__girl | Post #10 Ocena: 0 2013-04-21 10:24:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Hej wiecie gdzie moge dostac spring rolls wrappers? bylam w sainsburym, nie maja, szukam online w tesco tez nie maja, nie mam pojecia gdzie kupic?
|